Christijan Albers keert terug in Formule 1

Auteur: , 24 Reacties

Vanaf komend weekend gaan we meer Nederlandse inbreng in de Formule 1 zien, als we de geruchten mogen geloven. Christijan Albers zou op het punt staan zijn terugkeer in het miljoenenbal te maken.

Christijan Albers

Helaas voor de fabrikanten van brandstofslangen, die bij de aanhef al vol hoop stonden te juichen, is het aan de andere kant van de paddock: de Telegraaf meldt dat de 35-jarige ex-Spyker en -Minardi-coureur als Technisch Directeur bij Caterham aan de slag gaat.

Het kwakkelende Caterham wordt al maanden in verband gebracht met een nieuwe eigenaar. Tony Fernandes zou van de laagvlieger af willen, hoewel hijzelf dit tot nu toe altijd heeft ontkend. Achter de schermen zou er al een deal liggen, waarbij een groep rijke investeerders uit het Midden-Oosten de stal voor tientallen miljoenen overgenomen zou hebben. Christijan Albers wordt hierbij volgens de berichtgeving naar voren geschoven op de TD-positie. Later moet duidelijk worden of dit klopt, en zo ja, of dit gevolgen heeft voor zijn Formule E-plannen.

Opmerkelijk nieuws, maar het is ook snel te verifiëren: aanstaande zondag rijdt het F1-circus alweer een nieuwe ronde op het ciruit van Silverstone. Twee weken geleden nog zag Albers zijn Le Mans-droom aan duigen gaan, dit zou een mooie troostprijs zijn. Het is wel te hopen dat de paddock goede invalidenvoorzieningen heeft.

