Alle McLarens Senna op gele platen en wat ze hebben gekost

Auteur: , 67 Reacties

Dit zijn ze allemaal.

Alle McLarens Senna op gele platen en wat ze hebben gekost

Afgelopen week werden wij verrast door het nieuws dat er wederom een nieuwe McLaren Senna op gele platen was gezet. Een vlugge check bij de RDW laat zien dat de teller daarmee ondertussen alweer op liefst drie heuse exemplaren staat.

Dat is toch een behoorlijk aantal stuks voor een hagelnieuwe McLaren die in Nederland ruim een miljoen euro kost. Dankzij onze trouwe Autojunkers hebben wij inmiddels ieder van de Nederlandse Senna’s in onze database staan. We vieren dit feit door ieder van de Senna’s te verzamelen in een klein lijstje.

Voor de goede orde: de McLaren Senna is tegen het einde van 2017 onthuld alszijnde de meest extreme auto van het merk. Het is de belichaming van de uitdrukking “functie boven vorm” en dat is te zien – het is zo mogelijk een van de lelijkste voertuigen die McLaren ooit heeft geproduceerd. Wel is het daarom een spectaculair circuitwapen. Goed, dat, maar ook zijn 800 pk sterke vierliter twin-turbo V8 houden die reputatie hoog.

XN-981-B, 1.111.198 euro, 59.409 euro aan BPM
Nummer één, hij is alweer enkele maanden geleden gespot, maar recentelijk kregen wij voor het eerst fatsoenlijke foto’s binnen van deze bijzondere auto. De fotograaf heeft (hopelijk) het terrein van de eigenaar mogen betreden om zijn Senna van alle kanten op de plaat te zetten. Naast een zo fraaie en soepel gevormde 720S komt de Senna nog onnatuurlijker voor de dag.
Alle McLarens Senna op gele platen en wat ze hebben gekost

ZB-432-X, 1.195.497 euro, 59.409 euro aan BPM
Of het puur toeval is, of dat de eigenaar het perfect heeft uitgekiend: het feit is dat deze McLaren Senna op 1 mei, 25 jaar na het overlijden van Formule 1-coureur Ayrton Senna, op kenteken is gezet. Zelfs als je de auto niet kunt waarderen om zijn vormen, zul je moeten toegeven dat dit niets minder dan schitterend is.
Alle McLarens Senna op gele platen en wat ze hebben gekost

XP-753-G, 1.272.529 euro, 59.409 euro aan BPM
De derde en laatste McLaren Senna die in Nederland op kenteken staat, is bij ons slechts eenmaal gespot. Autojunk-gebruiker @pmcarsspottersv2 wist de klaarblijkelijk cameraschuwe Senna toch op de foto te krijgen, toen hij door zijn eigenaar werd uitgelaten op het TT Circuit van Assen.
Alle McLarens Senna op gele platen en wat ze hebben gekost67 reacties

