Benevelde vlegel rijdt velg en band kapot op A16

Auteur: , 42 Reacties

Don't do drugs. Mmmkay?

Het is weer weekend. Dat betekent dat een groot gedeelte van Nederland even twee daagjes vrij is. Veel mensen zien het als een ideaal moment om even als een malle te gaan ‘recreëren’. Want ‘dat moet toch kunnen?‘. Gelukkig leven we in een liberaal land waarbij fatsoenlijk naar de gallemiezen gaan gewoon tot de mogelijkheden behoort. Voor een beperkt bedrag zijn er voldoende verdovende middelen beschikbaar om lichaam en geest versneld af te schrijven.

Daarbij moet worden aangetekend worden dat het ene sujet het bonter maakt dan het ander. Op de A16 bij Hendrik Ido Ambacht trof de Politie Drechtsteden-Buiten een wel een heel speciaal schouwspel aan. De politie kreeg meldingen dat er een auto rondreed waar de vonken van afkwamen, ten hoogte van de A15. De politie nam poolshoogte en kwam de auto tegen op de vluchtstrook vlakbij een tankstation nabij Hendrik Ido Ambacht. Het was vrij duidelijk waar de vonkenregen vandaan kwam. Aan de rechterkant waren beide wielen zeer zwaar beschadigd. Er zat geen band meer op en zelfs een groot gedeelte van de velg was al weggesleten!

Dan de bestuurder. Die bleek een tikkeltje teveel verdovende middelen tot zich genomen te hebben. De delinquent werd meegenomen naar het politiebureau, alwaar hij een waarde van 425 Ugl blies. Dat niet alleen, er werd tevens een drugstest afgenomen, dat aantoonde dat de bestuurder óók onder de invloed was van THC, de werkzame stof in cannabis. Nee, de bevende vlegel is er niet met een waarschuwing vanaf gekomen. De overtreder met zich verantwoorden voor het rijden onder invloed van drank en drugs bij de rechter.

Fotocredit: Politie Drechtse Landen via Facebook.42 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Daarom moet je voor iedere rit je profieldiepte meten!
Tsja, als je bitch wil chillen dan gaat hij erheen want hij heeft drank en drugs…
Had een kratje Bitburger verwacht ipv deze flessen
@harrie: lijken me er bij geshopt.
@willeme; Heel veel complimenten aan de persoon die verantwoordelijk was bij Kia voor de wieldoppen, want die zaten er nog op!
Welke wieldoppen? Deze Rio RS , klinkt bijna als Clio RS ;-) , is (Af fabriek) voorzien van l.m. velgen, geen steelies met wieldoppen onder de auto.
@romeo_milan: Je hebt volkomen gelijk betreft de velgen! Is aangepast.

Overigens waren die niet standaard. De ‘Rio RS’, was zoals zijn naam al een beetje weggeeft, de meest hardcore variant (de kaalste in dit geval ;-)). Deze had standaard geen lichtmetalen velgen, maar 13″ steelies. Voor een paar tientjes kon je er schattige dopjes op krijgen! Goede oude tijd.
@willeme: is het niet weer eens tijd voor een ouderwetse wieldoppen rant?
@pomoek: Wieldoppen for life!
@romeo_milan: duidelijk te zien dat het stalen velgen met wieldoppen zijn toch?
Dan ben ik beter ik had gisteren 455ugl
@dirkiii: nou ja beter, laten we zeggen dat je de andere score overtreft.
@dirkiii: En je was ook even in de auto gestapt?
Dronken en onder invloed van diverse drugs…. Rijbewijs afpakken en voorlopig niet meer teruggeven, idioot.
Dan ben je geen vlegel, maar een drietrapsdebiel. Toch wel een verschilletje.
@vaakbenjetebang: Zelfs dat is een understatement!
@venividivici: 10trapsdebiel ?
@dawwg: ja, op zijn sloffen naar de maan en terug.
Het probleem met drinken en drugs achter het stuur is zo opgelost als overtreders standrechtelijk worden geëxecuteerd. Maar dat is misschien iets teveel het kind met het badwater weggooien?
@pomoek: het is denk ik wel effectief, maar of het nou helemaal gewenst is…
@lekbak: eigenlijk gewoon iedereen executeren, ben je overal vanaf
@gulli: is de ook beter voor het milieu 👍
In een zestienjarige kale Kia rijden…

