Voorspelling: wat zal 2010 ons brengen?

Auteur: , 38 Reacties

Op zich zijn wij totaal niet helderziend of zo, maar dat maakt deze poging des te interessanter. Een kleine selectie van wat we in 2010 allemaal gaan meemaken.

Enorme protesten tegen de kilometerheffing

Onderzoek van onszelf en anderen heeft uitgewezen dat we de kilometerheffing in Nederland niet motten. De maatregel staat voor 2012 op stapel, en dat is gewoon al over twee ontplofte vingers. We verwachten dus in de loop van volgend jaar een grote volksopstand. Een bezet Binnenhof, spandoeken in de fik, mensen in Camiels kofferbak met explosieven om hun ballen gewikkeld, dat soort dingen. Ook voorspellen we dat dit geen ene zier uit zal halen.

Minder files

Oh nee, méér files bedoel ik natuurlijk. Dat de filedruk dit jaar gedaald is is leuk en aardig, maar dankzij onze vorige verkeersministers heeft Camiel nu aardig wat werk te doen om onze wegen begaanbaar te maken voor 16+ miljoen mensen. En door al die wegwerkzaamheden gaan wij weer veel vaker stilstaan. Maar deze keer is het voor het goede doel, dus even doorbijten, Nederland.

Interactief verkeersdeelnemen

Zo noemen we het maar eventjes. Sites als Fileflirt kenden we al een tijdje, maar het Amerikaanse Carpong heeft pas echt het goede idee te pakken. Zoals ik onlangs schreef zijn wij allemaal de beste automobilist ooit, dus wijzen we graag anderen op hun fouten. En dan niet door bij het stoplicht je raampje omlaag te draaien en je medeweggebruiker streng toe te spreken, stel je voor. Nee, kenteken noteren, rustig je telefoon erbij pakken en de stoethaspel (m/v) veilig en anoniem op zijn fouten wijzen c.q. online uitschelden. Echt wat voor ons!

Elektrisch rijden

Ja ja, het gaat eindelijk gebeuren. Op Prinsjesdag werd bekendgemaakt dat elektrische auto’s in 2010 helemaal doodgeknuffeld gaan worden door onze overheid. Geen wegenbelasting, geen BPM, drie jaar lang geen bijtelling (en daarna slechts 7%) en bovendien een tegemoetkoming van €8.000 bij aanschaf. Er zijn respectabele beroepen waarvoor je minder goed beloond wordt. Als we nu niet allemaal aan de Tesla gaan dan weten we het niet meer. Fiks dus maar vast een stopcontact op je parkeerplaats en help kuilen graven voor oplaadpunten, elektrisch rijden wordt het helemaal.

Verder gaan we allemaal linksom of rechtsom voor meer grip, lopen we nóg meer te pronken met onze auto’s en blijft iedereen natuurlijk massaal reageren op Autoblog!

Wat voorzie jij voor autogerelateerde gebeurtenissen in 2010?38 reacties

Fisker Karma ;)
@thommie94: helemaal mee eens!
kon die photoshop nu niet beter? :-)
@DIPSHIT: lol :D Eindelijk weer een leuk blogje van Ruben. Ga zo deur..
@Ahura: Niet zo denigrerend over de blogjes van Ruben graag, als het je niet bevalt dan lees je ze maar niet of ga je maar ergens anders heen.;)

En dat elektrische auto gedoe bevalt mij al helemaal niet, straks moet ik overal naar dat gezoem luisteren, let of er overal muggen zitten, die zijn al irritant genoeg!
@Cantago: ik geef hem een compliment en dan is het nog niet goed.. hou je eens met iemand anders bezig, wil je?
@Ahura: Ik hou me met iedereen bezig, maar jouw opmerkingen lokken nogal reacties uit bij me!
Dus Ruben, over een jaartje hierop terugkomen ;)?

Interactief verkeersdeelnemen, wellicht als Hyves en Autoblog de handen ineens slaan. Maar niet dat het groot gaat worden want heel veel autorijders zijn technofoben. Dus heb je net een leuke auto gespot en dan kan je niet met hem communiceren want hij heeft geen account.

Het is vooral het jaar van de beloftes wat elektrisch rijden betreft. Of elektrisch gaat nu zijn weg vinden op de weg of weinig tot niks veranderd en stevenen af op diepe uitputting van oliebronnen in de wereld.
Nice fotoshop haha
Voorspelling, China komt met een invasie van auto’s binnen Europa (chinese kloon kwaliteit uiteraard). En nog meer auto -merken gaan opdoeken.

