Audi A4 B8 (2007 – 2014) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 129 Reacties

Inmiddels komt deze generatie A4 een beetje op leeftijd, blijft het imago van Duitse degelijkheid overeind of niet?

Audi A4 B8 (2007 - 2014) – occasion video & aankoopadvies

Qua styling kan de A4 nog best even mee. Ontwerper Walter de’Silva was bekend van zijn werk bij onder andere Alfa Romeo en wat hij tekende voor deze A4 is blijkbaar (ook) lang houdbaar. De A4 limousine stamt uit 2007 en in mei 2008 volgde de A4 Avant.

De andere varianten van de A4 kregen vanaf deze generatie een andere naam: zo kwam er geen nieuwe A4 Cabriolet, maar heet deze voortaan A5 Cabriolet. De A4 en A5 zijn, net als de Q5, wel op hetzelfde nieuwe MLB-platform (Modulare Längsbaukasten) gebaseerd. In 2009 volgt ook nog een Allroad versie en in 2012 kreeg de A4 een facelift.

Aanbod op Autotrack
Er is meer dan genoeg te vinden, op Autotrack.nl staan meer dan 600 exemplaren te koop. De Allroad is relatief schaars met slechts zo’n 50 stuks, maar verder is er keuze zat. Ongeveer de helft van het aanbod is een diesel, ook ongeveer de helft heeft een handbak, maar de Avant is wel in de meerderheid met 75% van het aanbod. Prijzen beginnen bij 7 mille voor diesels die al een paar keer de wereld zijn rondgegaan. Als we de S4/RS4 buiten beschouwing laten, lopen de prijzen nog op naar zo’n 30 mille.

Alternatieven

Aandachtspunten

Aandrijflijn

 • De zeventraps DSG versnellingsbak kan een problemenkindje zijn. Controleer of die goed, soepel en snel schakelt. Eerste tekenen van problemen zijn bonkende geluiden uit de bak bij terugschakelen. Als het fout gaat schiet de auto in een soort noodloop waarbij niet alle versnellingen meer bruikbaar zijn. Vervangen van de bak is serieus kostbaar (5000+ euro), soms helpt het vervangen van een printplaat en er zijn ondertussen specialistische bedrijven die zich alleen bezig houden met het oplappen van kapotte versnellingsbakken. Vaak bieden deze goedkopere oplossingen dan de merkdealer.
 • De 2.0 TFSI van Volkswagen / Audi is berucht om z’n olieverbruik, motoren van na 2012 zijn iets beter, van na 2016 weer iets beter. Ook in de A4 kan het probleem zich voordoen. Soms is garantie/ coulance nog mogelijk en anders verdient het de aanbeveling om ook bij specialisten te kijken voor een eventuele revisie. Bij de 1.8 en 3.0 TFSI kan het probleem ook optreden.
 • Soms is het het goedkoopste om simpelweg vaker olie bij te vullen.
 • Handgeschakelede A4’s hebben nog wel een issues met schudden tijdens laten opkomen van de koppeling. Meestal is dan vervangen koppeling en dual massa vliegwiel noodzakelijk.
 • De bijnaam multitrauma is voor de Multitronic bak niet terecht meer, maar het is wel en bak die anders werkt dan andere bakken. Sommigen haten, anderen houden ervan. Proefrijden dus!

Carrosserie en interieur

 • De goot onder de voorruit heeft afvoerkanalen die verstopt kunnen raken. Onder die goot zitten de computers, dus zorg dat de kanaaltjes schoon blijven, anders loopt de goot over en stroomt het water bij de computers naar binnen. Droogmaken redt de computer soms, maar niet altijd.
 • De rails van het panoramadak moeten zo nu en dan gesmeerd worden. Het open dak kan er echt op stuk lopen en dat is uiteraard prijzig om te laten herstellen.
 • Controleer of alle deuren openen (en sluiten). Soms weigeren er één of meer deuren, meestal is het een probleem met de zogenaamde bowden kabel die voor ontgrendeling zorgt. Het kan echter ook noodzakelijk zijn om het slot te vervangen.

Onderstel

 • De A4 is best hard geveerd en gedempt. Zeker een auto met S-line onderstel kan te hard zijn voor jouw smaak, dus zorg dat de testrit ook over een slecht wegdek gaat.
 • Als de auto trilt bij wat hogere snelheden kan dit mogelijk veroorzaakt worden door de rubbers van de draagarmen. Soms helpt (super)balanceren van de wielen, soms helpt vervangen van de banden (door een ander merk), soms moet alles gebeuren.

Elektronica

 • Er zijn wat verhalen te vinden over auto’s met elektronische problemen. Flikkerende dashboardverlichting en een radio die hard staat bij het inschakelen van de auto zijn weggevers. Ook gebeurt het soms dat de 12V-aansluitingen niet lekker werken of zorgen dat aangesloten apparatuur kortsluit en zichzelf uitschakelt.
 • Check de werking van de elektronische parkeerrem, die blijft soms vastzitten.
 • To xenon or to xenon: de koplampen zonder xenon hebben geen LED dagrijverlichting, wat er minder mooi uitziet. Xenon gaat ook nog eens langer mee, maar het is ook duurder om te vervangen. Eeuwig gaan ze ook weer niet mee.

