Deze Alfa Romeo configurator is retro-tastisch

Auteur: , 20 Reacties

Dit mogen ze voor meer youngtimers maken!

Alfa Romeo 164 configurator

We doen het allemaal weleens: een beetje pielen met een online configurator. Niet omdat je daadwerkelijk die auto gaat bestellen, maar omdat je wil weten hoe krankzinnig duur je een Audi A4 kunt samenstellen, bijvoorbeeld. Of om te kijken wat de meest smaakvolle combinatie is voor die Ferrari die je aan je fictieve garage wil toevoegen. Alleen even opletten dat je er niet te lang mee bezig bent, want dat vindt de baas niet leuk.

Tenzij je voor AutoBlog mag werken. Dan zijn al die verloren uurtjes configureren geen enkel probleem, zolang er een leuk artikel tegenover staat. Maar vandaag komen we erachter dat @autoblogger zelf ook fervent liefhebber is van auto configurators. Net zoals zijn smaak qua bittergarnituur houdt de grote AB-baas alleen van ander soort configurators.

Hij kwam met deze Alfa 164 aanzetten. Een groot Alfa Romeo devoot wilde ervaren hoe het is om een 164 te configureren. In plaats van bij de pakken neer zitten, is hij aan de slag gegaan met het maken van heuse Alfa Romeo configurator. Toegegeven, het is niet de meest uitgebreide configurator, maar goed. Laten we hopen dat er meer modellen bijkomen. Die kans lijkt erin te zitten, want aan de beschikbare velgen te zien komen de 156 en 159 er nog bij. Zelf je Alfa Romeo 164 samenstellen? Klik dan HIER.20 reacties

Compleet zinloos, maar o zo leuk. Hulde aan de held die dit in elkaar knutselde!
@Edge: echt vet dit!
Gaaaf! Dit mag voor meer modellen en opties
@allesmetturbo: net leuk zo als al die velgenconfigutators online (alcar ect) of het appje 3Dtuning voor ios
Leuk idee, zou ook heel mooi zijn als dit wordt uitgebreid.

Misschien ook een leuk idee voor een artikel @AB?: wat zijn de leukste configurators om mee te spelen? De configurators van de duurdere merken zijn sowieso wel leuk, maar ook tuners als Brabus en Novitec houden je wel even zoet.
@berlinetta: staat genoteerd!
Top idee!

En niet voor het vertier, maar het is serieus handig voor als je wilt weten welke OEM velgen mooi staan onder je youngtimer.

En dan niet specifiek de velgen die je af fabriek al onder de auto kon krijgen, die vind je wel met Google. Maar soms kunnen velgen van een ander model van het merk, of van de opvolger ervan verrassend mooi staan en ook nog gewoon passen omdat de steekmaat hetzelfde is en de ET niet teveel afwijkt.

Mooi voorbeeld was laatst een Saab cabrio uit 2001 die helaas nét toen ik aankwam verkocht stond te worden. Deze had 18 inch van de 9-3 er na. Nooit eerder die combinatie gezien, maar het stond ongelooflijk mooi. Op die combinatie zou ik niet snel opkomen, dan is zo’n configurator ideaal.
dat ding roest al in de configurator
@gove: wie weet kun je in een toekomstige versie de optie ‘dinitrol-behandeling’ aanvinken. Problem solved!
@rrrobert: + gezien de electronica in de alfa’s laat deze configurator je computer vastlopen om je alvast met de alfa experience kennis te laten maken
@gove: De elektronica van BMW eind jaren ’90 was ook niet om over naar huis te schrijven.
@gove: valt wel mee , ze lekken vaak zoveel olie, meer als welke VAG type motor verbruikt, dat roest aan de onderkant geen kans krijgt ;-)
@gove: Heeft opa jouw dat verteld?
@gove: Kijk, een echte autoliefhebber.
Heb nog nooit met een configurator gepield. Gewoon Google pics.
Voor de liefhebber probeer http://www.3dt.com eens
@porschepdk: ik krijg een advertentiesite, als ik op je link klik met iOS. Zo eentje als wanneer je een pornosite verkeerd typt.
Ideaal tijdverdrijf als je met je echte Alfa weer eens op de pechstrook staat!
Geinig gemaakt, een paar uitbreidingen dan is het helemaal top!
Een 75 zou ook mooi zijn in de configurator

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).