G-Power BMW M550i gelijk naast grote broer

Auteur: , 12 Reacties

Voor als je geen M5 hebt, maar wel een M550i?

Voor wie nog een BMW G30 M550i in een schuur heeft staan heeft G-Power goed nieuws. De Duitsers maken de baby-M5 gelijk aan het echte werk. Spreken over een wolf in schaapskleren kunnen we niet. G-Power heeft er een soort mini-M5 van gemaakt, met onder meer een spoilertje, dikkere velgen en een uitlaatsysteem met vier pijpen.

Standaard levert de M550i een gezonde 462 pk uit de inmiddels welbekende 4.4 twin-turbo V8. G-Power brengt dat vermogen naar 600 pk en 810 Nm koppel. Dat is meer koppel in vergelijking met een M5. Dit zie je terug in het sprintje naar de honderd. De G-Power M550i flikt het kunstje in 3,2 tellen. Een standaard M5 doet dat in 3,4 seconden. Geen idee wie dat verschil overigens gaat merken. De topsnelheid bedraagt 320 km/u. De G-Power V2 software upgrade kost 1.786 euro.

G-Power heeft ook nieuws voor wie 600 trappelende paarden teveel zijn, maar de standaard 462 pk te weinig. Het bedrijf biedt een V1 software upgrade aan, dat het vermogen tilt naar 550 pk en 780 Nm koppel. Deze middenweg kost 1.366 euri. Waarom de M550i verkiezen boven de M5? Wouter legt het haarfijn uit in deze AC Schnitzer video.12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gaaf ! Dit zonder de optische aanpassingen zou ook wel bruut zijn!
@raceface: Ik neem aan dat klant koning is bij dit soort tuningbedrijven. Dus dat zou gewoon mogelijk moeten zijn lijkt mij.
Dat is niet duur
@janmetdelangeachternaam: dat was ook mijn gedachte.
Velgen zou ik gelijk vervangen door iets van BMW of M zelf. Voor de rest extreem dik!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Het begint hier de laatste tijd nogal op bmwblog te lijken, misschien tijd dat Alfa met iets nieuws komt.
@alfapeter: haHAAA! Nice one
@alfapeter: “misschien tijd dat Alfa met iets nieuws komt.”
Dit is wel de understatement van het jaar.
Deze, met de velgen van de hiervoor gepostte 730d! Donker groen of blauw kleurtje erop. Perfect
Damn… 3,2 seconden is echt bizar! Tot een paar jaar geleden haalden de supercars dat niet eens en die kostten een stuk meer.
Heerlijk! Maar kun je dit kanon ook alleen met V2 chip en uitlaatsysteem krijgen?
Voor de rest zou ik hem lekker standaard houden. Chromen nieren en raamomlijsting en standaard dikke velgen gewoon af fabriek van BMW eronder. Dat metallic zwart hoeft ook niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).