Bekijk hier het aanbod van de Audi A4 op AutoTrack.129 reacties

Gezien de vele, vele discussies hier over het vermeende kwaliteitsimago van VAG/Audi, leest de lijst met aandachtspunten als een hele serie open deuren die hier worden ingetrapt.
@RubenPriestt: To xenon or to xenon, het woordje NOT vergeten?
@trust: Je weet dat hij het woordje is vergeten, dus waarom vraag je het dan nog?
@trust: Of het is juist de grap…om aan te geven van ga voor xenon ;)
Ik hoor bijna alleen maar is duur en bij vrij lage kilometerstand.
Deutsche Gründlichkeit…. Een Alfa 159 is nog betrouwbaarder en goedkoper te rijden (-:
@monsieurleloure: een daihatsu cuore is zelfs NOG goedkoper!
@kareljansen: sinds wanneer is dat een d-segmenter?
@monsieurleloure: pure perfectie, de benchmark in autoland.
Ik ben tegenwoordig aan het kijken naar deze klasse auto’s en voornamelijk stations. Ik kan niet echt wat terug vinden over de dieselblokken hoe zijn deze met de Audi? Wat zijn de voor en nadelen van de 2 liter t.o.v. 3 liter dieselblokken. Heeft iemand wat meer info of ervaring ben er wel benieuwd naar.
@tofas: De nadelen zijn dat ze de wereld om zeep helpen met hun uitstoot. De voordelen zijn dat ze wel zuinig zijn.
@berlinetta: vliegtuigen dn schepen stoten meer uit maar is helaas geen focus op
@drommedaris: vliegtuigen niet.
@povel: We hebben het niet over papieren vliegtuigen he
@drommedaris: maar een scheepsbouwer verteld het niet anders..
@drommedaris: Vliegtuigen vervoeren honderden mensen tegelijk en schepen brengen producten, voedsel en elektronica naar Nederland die jij zelf in je huis hebt en consumeert. Die zaken lijken me ondanks hun uitstoot belangrijker voor de samenleving dan jij in je uppie met je diesel station en je Ikea rotzooi in de achterbak rond tuffen.
@berlinetta Ga lekker naar het groenlinks-forum je uitstoot gezwets plaatsen.
@tofas: de 2 liter schijnt meer te verbruiken dan de 3 liter…
@povel: relatief bedoel je dan? Een 2.0 is echt wel zuiniger dan een 3.0 bij enigszins normaal weggedrag.
@f31bmw320d: haha het was ook sarcastisch bedoeld. Sorry
@f31bmw320d: nee 2.0 is een stuk onzuiniger dan een 3.0, dit komt omdat je met een 2.0 elke keer vol gas moet geven om in te halen/ op te trekken bij stoplicht of als je iets sportiever rijd(t), de 3.0 heeft een stuk meer koppel en rijdt een stuk rustiger, hiervan ga je zelf ook minder trappen, en is het verbruik vaak het zelfde of beter
@gove: en een v12 6.0 tdi is zeker nog zuiniger. Geloof je het zelf?
@monsieurleloure: poep reactie
@gove: serieuze vraag
@gove: Voor dit soort auto heeft ook een 2.0 voldoende koppel om normaal weg te rijden en in te halen. In ieder geval met de niet-gecastreerde versies met 170 PK en 350 nm of meer.
@gove: ik zou zeggen kijk eens naar spritmonitor, haalt je bewering direct onderuit
@povel: olie bedoel je?
@tofas: Grootste probleem is je er sommige steden al niet meer in mag. Waar het nu nog mag, mag het straks niet meer ten tijde dat je de auto weer wilt verkopen. Dat resulteert weer in een waardeloze inruilprijs. maw, ga voor een benzine, tenzij je echt 90k per jaar rijdt. Zoek dan een andere baan ;-)
@roquez: als je 20K of meer rijdt ben je al meer kwijt dan in een vergelijkbare benzine auto…..
@slickrick: onzin deze blokken zijn allemaal euro5 dus de eerste 10kaar geen problemen aangezien alle auto’s euro5 zijn tenzij je er eentje neemt van 01-2019 die zijn euro6
@markv70: nee hoor, 3.0 tdi van 2008 zijn euro 4
@roquez: hmm rijdt rond de 30 k per jaar dan zou ik dus even een vergelijking moeten maken tussen de benzine en diesel en daar ook nog de verschillende blokken van bekijken.
@tofas: ik heb een 3.0TDI quattro uit eind 2014, gechipt naar 300pk loopt inderdaad 1:14 en rij ook ongeveer 30k per jaar. Erg prettige auto en dweilerig wat ik hieronder lees vind ik niet echt van toepassing, wel wat zwaar in de neus maar dat maakt het koppel en pk’s wel goed. Als je vragen hebt laat maar weten! Ik heb een DSG en hiervoor een tiptronic gehad. Met beide geen problemen (althans nog niet) heerlijke reisauto! Wel iets duurder in onderhoud etc. Maar dat is het voor mij wel waard.
@roquez: welke steden mag je niet meer in dan? Rij zelf een 320d die ook euro5 is en ben oprecht benieuwd.
@tofas: Ik heb deze A4 met 3.0 TDI gehad, heerlijke auto. Ik zou altijd voor de 3.0 TDI icm met de tiptronic, oftewel conventionele koppelomvormer gaan, zoals Wouter zegt , bulletproof. De motor is niet de zwakke schakel (althans diesel), dat is de automaat bij audi.
@slickrick: Heb ook de 3 liter op het oog maar twijfel veel ivm verbruik etc maar lees hierboven dat het weleens zuiniger is uitpakken. En als ik het begrijp zijn niet alle 3 liters met een triptronic?
@tofas: 3.0 liter verbruikt echt wel meer, anders kan je dat nazoeken op spritmonitor.de
@tofas: hoi IK rijd een 2.0tdi allereerst de verschillen je hebt ze als 120-145 en 177 pk. Verschil tussen de 120 en 145/177 is dat de turbo kleiner is. Ga in elk geval voor een 145. Motoren zijn prima de uitvoeringen in de B7 serie waren probleemgevallen de verstuivers liepen wel eens los en de brandstofpomp liep nogal eens vast.
Tunen kan je ze goed 145-185 goed te doen zuiniger en meer trekkracht Ik heb stage 1&2 getuned en heb 220pk de multitronic blijft een apart geval vraag maar aan kenners de multitronic bij hard optrekken wil ie wel eens slippen of niet thuis geven zelfs de 2015 blijft dit het geval. Ik heb er nauwelijks problemen mee alleen tijdens de vakantie vorig jaar en dit jaar volgepakt en op de helling 1 of 2 keer gehad.
Zwakke punten kan ik niet direct noemen vind de auto geweldig rijden erg sterk loopt erg mooi en vakantie met 2 kids volgepakt en dakkoffer gemmiddeld 1 op 16 gereden. Normaal gebruik 1 op 18 heel makkelijk te halen. Let er wel op dat je goede diesel tankt de brandstofpomp is gevoelig voor de kwaliteit.
Rammeltjes zijn er niet, airco erg prettig.
Tieten erg laag ik heb een multitronic 8traps en bij 120 -2000 toeren