Boeien, met een zestienjarige kale Kia kom je er ook wel…

En grote dingen passen makkelijk in een zestienjarige kale Kia…

En een zestienjarige kale Kia rijdt vast nog lekker strak…

Lekker nuchtere mensen die zo’n Kia hebben. Vind het maar eng volk.
@moveyourmind: Rijden vrijwel alleen maar tokkies in.
@techniekmeneer: Noem het maar gerust oude viezerikken
Rijbewijs afpakken en nooit meer terug geven. Idioot.
@techniekmeneer: denk je dat dit soort figuren zich daardoor laten tehenhouden om niet meer te gaan rijden? Dit zijn mensen met 0,0 besef
@maotje: Klopt. Maar als zo’n figuur zijn rijbewijs binnen een paar maanden weer terug krijgt lacht hij zich kapot. Gewoon afstraffen zoals het hoort.
Goede combinatie ook want alcohol en wiet versterkt elkaar. Kan leuk zijn maar niet achter het stuur
Ach kan gebeuren
Met zo’n auto, en dito kofferklep is een drugstest bij voorbaat al overbodig..
Van 15″ naar 12″ in 2 flessen
Zo’n dwazen mogen gerust uit het verkeer geplukt worden! Maar de speekseltesten slaan nergens op! Ik was een dagelijks gebruiker van Cannabis, vooral ‘s avonds voor het slapen gaan om een beetje te ontspannen. Ik ben nooit bewust ‘stoned’ achter het stuur gaan zitten. Ik heb ook een keer een speekseltest moeten ondergaan en die was positief. Terwijl ik die dag nog niet geblowd had. Ben dan met Cannabis gestopt (ik rij nog steeds liever met de auto dan dat ik blow). Zelf verschillende speekseltesten aangekocht, want wou er zeker van zijn dat ik ‘clean’ was. Na 1 week van 7 dagen niets meer gerookt te hebben, gaf de speekseltest aan dat er nog steeds THC in het speeksel zat… Na twee volledige weken zat er uiteindelijk niets meer in! Cannabis wordt wel gedoogd, maar als ze er munt kunnen uitslaan doen ze dit zeker! Ik vind het allemaal nogal een grijze zone. Er zou een veel nauwkeurigere test moeten komen!
@thestino: mand

Je bent verder wel heel hard dat je vindt dat deze mensen zomaar uit het verkeer geplukt mogen worden…
@evdw: mand? Er is toch wel degelijk een verschil tussen wat de persoon van het artikel heeft gedaan, dan iemand die ‘s avonds blowt en de dag nadien zijn rijbewijs afgenomen wordt? Of vergis ik mij?
@thestino: https://www.youtube.com/watch?v=ypSKDY4Jp3g

Zeker zit daar een verschil tussen. Wellicht heeft heeft de cannabis ervoor gezorgd dat je sarcasme lastig herkent?
@thestino: vraag me ook af hoe het dan te werk gaat. Stel het was twee dagen geleden dat je wat gerookt heb en de speekseltest is positief. En dan? Krijg je dan al direct een prent? Of gaan ze bloed afnemen? Want t is precies wat je zegt de volgende dag ben je gewoon weer nuchter en capabel genoeg om veilig te kunnen deelnemen aan t verkeer.
@maotje: Meteen 15 dagen rijverbod, bloedafname, dan beslist het parket of er dan al dan niet teveel THC in het bloed zit. Indien wel, moet je voorkomen, indien niet dan hebben ze je toch 15 dagen je rijbewijs afgenomen voor niets…
Trouwens, ze nemen vrij recent geen bloedstaal meer, dit doen ze nu met een speciaal stokje waarbij ze ook de THC waarde kunnen vaststellen.
@thestino: belachelijk. Als dr niet te veel in zit zouden ze het direct terug moeten geven. Is met alcohol tenslotte ook t geval.
@thestino: van een lijntje cocaïne ga je ook beter rijden. De popoz snapt er geen reet van.
@thestino: elke week heeft toch 7 dagen? Hedde drugs op?
@emping: Pleonasme overal!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).