Bevestigd: Audi Q8 komt in 2019, elektrische SUV in 2018

Auteur: , 30 Reacties

Tijdens de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering heeft Audi een boekje opgedaan over toekomstige modellen. Behalve een nieuwe grote en kleine Q, komt het merk in 2018 ook met een elektrische SUV.

Audi Q8

Dat Audi bijvoorbeeld in de tweede helft van 2015 (lees: tijdens de IAAA in september) met een nieuwe A4 komt, dat wisten we al. Dat de Q1 volgend jaar komt, staat ook al sinds 2013 vast (al hebben ze het voor de vorm nog even bevestigd). Maar Audi heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering meer modellen officieel aangekondigd, de Q8 en een elektrische SUV om precies te zijn.

Audi Q8

Wie dacht dat de koek na vier Q-modellen wel op zou zijn, die heeft ’t mis. Er komt namelijk een model boven de toch al niet compacte Q7 en wel in 2019. Het is nog even afwachten of Audi de Q8 daadwerkelijk in centimeters laat groeien, als concurrent voor de Mercedes GL of zelfs de Bentley Bentayga, of dat ze BMW X6 en Mercedes GLE Coupe achterna gaan door een wat exclusievere en sportiever gelijnde variant te maken van hun huidige Q-topmodel.

Elektrische SUV

Een jaar eerder komt Audi met een sportieve elektrische SUV, die het mag gaan opnemen tegen de Tesla Model X. Aangezien de elektrische SUV eerder op de planning staat dan de Q8, gaat de auto die naam in ieder geval niet krijgen. Een model tussen de Q5 en Q7 lijkt aannemelijker, al is het maar omdat er naamtechnisch nog wel iets tussen past. Eerder gingen er geruchten over een 80 KWh-groot accupack, al zou Audi ook kunnen kiezen voor het 92 KWh-accupack uit de elektrische R8 e-tron.

UPDATE 06-06-2018: de Q8 is officieel. Alle info lees je HIER! We hebben echter ook een eigen video, inclusief interview met de designer. Die check je hieronder:30 reacties

Audi lijkt wel het zelfde als het markant huismerk van de em-te, vanalles wat
is dat nou een q3/5/7 oh en nu nog de 8 erbij..
@casperfcb: Er is nog ruimte voor de Q6.
@Vreddy_B: Jaa, herken jij ze nog?
@casperfcb: Ja toch nog wel. Ik ben niet eens een audi liefhebber.
Maar het lijkt wel allemaal op elkaar. Al geldt dat voor alle merken wel tegenwoordig.
@casperfcb: Neem alle updates en bumper configuraties van de Q3 en Q5; en ik moet ook 2 keer kijken achter welke ik nou rijd. Maar goed, heb ik ook met sommige A4/6 en 3/5 series.
@gregorius: ach kom op…a4-a8 snap ik nog maar de Q3/5/7 nee dat is toch wel makkelijk te zijn…
@Vreddy_B: Q2 Q4 Laten we gek doen Q9. Daar is ook nog wel plek voor. Laatste jaren zijn mercedes bmw en audi echt wel echt elk gaatje aan het opvullen wat ze maar kunnen verzinnen. En het verkoop t ook nog
Nou, welja, nou ja, nee toch niet, ik hou van de q7 lekker asso, wat kan er nog groter worden?
@oranje123456789:
De olietank…., en de Q8, ik hoop je vraag vaar tevredenheid te hebben beantwoord.

Ik heb zelf ook nog een prangende vraag, wat zouden de heren van Q8 er van vinden dat hun naam gepikt is?
@jrk68: Die krijgen gratis reclame en nog meer vraag naar olie op deze manier.
Ik gok dat ze ook heel gauw stoppen met die nieuwe, vadsige, dikke chromen grille zoals op de huidige Q3 en Q7. Grootste fout ever.
Ik ben vooral benieuwd naar de A8. De Q8 kan mij vrij weinig boeien.
@kapiteinaudi:
Toch getuigt het wel van zelfspot en ik ben dol op zelfspot.

