Alfa Romeo zwaait de 4C Spider nog niet uit

Auteur: , 27 Reacties

Het moment van de waarheid komt echter steeds dichterbij.

De Alfa Romeo 4C en 4C Spider zijn bijzonder puike auto’s, maar een echte verkoopknaller is het nimmer geweest. Desondanks is het een van de weinige modellen in het gamma van de Italiaanse autofabrikant. De sportauto is ondertussen alweer ruim een half decennium op de markt, maar over een opvolger wil het merk nog niet echt spreken – al zijn anderen daar al wel mee bezig. In plaats daarvan blijft het merk de huidige 4C opwaarderen waar dat kan.

Terwijl we alsmaar dichterbij geraken bij het moment dat de 4C en 4C Spider uit productie worden genomen, heeft Alfa Romeo in de Verenigde Staten de tijd genomen om een speciale uitvoering van de cabrio te onthullen. Op de Chicago Auto Show heeft de autofabrikant de doeken getrokken van de 4C Spider Italia. Tegelijkertijd bevestigt het merk dat de normale 4C Spider ook komend jaar nog geproduceerd en geleverd zal worden.

De Alfa Romeo 4C Spider Italia is leverbaar in een gelimiteerde oplage van slechts 15 exemplaren. Hoewel de extra’s op de auto tamelijk beperkt zijn, maakt het de kleine reeks wel degelijk speciaal. De kleur Misano Blauw is namelijk niet leverbaar op de 4C, dus zij die de Italia besluiten te kopen, hebben een zeldzame auto. Alfa Romeo probeert de auto nog aantrekkelijker te maken door aan de voor- en achterkant zwarte accenten aan te brengen. Binnenin de 4C Spider Italia vinden we logo’s van de speciale uitvoering.

De aandrijflijn blijft hetzelfde. In andere woorden, ook in de Italia ligt een geblazen 1,75-liter viercilinder die liefst 237 pk produceert. De wagen wordt enkel in Noord-Amerika geleverd en kost daar 5.000 dollar bovenop de standaard uitvoering.27 reacties

Heerlijk kleurtje voor de 4C
Deze staat wel in mijn top 3 van nieuwe Alfa’s.
@eklasse: I see what you did there
@eklasse: ik ken maar 2 andere? 😂
@eklasse: zijn ook maar 3 nieuwe modellen uitgekomen laatste jaren….
@mb10: Dat was ook de grap.
@mb10: zucht
@mb10: ‘t Is vrijdag.Eindelijk hé…
That color tho💙💙💙
Bij uitstek een toekomstige klassieker. Fantastisch uiterlijk, goede prestaties, een geliefd automerk en lage productieaantallen. Daarnaast kent het model enkele kenmerkende imperfecties die hem juist charmant maken voor de liefhebber (bijvoorbeeld geen kofferruimte). Persoonlijk vind ik overigens de coupé mooier maar daarvan zijn juist de koplampen heel vreemd vormgegeven ten opzichte van de spider.
@oosterwoldenaar: die koplampen kun je ook laten vervangen door de exemplaren van de open versie. Dan is hij helemaal perfect.
@autodidact: je bedoelt: dan is hij helemaal traditioneel. Dat is niet hetzelfde als perfect. De individuele LED-pitjes in een zwarte basis vond ik een van de coolste dingen van de 4C.
Eigenlijk best zonde toch dat Alfa deze pure rijdersauto nooit voorzien heeft van een handbak.
@sezz: en van een casettespeler.. Wat moet ik nu met mijn live cassettes van Neil Diamond.. Klote alfa.
Gelukkig weer eens iets anders dan berichten over Tesla en EV. Heerlijke auto en inderdaad een toekomstige klassieker. Hebben!!!!
Niks nieuws helaas. Deze mooie versie is al een tijdje te koop, ik zag toevallig van de week dat er 3 van deze Italia’s te koop staan in Italie op autoscout24
Mooi kleur inderdaad! Dit staat op de Giulia ook prachtig. Ik vind het vreemd dat de 4C niet wat meer verkocht wordt, persoonlijk vind ik het een zeer betaalbare auto voor wat je krijgt.
@birgini: Volgens mij ligt het ook niet zozeer aan de 4C zelf, maar voor dat geld kun je ook in Duitsland shoppen. Daar zijn veel mensen nogal gevoelig voor.
Kan Alfa Romeo niet als Imagobuilder een elektrische variant gaan maken? Het zal geen lichtgewicht sportwagen meer zijn, maar wellicht wel een heel goede basis.
@dutchdriftking: Imagobuilder… Elektrisch??? Dan zou ik eerder aan een nieuwe 8c denken. Met een blok dat huilt, huilt als de vloeibare dode dino’s die door de aderen van het blok vloeien.
@posthumus: Zou natuurlijk super zijn, maar ik denk dat Alfa Romeo daar helemaal de middelen niet voor heeft. En de 4C is in de basis een middenmotor wat mij handiger lijkt wanneer je voor elektro-power gaat.
@dutchdriftking: Lolbroek.
Leuke investering! Kopen en 30 jaar onder een doek in een garage stallen.
De 4C is een prachtige wagen die het merk eer aan doet. Toch zou ik het tof vinden als Alfa dit model uitzwaait en een nieuwe sportauto op de markt brengt.
Kun je ook gewoon in België kopen hoor. Artikel klopt niet echt. Is nummer 100 van de 108.

https://www.autoscout24.be/nl/aanbod/alfa-romeo-4c-italia-benzine-blauw-77296684-175a-481b-9a94-698f5e95c801?cldtidx=11
Ik zie hem liever in het rood.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).