Dan de 2.7 en 3.0tdi totaal niet te vergelijken dit zijn 6 cilinders TOV 4 van de 2.0

Verbruik 1 op 13 heel gewoon.
Kwamen rijden zijn dit beesten erg relaxed rijden maar wel erg zware motor wat nogal eens als dweilerig wordt berekend.
Verder degelijk geen problemen en zeer goede sterke bakken.

Voor alle Avsnts geld dat de banden kunnen cuppen en Gerrie kunnen maken.
Ik had problemen met mijn banden en dat waren Michelins heb er Nexen op gehad geen probleem en nu Dunlop Sport Max ook geen probleem.
Moet er wel bij zeggen dat ik in de zomer 20inch erop heb liggen 245-30-20 en in de winter 18 inch 225-35-18 Zomer rijd strak winter zachter.

Je hebt een aantal verschillen mbt uitvoering ik heb geen Navi bewust voor gekozen omdat deze vaak worden gestolen ik gebruik mijn telefoon met mirror link zodat het scherm gewoon Navi heeft zonder risico met.

Er zijn uitvoering en met Audi drive select die hebben instelbare vering (lucht) dynamic comfort en standaard. De stuurhandeling en gaspedaal worden aangepast aan instelling.
Heb het niet omdat ik de auto wilde verlagen. Dit kan niet bij de luchtvering tenzij je wilt gaan rommelen in de electronica

Obd kan je veel instellingen veranderen binnen Audi licht deuren alles is aan te passen.

Concreet wil je zuinigheid toch sportief 2.0tdi timing erop a 400€ 185 ok en je hebt een prima auto.

Wil je een mooie dikke sound dan de 6 cilinders

En ja iedereen heeft een op en aanmerking iedereen heeft voorkeuren. Ik heb jaren Alfa gehad jaren VW en alles heeft voor en nadelen.
Uiteindelijk wil je kwaliteit en dat zit wel goed. Audi a4 is een heerlijke rij auto en ja zijn wat duurder maar kwam afwerking en rijen geweldig.

