Belgische CEO doet goede zaken met dit automerk

Auteur: , 18 Reacties

Niet alleen Tesla is een interessante nieuwe speler in het automobiele veld.

Belgische CEO doet goede zaken met dit automerk

Ja, het is indrukwekkend te noemen hoe Tesla vanuit niets een zeer bekend en sterk automerk is geworden. De Amerikaanse autofabrikant is daar zeker niet de enige in. Het Chinees-Zweedse Lynk & Co heeft een uitstekend jaar achter de rug, wat het interessant maakt om het relatief nieuwe automerk in de gaten te houden.

Belgische CEO doet goede zaken met dit automerk

In tegenstelling tot Tesla, is Lynk & Co niet vanaf de grond opgebouwd. Het automerk heeft Geely als financiële vader achter zich staan. Onder leiding van de Belgische CEO Alain Visser is het echter verbluffend te noemen wat Lynk & Co nu al voor elkaar heeft gekregen. Het automerk is drie jaar geleden begonnen. Vandaag de dag omschrijven ze zichzelf als het snelstgroeiende automerk ter wereld.

In 2018 opende Lynk & Co 221 ‘dealers’ in China. Dit zijn niet alleen traditionele autodealers, maar vooral verkooppunten die je bijvoorbeeld in een winkelcentrum kunt aantreffen. Polestar hanteert eenzelfde strategie. Niet geheel toevallig vallen beide merken onder hetzelfde concern.

Belgische CEO doet goede zaken met dit automerk

Door jezelf als automerk tussen de mensen te begeven in plaats van een locatie op een afgelegen industrieterrein is een winnende strategie. Op dit moment verkoopt Lynk & Co alleen nog in China auto’s. In 2018 verkocht het merk 120.414 auto’s. Best knap te noemen voor een merk dat vijf jaar geleden nog niet bestond. Bovendien is de keuze beperkt tot nog maar twee modellen, de 01 en de 02. Een SUV en een crossover.

De verwachting is dat Lynk & Co de komende jaren nog flink gaat groeien. Er komen nieuwe modellen aan (o.a. 03 sedan, 04 hatchback) en volgend jaar gaat het automerk op de internationale toer. Dan moet het veroveren van Europa gaan beginnen. De eerste dealers komen in Amsterdam, Berlijn, Brussel, Stockholm, Londen en Barcelona. Dan is hier de vraag of Nederlanders het aan gaan durven om daadwerkelijk een Lynk & Co te kopen. Onbekend maakt onbemind voor sommigen onder ons..18 reacties

Kopen? Leasen toch?
Na een Japanse invasie en daarna een Koreaanse, is dit best mogelijk. Wie had er toentertijd wat verwacht van de bouwers van de Kia Pride en Hyundai Pony???

Als het volk merkt dat een nieuw merk niet als een probeersel op de markt komt, en het een goede waarde (prijs/kwaliteit) vertegenwoordigd. En het aan de onderste helft van de markt opereert, dan kopen Nederlanders wel.
Lynke soep voor de gevestigde fabrikanten. Je ziet het al bij de mobiele telefoons, eerst maakten de Chinezen Samsungs en Apple toestellen na, nu lopen ze al voorop in innovatie.
Beetje vreemde naam,Link & co.Link is het dan vertrouwd om te kopen? Zou eerst de naam veranderen voor Europa.
@Alfarobert: in Lynk mss?
Ik zit nog op Qoros te wachten. Die zouden hier ook de boel flink komen opschudden toch?
@tenaci: Lynk&Co heeft toch wel het grote voordeel dat ze gebruik kunnen maken van de Volvo-fabrieken en -technologie. Dat had Qoros niet. Dus ja, L&Co zal wss de eerste zijn die echt serieuze aantallen zal verzetten in EU…
Ben benieuwd wat de prijzen worden in europa.
Je showroom vestigen waar je klanten toch al komen, in plaats van op een afgelegen bedrijventerrein. Het klinkt als een open deur, maar toch is toch al decennialang de praktijk dat je als consument maar moeite moet doen om de showrooms te bezoeken. Klinkt inderdaad hopeloos ouderwets.
@competition102: doet Tesla ook al jaren, alvast hier in Stockholm…
@competition102: meestal is de showroom onderdeel van een garagebedrijf. Waar de winst in de garage gemaakt wordt. Dat zijn vaak praktische gebouwen die wat ruimte er omheen nodig hebben voor auto’s, logisch dus om op een industrieterrein te gaan zitten. Overigens is een auto ook niet helemaal het type impulsaankoop zoals een leuk truitje. Een popup store concept in het winkelcentrum om een nieuw model aan het grote publiek voor te stellen dat zie je wel eens, maar een showroom van de Lynk & Co tussen de H&M en de C&A, dat lijkt me niet handig.
Wat merken er bij is sowieso niet vervelend. Wat moet het toch heerlijk zijn geweest in de jaren 50 en 60 met zoveel meer automerken!
Beetje vreemd dat de lynk niet gelegd wordt met Volvo….
De modelnamen zijn typisch als bij de Chinees..

01 loempia
02 saté
148 combinasischotel
@ghost: indonees?
@ghost: 😆😆 hopelijk is het kwalitatief wel beter dan er bij de chinees uit de luiken wordt geschoven.
nou ze mogen wel opschieten…. Want ik zie uitlaten.. dus geen electro mobielen en in ons land is het vanaf 2030 verboden als t aan de minister ligt om die te verkopen… Komen ze echter met ELECTRO modellen dan zou t wel is een gouden toekomst kunnen zijn.. De tijd zal t leren..
@tvr1974: Geen probleem. Aangezien het allemaal Volvo-techniek is, komen de eLynk’s tegelijkertijd met de eVolvo’s. En dat zou niet lang meer duren…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).