De kosten houden niet op bij enkel de aanschaf. Ik heb vernomen dat alle eigenaars ook nog naar een opticien moesten om hun ogen te laten controleren.
@jollydodo: Zing!
@jollydodo: Hahahaha tis goed dat ik al op de plee zit en m kan laten lopen!!
@fmgarcia: En? Kan ‘ie al echt lopen? Pas dan maar op dat ‘ie je niet wegloopt! Anders heb je niks door te trekken!
Wat weinig bpm eigenlijk. Had veel meer verwacht.
@qmdb: Inderdaad wat mij ook opviel.
@qmdb: is maar een 3.9 litertje..
@qmdb: Denk dat ze de punt verkeerd hebben geplaatst.
@silverarrow: Niet dus. Wat een enorm hypocriet schijtland is Nederland.
@silverarrow: valt wel mee. Hier in België vermoordt een in 2017 veroordeelde verkrachter afgelopen weekend een willekeurig onschuldig meisje. Ik wordt daar woest van. #RIPjulievanespen
@dromedaris: Euh… ok…?
@dromedaris: Ja gelezen, verschrikkelijk. Dat heeft hier alleen niets mee te maken en vergelijkbare dingen gebeuren hier in NL ook.
@povel: kuch michael p kuch
@lekkaah: onder anderen ja!
@povel: zelfs werd effe pedopartij bijna opgericht.
@dromedaris: hij is verdachte. Proces is nog niet begonnen, of je hebt hem al veroordeeld. HLN lezer toevallig?
@camber24: oh god jij bent er zo ene… pvda’er zeker?
@dromedaris: weer een vooroordeel… Slimme jongen blijkbaar zeg. Nee, ben zeker geen PvdA stemmer. Het is gewoon opvallend, op een Autoblog aangeven dat je je oordeel al geveld hebt van een moordproces dat nog moet starten. Vreselijk wat dat meisje is overkomen hoor. Ik kom uit dezelfde regio, en rijd er zelf ook wekelijks. Maakt dat het dichtbij komt en je meer raakt. Maar iedereen binnen Europa weet dat België een politiek failliet land is, wat geen enkele kans onbenut laat zichzelf belachelijk te maken.
Maar om dit soort dingen er nu bij te trekken op een (veel luchtiger) Autoblog….. Laat toch gaan man. Type lekker je gefrustreerde bij HLN, en hou het hier leuk; gewoon lekker over auto’s ouwehoeren. Veel leuker toch?
@camber24: Dus je woont in de regio, rijdt er wekelijks en stelt de beschuldigingen richting verdachte ter discussie…… als ik jou was zou ik een beetje uit de buurt van de politie blijven de komende tijd capo ;)
@jpsienen:Jij zegt: “…en stelt de beschuldigingen richting verdachte ter discussie……”. En juist daarin bevindt zich jouw misvatting. Het onderzoek is nog in volle gang en zolang het Openbaar Ministerie nog geen sluitend bewijs heeft, wordt hij nog niet beschuldigd maar wordt hij ervan verdacht. Zo werkt het bij Justitie nou eenmaal. @camber24 stelt dus de verdenkingen ter discussie en niet de beschuldigingen! Die zijn er namelijk nog niet.
Natuurlijk hoop ik van harte, dat ze met hem de juiste dader hebben gevonden van deze gruwelijke misdaad, maar het is nou eenmaal niet anders dan dat hij tot nu toe verdachte is en nog geen beschuldigde.
@9000cse: hij refereert aan de beschuldiging van Dromedaris die camber24 claimt.
OT: het moet je ding zijn idd.
@dromedaris: Wat ’n naargeestige hokjesgeest weer! Is het nou echt niet mogelijk om iemand met een andere mening eens op ’n serieuze manier en met respect te bejegenen?
@camber24: Hij heeft ondertussen al bekentenissen afgelegd… Dus ja… Het is alleen te hopen dat ze die rotte appel deze keer voorgoed achter de tralies zetten.
@silverarrow: Hallo jij! Wat ontzettend leuk om te vernemen hoe jij over ons land denkt! Zeker nog niet zo veel van de wereld gezien, hè? Ik wel! En daarom een serieuze vraag: Waarom rot je niet zo vlug mogelijk op? Dat klinkt natuurlijk niet leuk voor je, maar ik meen het wel! Ik zelf zou namelijk nooit in een enorm hypocriet schijtland willen wonen! Vertrek dan en zoek je heil in een land dat beter bij je past! Ben benieuwd welk land dat is, al heb ik wel een vermoeden. Maar doe ze daar allemaal de groeten van me als je er gaat wonen. Hier zullen we je beslist niet missen…..
@9000cse: is dat nu die beroemde Nederlandse adremmerigheid? Of verwar ik het met drammerigheid? #confused
@9000cse: Och, och, beetje spaarzaam omspringen met die naargeestige hokjesgeest hé! Voor zover ik begrepen heb mogen we in dit land gebruik maken van onze vrijheid van meningsuiting. Als dat jóú niet aanstaat, hoepel je toch lekker op naar een ander land. Ik zal je beslist niet missen (en ik zal bovendien niet de fout maken om voor anderen te spreken)
@silverarrow: het is misschien ietswat bot gebracht, maar @9000cse heeft wel gelijk. Omdat er iets niet perfect is, is nog geen reden om het direct als slecht te beschouwen. Nederland mag trots zijn op hoe het ervoor staat, want zelfs die negatieve puntjes zijn vaak nog beter dan hoe het in andere landen geregeld is.
Klagen mag dan absoluut! Buiten het feit dat dit je recht is, is klagen ook stap 1 naar verbeteringen vinden. Maar hoe 9000cse misschien zijn mening bot brengt, zou enige nuance bij jou bericht minstens zo welkom zijn
@qmdb: op basis van de uitstoot, dan maakt de aanschafwaarde niet uit in tegenstelling tot vroeger.
Dat Senna minder dan ik dacht… 😉
Niet zo mogelijk maar met afstand de lelijkste auto die Mclaren ooit gebouwd heeft. En dan moet je er ook nog 1,2 miljoen voor neertellen.
@mercedesbenze350cdi: Ik deel je mening volkomen! Ook ik vind het maar ’n veel te duur en vooral lelijk ding. Maar ja! Wat wil je? Het moet steeds maar extremer worden. Maar mooier? Ik vind van niet! Als ik terug kijk naar de foto’s, die ik vorig jaar augustus van een E-type V12 cabrio op AutoJunk heb geplaatst, dan zou ik wel weten wat ik liever aan de voordeur zou hebben staan. Natuurlijk niet qua prestaties vergelijkbaar met deze Senna, maar wel stukken mooier. Maar dat is slechts de mening van een 71-jarige petrolhead en die zal er voor menigeen wel geen verstand meer van hebben…. Echter! Kijk zelf maar:https://www.autojunk.nl/2018/08/n-e-type-v12-cabrio-das-even-stoppen-bekijken-en-bewonderen-toch-224852
@9000cse: Mooi geschreven. Deze 27 jarige jonge gozer is het dan ook volledig met u eens.
Zooo vooral foto 2 is niet van z’n beste kant..
@gilettelubbers: beste kant is de onderkant denk ik…
@stalensnuitje: ah dat probleem heb ik thuis ook
Op de een of andere manier ga ik ‘m steeds meer waarderen.
Kan toch niet aan de indruk ontkomen dat het een goedkope marketingtruc is om tegen een forse prijs een gelimiteerde versie te verkopen.