Weet niet waar je woont maar hé mag zo een keer rijden

Succes met je keuze
@markv70: das nog eens inhoud +1
@markv70:. Mooie reactie, daar zou ik als ik Tofas was blij mee zijn. Alleen die lage tieten snap ik niet, het is toch geen R1200?
@baardmijt: Zie het nu ook blijkbaar gebruik ik tieten meer dan toeren op mijn telefoon 😂 helaas kan ik het niet meer aanpassen. Thanx
@baardmijt: hij heeft waarschijnlijk een vrouw uit de prehistorie 😜
@markv70: Tof dat je je ervaring deelt! En de verschillen even opnoemt, zeer waardevolle informatie! Aangezien ik relatief veel rijdt en dus eigenlijk redelijk zuinig wilt rijden is de 2 liter de meet logische keuze, maar wil eigenlijk ook eindelijk een keer met een 6 cilinder rondtuffen gewoon omdat het Kan en je hebt altijd power onder je reet. Maar een 2 liter met een tuning zou weleens een goede tussenoplossing kunnen zijn ( het verhaal of het goed of kwaad kan achterwege gelaten). Als ik het zo lees zijn de kwaaltjes met o.a. de multitronic en brandstofpomp een beetje geluk hebben dat het allemaal heel is/ blijf ( mits je ook alles tijdig onderhoudt etc.) Ik neem deze informatie in me op voor mn overwegingen . Nogmaals thanx!
@markv70: De turbo van de 120, 136 en 143pk zijn hetzelfde. Alleen de 170pk heeft een andere turbo. Kijk maar bij JD. Met alleen softwaretuning is er verschil met de 170pk. Wel zijn de bakverhoudingen bij de 120pk anders dan van de 143pk. Maar ze kunnen hetzelfde koppel aan. Een 3.0 zou ik met tiptronic doen. Een 2.0 met handbak. Alleen de brandstofpomp is een dure kwaal die je weleens voorbij ziet komen. Verder prima auto’s, mits ze netjes onderhouden worden.
Vind het mooie Audi maar met die benzine motor loop ik ver weg van. Staan er ook een stel te koop bij een garage in het zuiden die allemaal gereviseerd zijn maar dan nog….
@thomasthomas: Ja dat die dingen überhaupt gereviseerd moesten worden, zou al wat alarm bellen moeten laten rinkelen.
@povel: alleen de 2.0 TFSI problemen met olie
@markv70:Die heb ik zelf een jaar gereden met multitronic, geen revisie nodig gehad, maar wat een rampen bak.
@markv70: Je bent Audi wel erg aan het verdedigen hier. Ik heb het al eerder gezegd, vind het best mooie auto’s en het rijdt lekker maar de kwaliteit is bedroevend. Je noemt hier zelf een aantal issues die je zelf hebt gehad, zoals slippende bak. Is dat normaal?? Bij mij zou het hele ” premium gevoel” wel weg zijn als mijn auto heuvel op begint te protesteren en de bak begint te slippen.
@povel: heb zoveel auto’s gereden van Mercedes tot Alfa van BMW tot Maserati heb werkelijk nog geen enkele auto gereden waar ‘niets’ mee was zowel nieuw als gebruikt. En ook bij Opel Nederland en bij Pon waar ik jaren heb gewerkt een hoop gezien gehoord en meegemaakt. Utopie om te denken dat je een probleemloze auto kunt rijden tenzij je heel heel veel geluk hebt. Moet wel zeggen dat ik gemiddeld 80k per jaar reed dan gaat alles wel snel
@markv70: mwa ik heb wel eens een auto gehad zonder problemen. Een jaguar s-type 4.2 v8 uit 2004. Gekocht in 2010 in arizona met 150.000km op de klok verkocht in 2013 met 260.000km. Alleen een accu vervangen, rechtsachter ging heel soms de deur niet van get slot. Ook vroeger een audi a6 gehad uit 1999, gekocht in 2004 met 100.000 km verkocht in 2009 met 342.000 km enige problemen met die auto lagen allemaal aan de lpg installatie.

Ik heb maar 4 auto’s echt in mijn bezit gehad de andere 2 waren een buick park avenue 3.7, v6 supercharged en een fiat punto abarth, daar heb ik allebei wel wat problemen mee gehad, maar in beide gevallen een stuk goedkopere oplossingen dan bij de audis van rond 2012 meestal het geval is.
@markv70: 1.8tfsi heeft het probleem ook vaak.
@thomasthomas: dan heb t je er verder gewoon een goede auto aan, jammer dat het nodig is/was maar nu geen olie verbruik meer
Aankoop advies: doe het niet! Rijdt wel lekker, maar in de lijst met veel voorkomende problemen missen er nog wel wat. Heb de video nog niet gezien, maar die zal ik straks kijken.
@povel: vertel/ vul aan zou ik zeggen ben benieuwd.
@tofas: verreweg de onbetrouwbaarste auto in deze klasse. Ik heb voor een bedrijf gewerkt waar alle auto’s van leaseplan na aflopen van het leasecontract nagekeken werden en dan via verschillende trajecten verkocht/ nogmaals geleased werden. Er kwamen meestal meer dan 100 auto’s per dag langs en het aantal audis met serieuze problemen was echt schrikbarend. 0

Als dan iets onder coulance vervangen moesten worden, vooral de distributieketting/ spanners dan probeerde de importeur er met allerlei rare verhalen mee weg te komen. Zo heb ik gehoord: wij geloven niet dat die auto zo weinig olie verbruikt heeft als wij terug kunnen vinden in onze onderhoudsgegevens dus daar zal iemand anders, dan een audi dealer, de olie bijgevuld hebben. Daarom is de hele rekening voor de berijder.

Ik was vroeger Audi fan, wij hadden vroeger thuis 100’s en a6en. Maar na dat ik daar een aantal jaren gewerkt heb ben ik echt wel genezen.

