Aston Martin “RB 003” krijgt officiële naam en motor

Auteur: , 19 Reacties

Meer informatie over de derde hypercar van de Britten.

Op het Autosalon van Genève trok Aston Martin de doeken van alweer zijn derde hypercar in samenwerking met Red Bull Advanced Technologies. Destijds werd de auto o.a. door Christian Horner en Adrian Newey gepresenteerd als de AM RB 003. De werkelijke naam van de auto hield het merk nog even onder de pet. Vandaag brengt het daar verandering in: de 003 zal namelijk ‘Valhalla’ heten.

Met de naam Valhalla zet Aston Martin zijn traditie door van het gebruiken van modelnamen die beginnen met de letter ‘V’. Sinds de jaren vijftig dragen auto’s van het merk namen die op deze manier beginnen. Sowieso is er een lange lijn Aston Martins met zulke namen, ook iedere hypercar van het merk begint zo. De Valkyrie is het absolute vlaggenschip, daaronder vinden we de Valhalla. Onderaan de ladder moet het “volumemodel”, de productieversie van de Vanquish Vision Concept, komen te staan.

De Valhalla mag technisch gezien dan de minste van het stel zijn, tegenvallen doet hij absoluut niet. Net als de andere hypercars van Aston Martin neemt hij technologieën over uit de Formule 1, zoals zijn lichtgewicht constructie en aerodynamische lijnwerk.

Inmiddels is ook bekend dat de Valhalla wordt aangedreven door een nieuwe V6-benzinemotor met één of meerdere turbo’s en profiteert van hybride systemen. Prestatiecijfers zijn uiteraard nog niet bekend, maar het wordt gedacht dat de Valhalla tenminste met de nieuwe, 1.000 pk sterke Ferrari SF90 zal kunnen strijden. De Valhalla zal gebouwd worden in een oplage van 500 stuks.19 reacties

leuk instapmodelletje
De eerste volledig elektrische AM gaat Vacuum heten heb ik gehoord.
@suzikubelona: en de special op basis daarvan. de Vacuum by Dyson. Rijdt geheel zonder snoer!
Ik weet nog wel een naam met een V.
@bernoulli: Ssst! G33n goed idee! 😆
@suzikubelona: Vag33n goed idee!!!!
@fmgarcia: Whaha! Ik zat duidelijk in de verkeerde richting te denken ja! 😂
@bernoulli: Victor?
@dutchdriftking: Aston Martin Verkerk.
@bernoulli: AM…Aston Muller toch
@bernoulli: Vasteen Martin
@bernoulli: ik ook
Lekker origineel.
Gaaf! Motor valt mee alleen zwaar tegen, doen ze toch zo ongelofelijk goed met de Valkyrie en dan hier een V6 hybride… jammer. Toch zal het een prachtig apparaat worden maar doe mij die oude stijlvolle, elegante, tijdloze en gentlemen GT’s maar! Wat is dat mooi!
@ikschrijfookoverautos: Kleine correctie: De AM RB 003/Valhalla staat bóven de Vanquish Vision in de pikorde. De Valhalla is een soort Valkyrie-light, terwijl de Vanquish Vision een ‘volumemodel’ moet worden. Voor zover je daarvan kunt spreken bij dit soort auto’s, uiteraard.
@edge: Scherp, ik heb het aangepast.
De toekomst qua supercars ziet er goed uit! Geen hond kan ze betalen, maar dat is weer een totaal andere discussie.
V….aginale douche
Bij de naam moest ik direct aan Koenigsegg denken. Het gebied waar hun fabriek staat heet Valhall Park. Soort van klinkt als

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).