Autobloglezer betrapt de nieuwe Volkswagen Golf 8!

Auteur: , 75 Reacties

In vol ornaat!

Het moment komt dichter en dichterbij: de nieuwe Volkswagen Golf wordt binnenkort onthuld. Ondanks de komst van de ID.3 en de aanwezigheid van enorm veel andere auto’s van de Volkswagen Group in dit segment, is de Golf een enorm belangrijke auto. Het is een begrip en de Golf VII geldt voor velen nog altijd als de maatstaf.

Dat laatste is discutabel, maar zeker niet pertinent onjuist. Toch komt Volkswagen binnenkort met een nieuwe generatie, de Golf ‘VIII’. Er is al veel over bekend, ook over het uiterlijk. Maar nu hebben we beter beeld. Autobloglezer Jos (nee, niet de vader van Max) kwam namelijk een heuse VAG-karavaan tegen.

Volkswagen Golf

Op de grens van Italië en Frankrijk, op Col Agnel (sowieso een aanrader!) zag Max namelijk enkele auto’s van de Volkswagen Group rijden, waaronder de nieuwe Golf! Er was wel wat afgeplakt, zoals de koplampen en iets bij de achterzijde. Helaas heeft Jos geen foto kunnen maken van het interieur, maar gelukkig heeft hij wél even gekeken. Jos weet te melden dat het interieur leek op dat van de Skoda Kodiaq en bestond uit twee digitale schermen a la Mercedes-Benz A-Klasse.

Volkswagen Golf

Jos sprak de testers van de Golf en die bevestigden dat het de nieuwe Golf was en dat de auto 24 oktober onthuld zal worden. Ook werd hem dringend verzocht géén foto’s te maken, iets waar Jos gelukkig geen gehoor aan heeft gegeven.75 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wauw wat een juweeltje dit! Echt schitterend! Ik word hier heel erg blij van! Kan niet wachten om deze toekomstige grijze lease gebakjes in grote getalen op den Nederlandse snelweg te zien!
@baklava: de nieuwste Golf 8 R zal ws 100k kosten in 2020?! 😂
@ghost: met een 1.2 3 cilinder.
RE-VO-LU-TIO-NAIR!!1!1einz.. Hoe verzinnen ze het zeg?!
@camickaeze: Inderdaad, lijkt erop dat ze het huidige design weg gegooid hebben en bij nul begonnen zijn.
Wel een gewaagde stap qua design
“Nieuw”
Hij is wel weer een stukje lelijker geworden, en sinds de 6 is de dalende lijn al ingezet… Maar als GTI of R zal het best wel weer een dikkerd zijn. Vorig jaar overigens nog op de spot locatie geweest. Blijft leuk, in Augustus met je teenslippers in de sneeuw.
Dit is ook precies hoe 85% van alle golfjes er straks uit zullen zien. Grijs en vies
@jamesbond007: hahah True story
Zoveel R&D slimme koppen designers etc en het is het allemaal waard! Een golf VII
@hatseflats: never change a winning team
@potjak: dan hoeven ze dus ook helemaal geen nieuwe te maken…
Lijkt wel op de golf 6….
@jagftype: Precies wat ik dacht vooral de koplampen lijken er sterk op.
Nou nou. Wat een mooie Golf 7.5 :’)
Tsja, kraak noch smaak, maar dat verkoopt het beste aan gemiddeld Lease rijdend NL.
Voorbumper heeft wel iets weg van die van een Megane.
@ds3thp: ik denk dat de Golf veel terrein gaat verliezen aan de ID3 in lease rijdend Holland
@lekkerlinksrijden: ja, dit jaar en volgend jaar nog wel. In 2021 is de bijtelling al 16% en groeit daarna nog door tot aan 22% in 2026
De overheid ziet ook wel dat ze nu veel mislopen!
@ds3thp: Voorbumper is nep. Zit tape op in carrosseriekleur. Zo ziet de echte Golf er uit: https://www.autoblog.nl/nieuws/kijk-nou-plaatjes-van-de-nieuwe-volkswagen-golf-128634?utm_medium=relevant_items
Moet je nog goed opletten dat je ‘m spot
Complimenten voor de fotograaf dat hij in de gaten had dat het de nieuwe Gollef was.
Ze hadden nog wat koplampen liggen van de Golf 6.. Hergebruiken die handel.
Dit is geen nieuwe golf, dit is n golf 3 met een bodykit
@maferick74: dat is toch elke golf?
Echt mooi kan ik hem niet vinden. Zeker die gigantische achterlichten zijn niet om aan te zien.
@ty5500: Achterlampen zijn niet echt. Ze gebruiken tape in bepaalde kleuren om mensen zoals jij voor de gek te houden. Zo zien de achterlampen er uit: https://www.autoblog.nl/nieuws/kijk-nou-plaatjes-van-de-nieuwe-volkswagen-golf-128634?utm_medium=relevant_items
@birdnerd84: hij blijft lilluk..
@birdnerd84: hij blijft lilluk….
Nu snap ik dat hij niet enorm ging veranderen, maar ik zou hem zo voorbij rijden.
Deze Golf is bekant net zo groot als de eerste T bus van VW..

