1.200 pk sterke Trackhawk geeft nieuwe betekenis aan het woord zuinig

Auteur: , 27 Reacties

Alles is relatief.

Je moet het ze nageven, die Amerikanen weten wel hoe je een goede V8 bouwt. Natuurlijk zijn er in Europa voldoende fabrikanten die een V8 produceren, maar het is het handelsmerk van een uitstekende Amerikaanse auto. De Jeep die je op de foto’s ziet is daar het rijdende bewijs van.

Naast EV’s hebben we deze week ook een paar SUV-monster van FCA voorbij zien komen. Het begon met deze verrassend betaalbare Grand Cherokee SRT (465 pk) op grijs kenteken. Gisteren kwam deze Dodge Durango voorbij met een Trackhawk motor in het vooronder. Voor nu is het driedubbel genieten met een extreem sterke Trackhawk van Ferrada.

Jeep

Of Ferrada ook de tuning heeft uitgevoerd, betwijfelen we. Ferrada is in eerste instantie een fabrikant van velgen. Gezien de specificaties denken we dat het een kit van Hennessey is, want deze Trackhwak levert namelijk 1.200 pk. Daarmee kun je elke Urus bij de verkeerslichten een fraai setje van vier vuistdikke uitlaten laten zien.

Jeep

Ondanks het gigantische vermogen, is de styling niet over de top. Uiteraard staat de getunede Trackhwack lager op zijn buik. De velgen zijn natuurlijk een hoogtepuntje. Ze zijn 11,5 x 22 inch groot. In Appelscha kunnen ze er een redelijk zwemvijver van maken. Ook is het koetswerk wat uitgeklopt en de achterlichten donkerder gemaakt. Betreft het zuinige: het is de zuinigste 1.200 pk sterke SUV die we kennen. Toch mooi meegenomen. Zet de speakers even op luid en geniet van onderstaande video:27 reacties

@willeme: Wat wil je zeggen met de titel? Want dat wordt mij niet helemaal duidelijk, of je moet doelen op de grondspeling….
@crosscabouter: lees de tekst nog eens
@crosscabouter: Het is de zuinigste 1.200 pk sterke SUV die ik ken.
@willeme: Dat las ik ook, maar zijn er meer cijfers van bekend? Want ik kan ook zeggen dat water nat is. Dat is pas wetenschappelijk onderbouwd zodra ik in de regen ga staan.
@crosscabouter: zijn er meer SUV’s met 1200pk? Zo ja dan hebben we cijfers nodig. Zo niet dan is dat per definitie zowel de zuinigste als de meest onzuinige.
@crosscabouter: Not sure if trolling, maar er zijn niet veel 1.200 pk sterke SUV’s ;-). Dus het is sowieso de zuinigste in zijn specifieke klasse ;-)
@willeme: zo had ik het nog niet bekeken 😄
@crosscabouter: het regent grote korrels Venz. Wat is regen?
@willeme: het is de enige 1200pk suv die ik ken.
@willeme: 1200 pk maar geen “trekhaak”, da’s pas zuinig…
En hij staat op mooi Hollandse Vredestein banden. Ook leuk.
@dutchdriftking: @ 0:51 gaaf!
@dutchdriftking: je bedoelt Russische…..
Muhuhu die benzineslurpers, slecht hoor allemaal! Jullie zouden eens wat meer aandacht moeten besteden aan EV’s, een 10daagse ofzo! 😜
@bottles: nog meer?
@bottles: ja.. Of eens om de tien dagen..
Hij word er niet direct mooier op
@supercarboy: gelukkig is hij dan ook met 1 keer knipperen van je netvlies verdwenen👌🏼
Is geen Hennessey kit, want die gaat tot 1000 pk. Deze motor is gebouwd door EM Performance..
Do it for Greta!
Schitterend
Sorry, maar dit spreekt me op geen enkel niveau aan.
Maakt me wel hebberig, zowel het uiterlijk, als het gejank van de supercharger
Met Vredestein banden. Kan iemand mij uitleggen waarom Vredestein Giugiaro inhuurt als ontwerper. Je zou toch denken dat bandenprofiel en design twee dingen zijn die elkaar bijten.
Maar wat is nou een Trackhawk zonder trekhawk..
Ik val in herhaling, maar rood/goud geeft voor mij altijd een hoog China-gehalte. Bovendien lijkt het nu alsof de wielophanging stuk is. Doe mij maar antraciet of titanium-kleurig en een cm of 5 hoger.
Bandjes zijn 110V, dus maximaal 240 Km/h…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).