Ik vind ze nog steeds mooi en ze rijden lekker. Ik huur nog regelmatig audis, afgelopen week nog de nieuwe a6 50tdi ( geweldig !) Ze zijn alleen zo gigantisch onbetrouwbaar dat ik er zelf nooit een van mn eigen geld zou kopen.
@povel: klopt wel VAG motoren zijn slecht maar ook weer niet zo als jij schetst. Ik heb 10 jaar bij Opel 10 jaar bij PON gewerkt en weet waar ik het over heb. De gemiddelde rijder van een Audi en met name lease auto’s rijden er agressief en hard mee. Dus een Audi rijder niet vergelijken met een Opelrijder en daarom niet reëel om deze auto’s te bestempelen als slecht.
@markv70: waar ik werkte kwamen duizenden auto’s per jaar langs en dat was echt een goede mix van merken. Denk niet dat Audi rijders veel agressiever rijden dan BMW rijders. We hadden met BMW’s vrijwel nooit serieuze problemen. Het enige dat bij BMW vaak voorkwam was dat de nokkenas sensor vervangen moest worden. (50,-€) Mercedes hadden we afentoe totaal random probleempjes die dan ook wel vrij duur waren om te repareren, maar Audi altijd hetzelfde verhaal en altijd duur.
@markv70: opels hadden trouwens ook veel problemen, maar het was altijd lekker goedkoop om te fixen.
@markv70: ik vergeleek Audi ook helemaal niet met Opel.
De auto!
Die je koopt!
Voor je buurman!!
Voor het eerst dat de volledige lijst met punten ook kloppen met de werkelijkheid.

Aanvullend: olieafscheider van de 2.0TFSI sneuvelt ook vaak, als zowel ketting(spanner) problemen. Worden vaak mee vervangen tijdens de olieverbruikfix.

Na de olieverbruikfix verbruikt je auto wel iets meer brandstof, maar is het olieverbruikprobleem wel opgelost.
@barryyy: nou… nee is zelfs zuiniger, ipv 1 op 10 naar 1 op 13/14 gemiddeld, stadsverkeer en 80 km/h weg..
Die B8 is echt een klote auto van de eerste orde, heb er 6 jaar geleden een week in gereden. Dramatisch ten opzichte van een 3 serie. Geen balans in het onderstel, hopeloos onderstuurd en de middenconsole is van absurd slechte kwaliteit en lelijk. Daarbij is, met name de pre face lift, hopeloos gedateerd door die debiele leds in de koplampen. Dan ben je al genoodzaakt om deze uit te programmeren anders rij je echt voor lul. Dus in dit ding hoef je nog niet eens te gaan proefrijden. Gewoon meteen voor een 3 serie toering gaan die helemaal bomvol zit. Ik rij zelf met zo’n ding en heb hiervoor 3 dezelfde gehad. Blijft gewoon een erg goede en mooie auto…mits mooi vol uitgevoerd. Dus niet zo’n ex lease grijze muizen NL uitvoering.
@cpp1: touring
@cpp1: Dat heb ik precies andersom meegemaakt. In 2012 een nieuwe BMW 320i coupe gekocht. Nog nooit zo n hoog olieverbruik gehad. Wegligging was ronduit niet goed en windgevoelig. Koppeling was niet te doseren. Motor hield in en de dealer kreeg het niet op orde . Gordelaangever 3x kapot . Lakwerk erg slecht in vergelijking met Audi. Na 11 maanden 12000 euro afgeschreven en Audi gekocht . Meer als blij ,dat we dat hebben gedaan . Geen olie bijvullen zoals bij de BMW . Is de Bmw nu een slechte auto ,of heb ik een maandagmorgen auto gehad? Ik zweer nu bij Audi,zonder problemen.
@dijan: dan heb je waarschijnlijk pech gehad. Ik heb 2 325i’s gehad en 2 diesels. Niks geen mankementen in al die jaren. De 6 cilinders verbruiken wat olie daar staan ze om bekend. Heb alleen 5 jaar geleden een keer de navi kapot gehad. Is keurig door bmw europlus garantie vergoed (ik haal de auto’s namelijk altijd in Duitsland). Ik heb een dikke week en een paar duizend km’s in een nieuwe B8 gereden en valt ten opzichte van een 3 heel zwaar tegen. Geen stuurgevoel, onderstuurd, slechte balans.
@cpp1: Daarbij komt ,jij hebt er maar een week mee gereden en dingen meegemaakt .Wij hebben 11 maanden -2 maanden bij de dealer ellende meegemaakt . En dat van die Ledjes is de grootste onzin .
@cpp1: 6 jaar geleden één week mee gereden… OK
@cpp1: hmm nou twijfelde ik al over de a4 en neigde ik meer naar de 3 serie. Je haalt me bijna over..
@cpp1: Interieur is wel van een hoge kwaliteit. Dat van de middenconsole herken ik niet. Moet eerlijk zeggen dat mijn vorige 320d een slechter interieur had dan de Audi. Onderstel ben ik ook niet zo fan van bij Audi, veel te hard.
@cpp1: Tja, dat is dan persoonlijke ervaring. Staat hier thuis nog een a4 3.2, qua rijden idd niet zo spannend, maar letterlijk niks mee gehad in 100000 km behalve de gewone onderhoudsbeurten. Dit in tegenstelling tot de 3 serie uit dezelfde tijd van een collega, die al 4 grote kostenposten had gehad. Wil niet zeggen dat het perse een betere auto is, maar het is ook net hoeveel geluk je hebt lijkt het wel.
@cpp1: een week in gereden en dan al zo kunnen spreken wow. Een Audi rijder is een gentleman een BMW rijder een…. Precies zoals jij spreekt. Als je niets zinnigs te zeggen hebt hou dan gewoon je mond. BMW sjakies zijn er genoeg
@markv70: 🤣
@markv70: ik heb toevallig een Audi en een BMW
@cpp1: 4 jaar een B8 gereden (140k km) zonder ook maar enig probleem. De 2liter TDI gechipt nar 170pk. Interieur is vele malen mooier dan een BMW uit dezelfde tijd, met name de afwerking. Rijdt lekker, stuurt prima (had niet de electronische stuurbekrachtiging), al stuurt een BMW 3 serie natuurlijk een stuk scherper. Ledjes is smaak, ik vind ze persoonlijk nog steeds mooi. BMW zien er vaak juist uit als sjonnie bakken door de namaak “angel eyes” die er rondrijden. En het design van de B8 is een stuk tijdlozer dan menig BMW 3 serie.