Nergens voor nodig en we hebben al zoveel ruimte hiero…
@deuxchevaux: Ik heb een T1 en een vriend van mij een Golf 7. Die Golf is echt groter hoor. Zal ze voor de lol eens naast elkaar zetten en een foto bij de spots uploaden.
Ik vind dat Jos een prijs verdient voor het feit dat hij überhaupt heeft kunnen zien dat het de nieuwe Golf is. Ik zou er zo aan voorbij zijn gereden denkende dat het de huidige is.
@Rick-dos: en als het me wél was opgevallen was ik ook doorgereden
@jules713: Je wordt er niet heet of koud van…
Is hetzelfde geintje zeker als toen jullie (wij) de nieuwe Audi A5 presenteerden…
Wtf is dit?
Ze zeggen dat Porsche ontwerpers lui zijn, maar deze is echt niet te onderscheiden van de huidige.
Haha, gewoon geen één reactie hierboven dat men blij is met een nieuwe golf. Maar vervolgens wordt deze wel in grote getallen verkocht. P.s. nooit fan geweest van de golf en deze inderdaad nog minder.
@jpoers: Is voor mij wat anders toen de eerste golf in augustus 1974 overal een beetje ronddwaalde en ik hen in 1975 in de showroom mocht ontvangen en inderdaad er is veel (en weinig ) water naar de zee gelopen. Het zal altijd een zekere maatstaf zijn, hoe dan ook. (en elk model had zijn sterke en zwakke kanten)
Goeie mule, oh wacht
Precies hetzelfde zoals eerder tig keer is gespot: in carrosseriekleuigr tape in de voorbumper, tape op de grille, rondom de koplampen, achterlampen zijn deels fake, net als wat elementjes op de achterbumper. Snap niet dat de autopers deze camoufleerde auto’s steeds weer laten zien terwijl ‘the real deal’ allang verschenen is: https://www.autoblog.nl/nieuws/kijk-nou-plaatjes-van-de-nieuwe-volkswagen-golf-128634?utm_medium=relevant_items
@birdnerd84:

Zeer korrelige foto. Instagram. Geel.

Deze is door een AB lezer gespot. Naast het feit dat het knap is dat ‘ie hem spotte, is het ook erg attent en leuk. En of je het leuk vindt of niet (ja, we weten het: je vindt VW stom), de Golf is een belangrijke auto in Nederland. Al een jaartje of 40. Dus saai? Zeker. Maar wel een auto waar men heel erg naar uitkijkt. Niet de 0,5% die Mazda of Alfa rijdt, maar wel een hele grote groep andere mensen.
@willeme: Al blijft het natuurlijk de vraag, als je echt niets met auto’s hebt en een grijze golf 1.6TDI hebt geleased, of je dan ook op autoblog zit :+
@ronnys: Jazeker! Waarom niet? Autoliefhebbers zijn er in allerlei gradaties. Dat je voor je plezier over auto’s leest, wil niet zeggen dat je een Avantime of S2000 rijdt ;-).
@willeme: Aha, ik vroeg mij al af hoe het toch kon dat autoblog kon bestaan van die 3 Avantime rijders :)
Haha
@willeme: Jezus man, wat laat je je kennen. Jullie hebben zelf de COMPLEET ongecamoufleerde Golf laten zien. Wat boeit “korrelige” foto’s nou weer? Je ziet toch hoe hij daar er wél uit gaat zien?