Massaal aan de eco-systeem (hybride’s, A-labels)
stel je nou eens voor dat we morgen ALLEMAAL ineens elektrisch gaan rijden… wedden dat de overheid die kortingen op elektrisch rijden binnen een maand weer afgeschaft heeft?
Veel Autoblog leesplezier!!!!

en dat ik nog veel en lang mag autorijden!!!

wat moet je tenslotte anders met je tijd!!
Ik hoop dat ze dit jaar iets uitvinden voor de productie van waterstof, dat lijkt me een betere brandstof. vooral omdat je dat kunt verbranden :D
ik zou er geen probleem mee hebben een Tesla te moeten rijden :) Mooie bak. Moet aan de eerste auto dit jaar, we zullen zien :P
als er elektrische auto`s komen dan met geluid hè!?!
en hopelijk: slimmere verkeerslichten, slimmere navigatie in de auto
en een mooi nieuw huisje voor simpson.
Ik voorspel een ramp in de autosector. Het paniekerige kortetermijndenken van verscheidene overheden heeft hen ertoe aangezet allerlei schrootpremies en milieuvoordelen aan te bieden. Dat zorgt niet alleen voor leeglopende schatkisten, maar ook voor dalende verkoopsverwachtingen voor 2010. Immers, al degenen die gebruik gemaakt hebben van een schrootpremie (en dat zijn er nogal wat), rijden nu rond met een nieuwe (of toch bijna nieuwe) auto. Dat betekent dat vooral dit jaar het aantal afgedankte automobielen drastisch zal dalen, tenzij er nog een pestbelasting verzonnen wordt om opnieuw van auto te veranderen (al verplaatst dat enkel het probleem). Nee, ik vind dat de overheden zichzelf in de voet hebben geschoten met hun paniekerige kortetermijndenken…
@Timmie: als de economie aantrekt trekken ook de normale verkopen weer aan. Veel van die schroot inruilers hadden anders nooit (bijna) nieuw gekocht dus het zijn geen verloren klanten maar echte nieuwe klanten. Als de economie aantrekt is er niets aan de hand, gebeurt dat niet dan is inderdaad pas echt een probleem in de autowereld. Persoonlijk vind ik de crisis bepaald niet slecht uitpakken voor de consument, veel goede aanbiedingen tegenwoordig en amper prijsstijgingen.
Ik denk dat dat electrisch rijden echt niet zo zal doorbreken als de regering wil.
In het komende decennium verwacht ik een opleving van de Amerikaanse auto-industrie, en dan doel ik met name op de jonge merken uit Silicon Valley.
Een hybride zou een oplossing voor het woonwerk verkeer zijn, zeker gezien de prijs van de nieuwe Honda. Een volledig electrisch voertuig is vooralsnog alleen geschikt voor stadsgebruik, omdat jer er maar weinig kilometers mee kunt maken na het opladen.
Wat voor 2010 een ware verbetering zou zijn is het optimaliseren van de verkeersregels in combinatie met infrastructuur. Met name als het gaat om rotondes en voorrangsregels. Ondanks de wet verschillen deze per gemeente. Ook zou de wegbeheerder eens moeten kijken naar de tegenstrijdige wegbelijning t.o.v. de geplaatste borden. De beste wensen allemaal!
Hoop op een mooi formule 1 seizoen!
Spannend en niet teveel politieke drama:)
Hoop dat t een mooi Autojaar wordt!
Wat dacht je van de F70? Die komt ook komend jaar uit :P
electrisch rijden.

ik moet er nog steeds niet aan denken. idem voor hybride
Niet wachten op wat komen gaat maar leef van dag tot dag. Veel leuker, want hetgene dat zal komen kan ook tegenvallen.
dus…
2010 brengt ons nog meer supercars!
Een andere weggebruiker hoeft mij niet op mijn fouten te wijzen, tenzij je levensmoe bent.
Bemoei je niet met een ander, tenzij je bijna van de weg word afgesneden natuurlijk.
Hé Ruben..vertel…hebben jullie voor 2010 de instructie gekregen om altijd en overal man/vrouw, m/v etc..te plaatsen ?
Een tegemoetkoming van 8000€ voor een elektrocar?

Als je nu een Tata Nano kan invoeren en daar een elektrische motor in legt, zou je die dan volledig op kosten van de staat krijgen?
2010 brengt de spectaculaire revival van Saab!
En de introductie van de bloedmooie nieuwe 9-5, en de 9-4X, en de 9-5 Estate…

;)
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik hoop het echt!! :D
@ priusgast: hé, en net wilde je Saab nog kopen voor 50.000,-!! ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: Doe je mee? Je salaris wordt in het eerste jaar in Saab’s uit betaald.. ;) Verwacht nog geen wonderen met 50 000.-.. ;)
stopwearingpants
dat van dat elektrische rijden wil ik eerst nog wel eens zien, waar moet je hem dan gaan opladen?
Ton van Heusden
We weten al wat 2010 ons heeft gebracht: heerlijk de BPM is gedaald van 40% naar 27,4%. De wegenbelasting is inderdaad sterk gestegen, maar dat moet om de daling van de BPM te compenseren!?????????????????????????
Maar de CO2 tax is zodanig verhogd dat de “2009” BPM en CO2 ongeveer gelijk zijn gebleven met de 2010 BPM + CO2. Dat begrijp ik niet, die compensatie wordt toch gevonden in de wegenbelasting? We worden gewoon dubbel genaaid.
Niemand wil rekeningrijden, maar het is een excuus voor verhoging van de wegenbelasting, net zoals de CO2 leugen voor allerlei andere legale stroperij heeft gezorgd.
CO2 is zwwarder dan lucht, anders kunnen de planten er niet bij dus hoe komt die dan bij de ozon laag op zeer grote hoogte?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).