Datzelfde verwacht ik overigens niet van de huidige generatie Audi’s. Daar zal ik er niet zo snel eentje van nemen.
@hiostu: interieur is verschrikkelijk. Dat dof zwarte plastic scherm rond de plek waar je cd in moet, wat een afknapper. En dan die middentunnel, wat een gekraak. Vergeet ik nog bijna dat na een paar jaar overal de bovenlaag verdwijnt. Nee dan is een B7 een heel ander verhaal, tijdloos en top kwaliteit.
@aarsgewei: ik weet niet in wat voor afgeragde bak jij hebt gezeten, maar bij mij was het interieur na 4 jaar nog als nieuw. Geen piepje, geen kraakje en ik heb geen idee over wat voor dof zwart plastic je het hebt. Overigens was mijn interieur verder beige inclusief dashboard.
@hiostu: ik bedoel het audiosysteem en eigenlijk de aircobediening ook. Ziet er goedkoop uit en als je op een knopje druk beweegt de halve middenconsole mee.
@aarsgewei: nogmaals, absoluut niet herkenbaar. En zou ook vreemd zijn dat het overgrote deel van de reviews uitwijzen dat de a4 destijds de benchmark was vwb interieur afwerking.
Vind het toch wel een vrij lange lijst qua potentiele problemen.
@dees: vind het eigenlijk wel erg meevallen. Zie bij vele merken een grotere lijst
@laptom: ik ken ook merken die een veel korter lijstje hebben!
@rufctr01: Laat me raden, Peugeot Citroën en Peugeot?
@techniekmeneer: renault! Zoek maar op Laguna 3 op autoblog! Oh ja, de waarheid zal wel weer te hard en te moeilijk voor je zijn! Als je dat toch hebt gedaan lees dan gelijk even de reacties, staat namelijk een linkje in naar Audi!
@rufctr01: Want op autoblog staat de waarheid? 9 van de 10 verhalen hier zijn getypt door kantoorpikkies die de informatie van forums en verjaardagen vandaan halen.
@techniekmeneer: spreek voor jezelf gaarne

Er zit veel meer werk dan hetgeen jij als waarheid poneert ;-).
@willeme: Moet zeggen dat ik de stukken van jou vaak erg kan waarderen. Maar ik hoop ook dat je met mij eens bent dat er ook veel grove fouten voorbij komen.
@willeme: Als het niet in zijn straatje past dan praat je onzin, heb dit ook mogen meemaken.
Echt een machtige snuiter…
@monsieurleloure: Heeft daar niks mee te maken, ik heb het over feiten en fabels. Praten over een distributieriem terwijl er een ketting op zit en vice versa. Onderhouds en vervangingsintervallen wat nergens op slaat (zo werd er bij de Up gezegd dat de riem elke 3 jaar/50.000 km vervangen moest worden, terwijl dit 240.000 km is ongeacht leeftijd)
@techniekmeneer:

Ze zullen er vast wel eens naast zitten, maar jij doet net alsof alles uit de duim gezogen wordt.
@monsieurleloure: Nee hoor absoluut niet, fouten maken doen we allemaal, ik ook. Maar soms vraag ik mij echt af hoe ze aan de informatie komen. Een dubbele check kan in sommige gevallen geen kwaad. Er zijn genoeg mensen die blind vertrouwen op de informatie die hier gegeven word, dan is het wel fijn dat belangrijke dingen wel juist zijn.
@techniekmeneer: Volg al jaren het AudiForum en de issues die hier genoemd worden zijn inderdaad de issues die je regelmatig voorbij ziet komen. Dit item staat als een huis.
@rufctr01: tja als niemand een auto koopt en rijdt dan is er veel minder bekend over voorkomende mankementen. Lijstjes van veel verkochte auto’s en veel gereden auto’s zijn nu eenmaal langer.
@dees: is ook een nietszeggende en niet kloppende lijst. Benzine en diesel en types op 1 hoop gegooid en maar wat gezegd Sommige zaken kloppen wel maar veel niet
De Audi fanboys zijn nu wel erg stil! Maar goed, ik zou dit ook niet willen horen als ik tot de conclusie kwam dat ik mij had laten naaien door VAG en ook nog eens door Pon! Want zo’n VW is best aan de prijs terwijl ze het niet echt waard zijn. Net zoiets als je een nep Rolex koopt voor de prijs van een echte!
@rufctr01: even weer het bekende riedeltje afspelen… Maar goed; je missie om mensen te waarschuwen gaat immers voort. Hopelijk komt er een dag dat VAG niet meer bestaat, hoef je ook niet meer elke keer de mensen op Autoblog te waarschuwen over hoe slecht VAG is.
@maxidyne: dat zou heel fijn zijn!
@maxidyne: Hij heeft ook gewoon gelijk….
@rufctr01:
Maar zeg het nou eens; waarom maak je je nu altijd zo druk over een automerk waar je toch geen auto van gaat kopen?
@Rob: ooit eentje van gehad, een A6 2.5 Tdi, mijn meest slechte auto ooit! De motor was rond de 140.000 helemaal klaar….
@rufctr01: Ik denk dat de auto gewoon klaar was met jou. Kan ik me best voorstellen…
@techniekmeneer: ik denk dat iedereen klaar is met @rufctr01, hij geniet optimaal van dit artikel want: VAG haat.
Zolang hij maar blij is met z’n plastic Renault
@rufctr01: En daar is ie weer..
Aankoopadvies: koop een Lexus
@toyotafortuner: Zo is dat. Bakken vermogen, ongeslagen zijdezachte hybride aandrijving voor het soepele stadswerk, supermooie V6 en V8 motoren voor het doorstampen. Probeer maar eens een 450h bij te houden die eerst door het koppel van de 200pk elektromotor wordt gelanceerd en vervolgens door de bijna 300 inkomende pk’s van de zescilinder in orbit wordt gebracht. No turbo gap there.