UPDATE: het is inmiddels officieel, meer info HIER!24 reacties

Als dat zo zou zijn, dan kan ie z’n coureurs in ieder geval niet wegsturen met een brandstofslang, dat scheelt…
“tja, da’s balen..” Ik vind dat zo’n vreselijk irritant ventje.
@str8six: amen to that my brother
Arme hardwerkende head-engineers bij Caterham. Werken zich dag in dag uit het leplazerus om die Caterham sneller en sneller te maken, met het minste budget van het veld (of 1 na minste). Gepromoveerd in natuurkunde, luchtvaartwetenschap etc etc, extra business studies gedaan; tig jaar ervaing in een team en een hart voor het team.
Natuurlijk is het al erg dat er 2 verwende jochies met erg veel geld (sponsoors) in je auto komen rijden, maar goed, hun sponsors betalen jouw boterham; zo is het nou eenmaal in de F1.
Maar nu, nu komt er een ander verwend kind uit het Gooi, ook met een rijke pappie, even technisch directeur spelen. Nooit een echte opleiding afgemaakt en nou ook niet bijzonder succesvol geweest in de F1. Je kan m als gezicht neerzetten als team manager… nee, zetten ze hem neer als technisch directeur!? Serieus, hoe krijgt ie dat voor elkaar!!?
Arme, geleerde Caterham werknemers…
PS: misshien dat C.A. de laatste jaren keihard heeft geleerd zodat ie alles van de auto begrijpt; dat hij de auto beter kan maken en dat hij, als beste van team, afgewogen beslissingen kan maken over de richting en de projecten bij Caterham. In dat geval: mijn excuses.
Tuurlijk, het schijnt een irritant ventje te zijn, maar dat betekend niet dat hij geen team kan aansturen. Op andere websites staat overigens dat Albers teambaas wordt en geen technisch directeur. Misschien is het wel een hele goede zet om een racer, die het nodige heeft meegemaakt, aan te stellen in plaats van een manager zonder ervaring in de autosport (nieuwe teambaas ferrari).
@gregorius: is het niet zo dat hij puur zal gaan fungeren als gezicht en niet meer dan dat? Je zou iedereen met een beetje ervaring in de racerij en een beetje uitstraling daar neer kunnen zetten. Jammer dat bij albers juist dat stukje uitstraling mist.
@papa: lees nu ook op andere berichten over teambaas ipv TD inderdaad. Dan moet het inderdaad nog maar blijken hoeveel meer dan ‘het gezicht’ hij zal worden. Hoe dan ook: het is een gigantische kans: een gigantische kans om zo snel mogelijk te leren en wieweet een transfer omhoog te kunnen maken.
@gregorius: Normaal gesproken voel ik niet de neiging om iemand te moeten verdedigen. Maar Chris heeft de afgelopen jaren veel voor de kiezen gehad en heeft veel geleerd, Hij is technisch goed onderlegd en ik denk dat ik hem wel kan betitelen als een succesvol zakenman. De opmerking verwend jochie uit het Gooi met een rijke pappie is ook al onjuist, want tot aan de F1 heeft hij alles zelf betaald door te lenen en sponsoren te vinden, maar ook alles terugbetaald. In de DTM genoot hij ook een goed salaris. En helaas zijn “pappie” is niet rijk! Ik denk ook niet dat hij TD is geworden, maar CEO van Caterham.
Caterham is een bedrijf. En het kan zo maar eens zijn dat het de bedoeling is om dit bedrijf uit het slop te halen om het later weer met winst te verkopen. Als je in die richting gaat denken zit je dichter bij de waarheid! :-)
@elpwood: Ik ken andere verhalen van dichtbij uit het gooi. Maar uiteindelijk moet dat niet van invloed zijn hier. Hij heeft het iig goed geregeld, hoe ie het ook voor elkaar heeft gekregen, om deze positie te krijgen.
@gregorius: Iedereen mag alles van m’n vinden, maar ik weet wel beter. Zoals ik al eerder memoreerde hij is een succesvol zakenman met een zeer groot relatienetwerk. Dat er zoiets zat aan te komen was mij al enkele jaren duidelijk!
@elpwood: van een betrouwbare bron uit Sicilië heb ik vernomen dat het allemaal mafia is…
@roppp: Waar je mee omgaat raak je mee besmet! Pas maar op, want je weet toch dat omerta heilig is bij de mafia!
@elpwood: brrrr eng hoor, je zult wel zijn pr mannetje zijn om alleen maar goeds in de wereld te helpen van dit braakmiddel.
Albers is een intelligent persoon.
Ik geef hem het voordeel van de twijfel.
Wat ik wel apart vind, is dat Kolles hem zou gaan ondersteunen. Die heeft volgend seizoen toch een nieuw team onder zijn hoede?
@awesome: je schrijft irritant verkeerd…
Veldopvulling! treurig.
Kolles en albers wederom samen in F1. Dat ging de vorige keer ook zo goed…
Dat wordt weer trekken aan een dood paard!
Brrrr nee!! laat die arrogante bal wat anders zoeken!
jongens jongens jongens wat maken jullie je allemaal druk…….dat jullie uberhaupt de formule 1 nog serieus nemen zegt genoeg ……
Ik snap er niets van!
Heel veel van bovenstaande schreeuwers zitten a.s. zaterdag weer met rood-wit-blauwe sportsokken en een Arjen Robben onderbroek onder hun Roy Donderspak voor de buis te schreeuwen dat we de ‘goeisten’ zijn, maar Nederlandse inbreng in de F1? Nee, dat kan echt niet!
@ramshoek: als je wint heb je vrienden
Als het waar is, als een groep investeerders daar de toko overgenomen heeft en het hok schuldenvrij maakt, als ze daarbij Kolles benaderd hebben (wat best kan want waarom zou die een eigen team opzetten wanneer hij ook Caterham toegeworpen kan krijgen) en als Kolles Albers aan boord heeft gehaald (niet raar want die twee doen al autosportzaken sinds hun Midland F1 jaren) dan wens ik beide mannen alle succes.

Van Kolles is bekend dat het een rare snuiter is, maar ook dat hij teams succesvol boven water kan houden en in rustiger vaarwater kan brengen. Dat Force India nu staat waar ze staan (voor McLaren) is voor een deel ook zijn verdienste.

Ik heb nooit een afkeer gehad van Albers. Tuurlijk, hij had ambitieuse uitspraken die mensen als arrogant zouden kunnen betitelen. Maar de Olympische gedachten (meedoen is belangrijker dan winnen) geldt niet in de F1. Hem op z’n stemmetje be-/veroordelen, slaat nergens op.
Albers, wordt door Nederlanders vaak gezien als de grootste mislukking uit de NL autosport. Maar uitgerekend zijn teambaas uit die tijd betrekt hem al jaren bij zijn projecten, als eerste rijder, en nu ogenschijnlijk als manager.
Maar natuurlijk weten alle azijnzeikers hier boven het weer veel beter dan een ervaren insider als Kolles.
@ramshoek: Je bent me net voor, kan het niet beter verwoorden. Wanneer worden Nederlanders nou eens trots op medelanders die mooie prestaties leveren, altijd dat zure gezeur, bah.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).