Bemachtig de 949 auto’s van Maan

Auteur: , 33 Reacties

Je kan ook nog wat vastgoed erbij regelen.

wraps

Yala YOLO! Saoedie-Arabië is een vreemde natie. Bert van Marwijk was er tot voor kort de bondscoach. De nationale vliegtuigmaatschappij sponsorde ooit het F1-team van Williams. De emancipatie is er zo ver doorgeslagen dat er een autodealer is waar je als man niet welkom bent. Tevens drijft het land op kostbare olie.

Dankzij een puike deal, in 1945 gesloten op een bootje tussen wijlen Koning Abdulaziz en Franklin D. Rooservelt in Bitter Lake, verdwijnen de winsten die deze grondschat opleveren grotendeels in de zakken van een kleine minderheid. En wie breed heeft, laat breed hangen.

Soms keert een wal echter weleens een schip. Er lijkt een frisse wind, of in ieder geval een fris briesje, te waaien in Saoedie-Arabië sinds de vorige koning Abdullah bin Abdulaziz Al Saud opgevolgd is door zijn halfbroer Salman bin Abdulaziz Al Saud. Onlangs werden er wat Prinsen opgesloten in een hotel, als straf voor financiële malversaties. Na het betalen van astronomische bedragen (dik 100 miljard Dollar) zijn de meeste van deze brave borsten inmiddels alweer vrij.

Minder geluk heeft zakenman Maan al-Sanea. Deze olijke gozer, die ooit door Forbes beschouwd werd als een van de honderd rijkste mensen op aarde, verkeert volgens Euronews in een benarde positie. Hij is het speerpunt van de strijd tegen corruptie van de nieuwe koning. De zakenman zou een schuld hebben opgebouwd van zo’n 10 miljard Euro, give or take.

De staat is inmiddels van plan zijn bezittingen daarom te verkopen. Het gaat om ontiegelijk veel real estate, maar ook om 949 auto’s. 923 stuks staan op naam van Maan’s bedrijf Saad Group en 26 stuks op zijn eigen naam. Het gaat daarbij onder andere om Rollers en een Hummer. Mocht je interesse hebben kan je even een belletje plegen naar het bedrijf Etqaan Alliance. Zij zijn namelijk aangewezen om de boedel te verkopen.

Image-Credit: Saoedische wrap-bolides uit het archief ter illustratie33 reacties

Ik dacht even dat ‘t over die andere Maan ging die ik ook graag eens zou berijden.
@str8six: nou, toen ik laatst met mn leuter voor d’r stond vond ze het allemaal minder leuk……
@badmat: 😂😂😂
@badmat: hahah nice!
@str8six: really? Die is onder tussen op niveau’tje Famke Louise. Nee bedankt.
@ghost: ieder z’n ding. Ben ‘t overigens niet met je eens. Music-wise wel.
@str8six: Ik moest ook meteen Maanzaad denken …
@str8six: ik kan iemand die Maan heet niet serieus nemen, laat staan serieus nemen.
@beefcake: ik wel hoor, vol in Maan’s sterretje. Heerlijk
@str8six: haha, that escalated quickly
@str8six: Zorg dan wel dat ze bij jou blijft slapen. Haar brievenbus is tevens haar voordeur heb ik het idee!
@str8six: ‘ook’ graag eens zou berijden? Dus deze kerel zou je ook wel eens te grazen willen nemen? Achja, alles is te koop natuurlijk hahaha
@racerx: spreek natuurlijk over zn wagenpark, viezerik ;-)
Alleen die G6x6 voor mij. Dat vind ik wel een brute bak!
Dat krijg je er nou van als je niet op de aanMAANingen van de nieuwe koning reageert.
@amghans: zon grap vind ik nou echt niet leuk
Briljante naam…

De Maan Saad group
@moveyourmind: i see what you did there!
@moveyourmind: hahahaha
Ik zou ze voor geen goud willen
Doe mij maar maanzaadbrood
Wellicht wil ene Elon Musk wel helpen om er een paar naar Maan te schieten
Achterlijke cultuur. Het duurt uiteraard nog een flinke rijd maar als de olievoorraad op raakt is het einde verhaal. Kunnen totaal niet omgaan met hun rijkdom. Tijd in Qatar gewoond en gewerkt en daar was dit ook heel duidelijk.
@maarten020: tijd in Dubai gewoond. Kan niet anders zeggen dat die mensen juist erg goed met hun rijkdom om kunnen gaan. Investeren in technologieën en andere sectoren die geld moeten opleveren.
@laptom: tijd op Curaçao gewoond. Heeft hier niets mee te maken, maar ik doe graag mee.
tijd op de maan gewoond.
@beefcake: hahahah
@laptom: Dubai zot vol met expats en om een goede reden. Als de emirati het allemaal echt zo goed wisten zou dot niet het geval zijn. In Qatar willen de verwende Qatari pas aan de slag bij een bedrijf als ze minimaal de functietitel directeur op hun kaartje hebben staan om vervolgens de hele dag met hun iPad te gaan spelen. Qatarization noemen ze dat. Wellicht dat ze het in Dubai slimmer aanpakken maar ik waag het te betwijfelen…
@laptom: Precies. In de Emiraten (waar oa Dubai en Abu Dhabi toe behoren) weten zij best hoe ze de zaken moeten aanpakken. Als de gemiddelde Autoblogger zich daar iets meer in zou verdiepen, zou ie er zelfs iets van waardering voor kunnen opbrengen.
949 ook echt!
@dutchdriftking: je zou zeggen dat 948 wel genoeg moet zijn…
@dutchdriftking: lullig voor hem. Had hem nog een paar dagen de tijd gegeven en hij had bij de club van 1000 gekund! De Sultan van Brunei is daar de voorzitter volgens mij 😋
Tsja, het is eerlijk verdeeld in de wereld zullen we maar zeggen….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).