Banzai! Nieuw EU-verdrag betekent goedkoper JDM importeren

Auteur: , 30 Reacties

"Allemaal aan de Subaru," aldus onze @willeme.

Banzai! Nieuwe EU-verdrag betekent goedkoper JDM importeren

De Europese Unie wordt veelvuldig bekritiseerd, maar niet altijd doen ze dingen op de verkeerde manier. Vandaag werden er namelijk na vijf langdurige, bureaucratische jaren eindelijk handtekeningen gezet onder een handelsverdrag tussen Japan en Europa. Hiermee wordt het gemakkelijker en vooral economisch aantrekkelijker onderling handel te drijven. Het verdrag is een reactie op de verhogingen die Trump de afgelopen tijd heeft doorgevoerd.

In de basis heeft het handelsverdrag vooral impact op twee markten. De eerste hiervan heeft te maken met de mate waarin het voor boeren makkelijker en voordeliger wordt hun producten te verkopen aan Japan. De tweede optie slaat terug op ons autofanaten. Een auto importeren uit Japan wordt flink goedkoper. De huidige importheffing van tien procent wordt over een periode van acht jaar geleidelijk uitgefaseerd. Dit staat in groot contrast met de 25 procent waarmee de Verenigde Staten het tarief recentelijk verhoogde.

Vooral de Japanse economie zal er enorm van profiteren. De verwachting is dat de economie met ongeveer 1 procent zal groeien. Dit klinkt misschien als een marginale stijging, maar in absolute getallen betekent het wel degelijk een forse stap. Dit staat namelijk gelijk aan ongeveer 38 miljard dollar en 290.000 banen.

Hoewel het handelsverdrag op papier praktisch zeker is, moet het verdrag nog goedgekeurd worden door verschillende EU-overheden, het Europese Parlement, evenals het Japanse parlement. Dat gezegd hebbende lijkt dit alles slechts een formaliteit en is de verwachting dat het handelsverdrag eind volgend jaar in zal gaan.

Beeld: Subaru Impreza 22B STI, via @boenket97.30 reacties

Goh, iets aan importheffingen zonder de ander voor rotte vis uit te maken, het kan dus toch.

Sta je dan met je MAGA petje dat in China is gemaakt…
@Rick-dos: mooie tekst: “na vijf bureaucratische jaren” en vervolgens is het reactie op Trumps verhogingen. Eh, Trump regeert pas sinds jan ’17.
@detroitv8: Je moet niet vertrouwen op AB als het om dit soort zaken gaat. Dit akkoord is in een stroomversnelling geraakt toen Trump twee dagen na z’n inauguratie Amerika terugtrok uit het TPP. Om de vrije wereldhandel niet kapot gemaakt te zien worden door een malloot in het Witte Huis zijn de onderhandelingen geïntensiveerd. Trump heeft al sinds de verkiezingen geroepen dat hij heffingen op zal voeren als hij president is. Trump z’n handelen heeft wel degelijk meegeholpen aan het versneld tot stand brengen van dit akkoord.
China en de EU hebben al aangegeven dat ze een soortgelijk akkoord willen. Het vrijhandelsakkoord met Canada is er al.

Nog even en Trump staat aan de kant te janken dat het allemaal oneerlijk is en dat wij de schuldige zijn en profijt van Amerika nemen. Staat ie dan met z’n handelsoorlog. Had ie gewoon overleg gevoerd als een volwassene dan had ie kunnen bereiken waar hij nu om staat te schreeuwen.
@detroitv8: ach, zo serieus en boeiend is het bericht niet. Het ging om de auto’s.!
Kwam er laatst achter dat een RX-8 niet veel meer hoeft te kosten dus nevermind R34
@neleev: een rx8 pik je in nederland op voor 2.5k. Maar dan kun je er zeker van zijn dat er een revisie aan zit te komen.
@deora: Klopt. Maar 5k en je hebt een nette(re). Of eentje via de Oosterbuurtjes importeren.
誰がこれを読むのは狂っている
@faalhaas: Heb je zeker uit een Japans kookboek? Er staat letterlijk:

gefermenteerde inktvistestikels op een bedje van zeekoeienogen gegarneerd met een gefrituurde zeepaardenstaart.
@moveyourmind: doet wel z’n naam eer aan
@moveyourmind: Je bent inderdaad gek.
@faalhaas: あなたが言うことはあなた自身です
Pfff, maar Japanse auto’s bij de NL delaer worden ook 10% goedkoper? Dacht het niet….
@windhoekgokarting: veel worden er al binnen de EU gemaakt, dus nee, dat niet. Subaru’s komen wel allemaal uit Japan, dus dat kan wel wat gaan schelen.
Mooi om te zien dat er ook veel Japaners juist Amerikaanse auto’s importeren en dat echte JDM’s naar EU en USA gaan.
@ikleesookoverautos: ik kom wel eens in japan maar zie daar vrij weinig detroit steel. Eerder de duitse drie.
@cloverleaf: ik kijk veel over de Japanse carscene en ik volg noriyaro op Youtube en daar kan je zien dat er “veel” Japanners zijn die dat doen. Met veel gaat het dus over de Japanse petrolheads. Hier een van de video’s die daar over gaat. Er zijn nog meer video’s van noriyaro over de Amerikaanse carscene in Japan. Er zijn zelf Japanners die Amerikaanse busjes invoeren om die te tunen en er mee racen. Er is een lowrider scene en zelfs een hot rod scene. Hier een voorbeeld: https://youtu.be/ZrZuUDhEY2k

Zeker een aanrader.
@ikschrijfookoverautos: De Europese Unie wordt veelvuldig bekrit(is)eerd, maar niet altijd doen ze dingen op de verkeerde manier. V
“Vandaag werden er namelijk na vijf langdurige, bureaucratische jaren eindelijk handtekeningen gezet onder een handelsverdrag tussen Japan en Europa. Hiermee wordt het gemakkelijker en vooral economisch aantrekkelijker onderling handel te drijven. Het verdrag is een reactie op de verhogingen die Trump de afgelopen tijd heeft doorgevoerd.”

Zover ik kan rekening zat die vent er toen nog niet hoor…
#fakenews 😉
@michaelb: een en ander is in een stroomversnelling gezet door de acties van “The Donald”. Maakt niet uit, had iets duidelijker verteld kunnen worden inderdaad.
Jammer dat de CO2 tax de goedkopere importheffing weer compleet verpest als je een dikke Jap met nog dikkere motor wilt.
@moveyourmind: maakt dat voor een oud JDM hok nog veel uit dan?
Het is wel de beste strategie om die Trump aan te pakken. Handelsverdragen en onderlinge handel de schade op laten vullen die Trump aanricht.
JDM = Ja Dat Moet?
@alfalfa: Japanse Dikke Machines?
@tjorque: Japanese Domestic Market. Stuur aan de verkeerde kààànt…
Ik ga een Toyota century v12 importeren
Yeah, kom maar door met die Subies! En Mazda’s! Het Japanse spul dat in Europa gebouwd wordt is toch vaak niet zo interessant. Bovendien, is wat in Europa wordt gebouwd niet vooral UK? Dan krijgen we daar ook nog toestanden mee met Brexit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).