Zou het als het om de naam Senna zou gaan een vele malen mooiere gedachte vinden om een NSX in de garage te hebben staan.
@moveyourmind: zoek het stukje van the grand tour is op, en dan snap je dat dit geen ‘goedkoop marketing trucje’ is maar gewoon een hypercar van een miljoen.
Ik vind het nog steeds niet kunnen dat ze een auto naar Senna hebben genoemd. Dat voelt als misbruik van die naam, puur voor het geld. Niet sjiek in mijn boek.
@peugeotgti: ben ik niet met je eens, ook zonder de naam Senna zouden alle 500 exemplaren wel verkocht worden. Dat Mclaren ervoor kiest om hun beste coureur te eren met een auto die ze hebben ontworpen om gigantisch hard over het circuit te kunnen jagen vindt ik in dat opzicht alleen maar mooi.
@raceface: maar er zal ongetwijfeld ook een marketingafdeling bij Mclaren zijn die dat een top idee vond omdat dat hun product en merk alleen maar meer in het nieuws brengt.
Ik hoorde pas dat er 5 senna’s in Nederland zijn. Weet niet of ze ook allemaal op gele platen staan.
@antoombom2000: Andere twee staan (nog) niet op kentekens
De eigenaar van de bovenste foto heeft er al 2in zn garage een P1 een senna
@rob5nismo: dat is mijn voormalige buurman. Komt wel heel erg dichtbij zo.
@stephane8200: Je bent naar een betere buurt verhuist?
@alfapeter: onze ouders woonden bij elkaar in de straat en dat was al lang voordat Autoblog of zelfs Internet bestond ;)
Ik zou denken dat een auto van meer dan een miljoen euro met alles erop en eraan komt en er weinig opties overblijven maar gezien het prijsverschil tussen één en drie valt dat precies nog behoorlijk tegen.
Ik doe enorm m’n best maar ik kan em echt niet mooi vinden.
@kminne: afgrijselijke zijn ze. Maar goed. Ieder zijn ding en ze worden meer waard.
@rolov: tot je hem een keer in het echt ziet, dan is het een meesterlijk apparaat!
Limited Editions van McLaren, De nieuwe tulpenbollen.
Hoe komt die BPM zo laag??, begrijp me niet verkeerd,, 60k is kneiter veel maar 60K op ruim 1 miljoen valt best mee als je je bedenkt dat ze bij ons thuis voor de Landrover RR ruim 73k aan bpm af hebben moeten tikken voor de prijs die nog minder dan 1/4 van wat die goedkoopste Senna hier heeft kost 🤔 best vreemd toch?
@kennone: Senna heeft niet de luchtweerstand en gewicht van een zeecontainer.
@kennone: BPM in Nederland is tegenwoordig alleen nog gebaseerd op uitstoot. Heeft niks meer te doen met de waarde van de auto. Alle auto’s boven met CO2-uitstoot boven156g/km betalen €12,5k + €458,- voor elke gram dat je daarboven uitkomt.

Kan dus zo zijn dat jullie Range Rover 299g en de Senna maar 199g. Dat bespaart je dus €45,8k aan BPM. Om diezelfde reden zijn bepaalde Amerikanen ook absurd duur in NL.
@ghost: aah helder, bizar dat ze dit eigenlijk kunnen maken toch?, wat een hoop geld zeg😳
@kennone: alles voor een ‘beter’ milieu he😆
@ghost: jaja 😅
@ikschrijfookoverautos: mijn tip aan de redactie heeft je inspiratie gegeven of niet? 🤭
@ghost: Gedeeltelijk, maar over die ASC komt later nog iets ;)
@ikschrijfookoverautos: haha Nice! Ben benieuwd!
Ik vond hem op de foto’s ook erg lelijk, maar toen ik hem (ZB432X) in het echt zag en er uitgebreid foto’s van heb kunnen maken, heb ik mijn mening bijgesteld. Mooi is niet de kwestie bij deze auto, alles is puur functioneel, en dat heeft McLaren toch in een bijzondere vorm kunnen gieten. Het is domweg een zeer indrukwekkende auto. Prachtige details ook. Het enige wat me tegenviel was het stuur, dat ziet er niet uit.
@joosstra:
Welnee, form follows marketing.
Er mist nog een Nederlandse Senna….
Oef… Ruim 1 miljoen om zo lelijk te zijn
AM laat zien dat hele vette functionele superspprts niet extreem lelijk hoeven te zijn. Lijkt me lachen om zon lijnenorgie eens goed te wassen.
@niex: Het zal een hele uitdaging zijn om een auto als deze een volledige detail te geven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).