Had ik al verteld dat zaken als olieverbruik, rekkende kettingen, inbrandende kleppen Lexus volkomen vreemd zijn? Ik rijd een GS450h met 215k op de teller en heb net een vakantie met 6000 km caravanpulling in de heetste zomer sinds mensenheugenis achter de rug. Geen druppeltje olie kwijtgeraakt onderweg …

Zou wel leuk zijn als er nu eens een aankoopadvies langskomt van niet een wagen uit de Duitse of Italiaanse stal. Mag ook een Volvo zijn wat mij betreft. Of een Saab. Of een Amerikaan. Of iets elektrisch. Zou wel zo handig zijn. Want waar we op moeten letten bij de Duitse Drie of iets van Apha dat weten we zo onderhand wel. Maar waar een Lincoln Town Car slecht op scoort – waarschijnlijk brandstofverbruik, maar wat nog meer?
@frank2b: ….. Alpha …. (schaam)
@frank2b:

Een aankoopadviesfilmpje van een Lexus duurt 14 seconden, snap wel dat ze daar niets mee doen, zou erg saai worden op deze site.
@frank2b: huh? Als je de Lexus wil vergelijken met een Audi A4, moet je een Lexus IS pakken. Een auto die er in véél minder uitvoeringen is geweest dan de Audi A4.

De diesels van die Lexus zijn onbetrouwbaarder dan die van de Audi. Was niet de beste serie motoren van Toyota.

Die V6 is ok. Zuipt behoorlijk, maar niet echt snel. Klinkt ook niet bijzonder. De IS350 is helaas nooit naar Nederland gehaald. IS-F is gaaf, absoluut.

