Audi RS7 Sportback stelt niet teleur op de beursvloer

Auteur: , 8 Reacties

Hoewel, meneer de hoofdredacteur kijkt niet zo tevreden.

De huidige designtaal van Audi is even wennen, vooral zo bij de meer sportieve modellen. Het lijkt wel alsof Audi het gras voor de voeten van tuners probeert weg te maaien, zó uitbundig worden de auto’s vormgegeven. De nieuwe Audi RS7 Sportback is het nieuwste voorbeeld van deze trend.

Het is natuurlijk geen verrassing dat de RS-modellen van Audi er aanzienlijk dikker uitzien dan de gemiddelde auto die er daar uit de fabriek komt rollen, maar tegenwoordig is het wel heel extreem. Aan de bips van de RS7 Sportback moet menig bikinimodel maar zien te tippen en de neus van de auto lijkt wel op een meerval.

Toch stelt de auto in het echt niet teleur. Hoewel het zoals gezegd even wennen is, komt hij toch redelijk goed tot zijn recht, zo van dichtbij. Het klopt eigenlijk wel, zeker als je het bekijkt in de context van de sportiviteit en de prestaties. Immers, hoe subtiel moet een auto met een 600 pk sterke V8 nu eigenlijk zijn?8 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Toch liever een blauwe RS6. Net iets subtieler. Staat er al een configurator online?
De A7 is goed mislukt imho, maar dat vind ik van alle gran coupé’s.Deze is toch echt wel een dikkert. Jammer dat je bijna 2 ton kwijt bent voordat het er echt goed uit ziet.
Wat zijn dat voor ‘kuiltjes’ in de velgen?
@neeszz: steenslag, iets te hard door een Baustelle gescheurd op weg naar Frankfurt. Vind het wel wat hebben.
@kreukelzone: ik moest denken aan de Kai Premier looks!
De diffuser en achterbumper steken wat minder naar achteren uit dan bij de RS6, en dat doet het ontwerp goed. Het doet veel natuurlijker aan, terwijl je bij de RS6 toch het idee hebt naar een karikatuurtekening van de echte RS6 te kijken.

Wat ik overigens niet echt snap, is dat Audi bij hun blackpack ook de vier ringen in de neus zwart maakt. Je wil als Audi toch dat iedereen ziet dat je klant een auto van jouw merk rijdt? Op die eerste foto’s moet je echt goed zoeken om de ringen te vinden, en dat zou toch nooit het geval mogen zijn.
@Edge: de doelgroep die deze autos koopt zien van mijlenver wat er aan komt… badge minder zichtbaar maakt dan niet uit
@ikschrijfookoverautos, “althans” betekent niet hoewel, maar tenminste.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).