Je ultieme olieboot vernoemen naar een werkmaatschappij van Kuwait Petroluem….
Maar komt de A9 ook? Een luxe coupe gebaseerd op de A8, dat lijkt me wel wat!
@dutchdriftking:
Die hebben ze toch, de A7? Goed, twee deuren te veel, maar Mercedes noemt de CLS ook doodleuk een coupe…..

En anders koop je een Continental. Of nog beter, een A5. Heb je tenminste een deftige coupe in plaats van een kleffe olietanker….
@Rob: A7 is teveel op de a6 gebaseerd
@dutchdriftking: de A7 ís op de A6 gebasseerd. Net als de CLS op de E is gebasseerd.
@Rob: de Continental GT is in feite een Audi A9 Coupe. Maar het zou wel leuk zijn als de A8 net dat beetje meer schwung gaat krijgen of een familielid die dat heeft.
Welja, nog een niche die opgevuld dient te worden. Audi kan natuurlijk niet achterblijven bij de pionier op dit gebied, BMW (X6), en bij Mercedes (GLE Coupe). En geef Audi eens ongelijk, in de gemiddelde villawijk zie je dergelijke gedrochten vaker rondrijden dan je lief is, dus is er een markt voor.
Ik weet het niet hoor. De X6 en GLE Coupe zijn al niet moeders mooiste, maar de Audi-styling vind ik daar helemaal niet bij passen. Bovendien heb ik zowat alle hoop in de mensheid verloren na het zien van de Q7 dus ik verwacht er vooralsnog niet veel van.
Ik vind het jammer dat het eens zo stijlvolle Audi nu ook alle foute marges en niches in de markt opzoekt. In plaats van de wereld te verblijden met de schoonheid van de eerste A4 Cabrio, orginialteit van een eerste TT of de innovativiteit van de A2 krijgen we dit… Een slechte kopie van een slecht ontworpen SUV waarvan de lelijke voorganger nog mooier was…

Ik houd mijn hart vast, maar mijn auto gaat dit niet worden. Sowieso een klasse voor mensen die wel geld hebben, maar zeker geen smaak en absoluut geen verstand van auto’s.

En als mensen aankomen met de zin: “Ja, maar voor zo’n kolos schijnt het nog best goed te rijden” kan ik het pareren met: “Vergelijken met een rottende zeekoe is mijn zus best appetijtelijk”.

Gewoon niet doen…
Doe maar niet, alle SUV’s van Audi zijn lelijk
@str8six: Dan heb je die SUFs van BMW nog niet gezien. Elke keer als ik zo’n quasimodo zie, krijg ik klamme handjes en geraak ik in shock. Een allergie zegt mijn dokter. Heel vervelend, want die dingen zie je op elke hoek van de straat.
Altijd die SUV’s maar weer. Land Rover heeft wel wat te weeg gebracht met de Range Rover zeg…..

1970 kwam de Range Rover. En het grappige is dat er na 45 jaar nog geen enkele mooie SUV gebouwd. Geen enkele! Goed, je hebt er een paar met een acceptabel ontwerp (waaronder de eerste Range Rover), maar een mooie SUV? Ik ken er geen één.

Het enige segment waar nooit een mooie auto in is gemaakt en toch verkopen ze als warme broodjes. Een hele prestatie.
@Rob: puntje bij paaltje, het ligt aan jezelf…
Tja er is vraag naar dit soort spul, dat heeft de BMW X6 ons geleerd.
@michaelcorleone:
Yep, de penoze is groter dan je zou verwachten in dit land.

Of zijn er heel veel mensen die zich daar graag mee associëren…?

Wie helpt mij bij het oplossen van dit misterie.?
Oh nee aub geen q8 dat wordt toch veel te groot.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).