Kortom, fantastische auto’s. Op sommige punten een match voor een A4, op sommige punten niet echt.
@willeme: Eigenlijk is de IS250 spot on, meer heb je niet nodig en minder wil je eigenlijk niet, Een instapdieseltje met 120pk, the horror
@willeme: De diesels van Lexus uh Toyota moet je hard van weglopen, zeker!
De informatie in dit item gaat toch met name over de normale A4 en niet over de S4 en RS4. En waar gaat Wouter in rijden voor dit item, een S4. Waarom niet gewoon een knappe normale S-line diesel of benzine nemen om mee te rijden voor dit item? Mensen die nu gaan kijken voor dit model en denken dat ze er allemaal zo uitzien komen nu bedrogen uit.
@evdw: Pffff het is een naar S4 omgebouwde 3.0TDI……afhankelijk van wat je daarvan vindt (btje zielig?) ziet hij er op zich mooi uit maar die neem je dan toch niet voor dit item?!
@evdw: mocht je zelf iets mooiers hebben staan, laat het even weten :-).
@willeme: Iets passenders bedoel je want mooi is hij wel. Maar nee heb geen B8.
Advies: ga op de fiets… lekker goedkoop.
Jezus wat een gezeik weer als er een VAG auto wordt gereden.
Mijn vader heeft ooit een A4 Avant 3.0 TDI quattro gehad. Dat was een bijzonder fijne en rappe auto. A4 heeft wel wat opties nodig voordat het ‘luxe’ aanvoelt. Is natuurlijk expres gedaan, maar toch.
Nee, dit is ‘m niet. Het zal best een prima wagen zijn mits je een diesel koopt, maar het is echt een slaappil op wielen.
Mijn vader heeft tot voor kort zo’n 5 jaar in het facelift model gereden. Een 1.8 TFSI MT Avant. Fijne reisauto, maar geen bochtenridder. M’n vader noemde ‘t gekscherend een ballerina. Het sturen vond ik een groot nadeel: gevoelloos, en zeer indirect.
Na een half jaar moest de waterpomp al vervangen worden want deze begon te lekken. Verder wel betrouwbaar gebleken. De Multitronic vond ik een fijne automaat. Wel begon-ie steeds meer te schokken/klappen bij het wegrijden. En onderhoud is heel duur.
We missen ‘m wel.
@lalancia: had hij de electronische stuurbekrachtiging? Die maakte de auto inderdaad heel erg gevoelloos. Ik had zelf de gewone stuurbekrachtiging en daarmee voelde je heel goed wat de auto deed. Er is erg veel geklaagd over de elec stuurbekrachtiging, daar is zelfs een update voor gekomen en ook die is voor de nieuwe modellen aangepast.
@hiostu: voor zover ik weet had hij de standaard stuurbekrachtiging. Ik vond het vervelend dat het soms moeilijk in te schatten was hoever je moest insturen. Dan bleef je soms corrigeren.
De vader van een vriend van mij had een 2.0 TDI en die had veel problemen met de stuurbekrachtiging. Daar deed de stuurinrichting/bekrachtiging tijdens het sturen soms een fractie van een seconde niks. De dealer kon dat maar niet oplossen.
Ach ombouwen tot iets wat je mooi vind. Een auto is je eigen bezit en zolang jij er je prettig in voelt prima toch. Ik vind een RS4 of RS6 geweldig om te zien en zou absoluut zon bak willen maar kan het domweg niet betalen heb nu ernmaal geen 200k per jaar salaris of een zaak. Na 20jaar zakelijk alles te hebben gereden met totaal 1,7 miljoen km ben ik blij met mijn A4 en voor de beterweterig en haters orgineel akrapovic uitlaat met orginele eindpijpen van de RS4 en dito aangepaste diffuser. 20inch velgen verlaagd etc etc en voel me daar heel prettig bij
Ze moeten zich doodschamen met zo’n lijst :(
VAG: slechte rommel voor teveel geld! De eerste 100.000 km gaat het redelijk dan begint de ellende.
Zelf ben ik in het bezit van een A4 B8 uit 2009 met de 1.8 TFSI handgeschakeld. Gekocht bij 70k en staat ondertussen bijna 180k op de teller. Ik heb er erg weinig problemen mee en ook het olieverbruik is normaal bij mij! Je moet er maar geluk mee hebben.
Ik ben in het bezit van een A4 B8.5 bouwjaar 2014 … 1.8 TFSi Quattro S-line
Deze heeft ondertussen 80000 km. Dit is mijn beste wagen ooit. Elk jaar zijn onderhoud bij de merkdealer … dit is uiteraard niet goedkoop, maar ik krijg een goede service in de plaats.
Wat betreft olieverbruik kan ik zeggen dat mijn wagen hier geen last van heeft. Noch van alle andere problemen waarvan sprake.
De wagen is ondertussen getuned en heeft ongeveer 240 pk ipv de standaard 170 pk.
Als ik dan toch een klein probleem moet aanhalen is het de elektrisch inklapbare buitenspiegels. Door regelmatig naar de carwash te gaan vermoed ik dat mechanisme hieronder te lijden heeft, met als gevolg dat ze beginnen te kraken, maar ze werken nog steeds.
De versnellingspookhoes is ook recent vervangen omdat het rubberen gevoel tijdens het schakelen en bijhorend piepend geluid mij stoorde.
Ik zowel met VW, Seat, Skoda en dus Audi gereden van de VAG groep … waarschijnlijk is dit ook mijn laatse VAG product, vooral omdat ik mijn gading niet meer vind binnen de modellen.
@smaillig: 80.000 km. Dan is een auto net ingereden. Bij Audi een halve mijlpaal 🚘
De grootste klacht van mijn ouders is die vreselijke sleutel. Die moet in zo’n gleuf een is daar niet fatsoenlijk uit te krijgen. Over de instap zijn ze ook niet erg te spreken, want er is zo weinig hoofd ruimte bij het instappen. Daarbij zal het niet helpen dat mijn moeder de stoel in de hoogste stand heeft staan. Anders is ze te klein.
Bij deze A4 klopt het design helemaal. Bij de B7 was de achtgerkant niet zo mooi en bij de B6 was de voorkant een soort tussenstap tussen de oude grille en de singleframe.

Helaas kon je bij de vorige modellen wel vrijwel probleemloze uitvoeringen kopen. Bij de diesels had je de verdelerpompen als ultiem betrouwbaar. De eerste pompverstuivers waren ook super betrouwbaar. In de benzine uitvoeringen had je de 1.6, 1.8 en 1.8t als zeer betrouwbare motoren. De 2.0 misschien ook dat weet ik niet.

Het is niet voor niks dat die auto’s zeer gewilde occasions zijn. Dan is het logisch dat mensen afknappen op VAG nu de B8 zoveel kans heeft op dure problemen. Dan krijg je nog die arrogante VAG koude kermis coulance. Dat helpt niet mee.

Vroegahhh boeide het gedrag van VAG alleen als je een probleemuitvoering kocht (bijv. een vroege 2.5tdi). Maar als je een betrouwbare uitvoering had dan kan je heel VAG verder lekker links laten liggen.

Inmiddels zijn Audi’s niets meer dan statussymbolen. Eigenlijk triest dat mensen het nog kopen. En ja, dit zeg ik als Audi liefhebber.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).