“Er was wel wat afgeplakt, zoals de koplampen en iets bij de achterzijde.” Genoeg om mensen te laten denken dat de voorbumper lijkt op de huidige en de achterlampen nep zijn, dat had je er wel even duidelijk bij mogen zeggen. Zie reacties…

“ja, we weten het: je vindt VW stom” Nee hoor. Ze moeten zich wel schamen voor alle schandalen en de eeuwige propaganda door de autojournalisten is ziekelijk maar verder heb ik niks tegen het merk. Ze maken prima auto’s dat de gemiddelde leasert aanspreekt. Daar is niks mis mee overigens
@birdnerd84: Ik heb het gevoel dat je er heel emotioneel in staat.
@willeme: Vind het altijd een beetje triest als ik keer op keer autojournalisten moet verbeteren
@birdnerd84: Ik zie niet het probleem niet zo. Als het nieuws jou niet aan staat, dan mag dat uiteraard. Je kan het uiteraard laten weten in de comments. We behandelen al het autonieuws, daar zit ook VW nieuws bij. Als dit niet een Golf maar de Alfa Tonale was, of Mazda MX-5, dan behandelen wij dat ook. Sterker nog: de Tonale kwam ook voorbij deze week ;-)
@willeme: Waarom haal je steeds Mazda en Alfa erbij? Daar heb ik niks over gezegd. En nu als de wiedeweerga de officiele schetsen van de nieuwe Golf plaatsen. Dat is namelijk wel echt nieuws ;)
@birdnerd84: Als oud Alfa Romeo medewerker en huidig Alfa Romeo eigenaar draag ik dat merk een warm hart toe ;-).

Misschien een klein dingetje ter verduidelijking om aan te geven waarom de ene serie foto’s wél gepubliceerd wordt en het andere niet: copyright. Als we scherpe foto’s krijgen van AB-lezers met toestemming om te publiceren: dan kunnen we dat doen (zoals in dit geval). Schetsen en fotoshops van derden: die mogen we niet zomaar gebruiken. Die officiële van VW komen zeker aan bod ;-)
Wat is dat ding op de foto’s wat bij alle VW’s over de achterbumper hangt?

OT Tof om te zien dat ze bijna klaar zijn. Negativiteit hierboven ten top, maar het blijft de maatstaf.
@camber24: garageplaten in Italië.
@bischero: thanks, weer wat geleerd.
Golf 7S.
Misschien kunnen we binnenkort een EV van de Golf Mk1 verwachten, dan skip ik de Honda…
Ze zouden eigelijk de eerst verkochte volkswagen golf 8 een stickerbom moeten maken. Tuners opgelet!
De beste camouflage die er voor een pre-productie golf te krijgen is: leasegrijs.
‘t Is te hopen, dat @birdnerd84 gelijk heeft. Zou anders wel heel deprimerend zijn.
Ze doen niet eens moeite…
Tuurlijk is het saai, dat weten de designers ook wel. De nieuwe Golf ontwerpen lijkt me zo’n beetje moeilijkste klus die er is in auto design land.
De voorbumper, achterbumper en c-stijl zijn stickers. Ook bij de koplampen zitten nog genoeg stickers. Maar, het wordt wel gewoon een herkenbare Golf.
Dat heb je als initieel design goed “houdt”. Is idd anders dan een drama queen als een DS5….Wie?
@amersfoorter: is idd ook ”Langweiliger als Langweilig” in tegenstelling tot de ds5!
Helemaal nieuw! Wauw wat een innovatie VW tof gedaan😒
Nooit gedacht dat Volkswagen er in zou slagen om de Golf te laten uitsterven wegens terminaal uitgeëvolueerd. Maar het kan dus blijkbaar keren.
Eerst de grap: “Autobloglezer Jos (nee, niet de vader van Max)” en vervolgens onder de foto verder gaan met
“Max namelijk enkele auto’s van de Volkswagen Group rijden, waaronder de nieuwe Golf!”…..waarna nog wel 4x de naam Jos genoemd wordt! Goed bezig!
Heeft wat weg van een megane aan de ondervoorbumper..
Ik zie vanaf de V de verschillen niet meer.
Het is inderdaad knap om dit te herkennen. Als ik deze was tegen gekomen had ik werkelijk niet geweten dat het de nieuwe is. Sterker, ik zie regelmatig VW’s rijden en ik heb bijna nooit door of het nu het actuele model is of de voorloper, zowel bij de Golf als de Passat heb ik echt geen idee wat nieuw is.
Ik vindt die afgezakte neus eigenlijk foeilelijk.. Als ze nou het design van de Golf 7.5 hadden verbeterd was het misschien nog wat geworden.
Het is dat jullie er bij vermelden dat het om de nieuwe Golf 8 gaat anders had ik gewoon doorgescrolld en gedacht dat het een Golf 7 was…
al krijg ik geld toe, mij zal je nooit in de ultieme importvolkbak zien….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).