BMW M komt met zelfstandig model

Auteur: , 13 Reacties

Komt er eindelijk een opvolger voor de M1?

BMW M komt met zelfstandig model

De baas van BMW’s M-divisie, Markus Flasch, heeft tegenover AutoExpress voorzichtig bevestigd dat we op een losstaand M-model kunnen rekenen. Om de verwachtingen iets te temperen zegt hij er wel meteen bij dat het niet per se een supercar met een middenmotor hoeft te zijn. Hij moet in ieder geval wel een opvallend auto worden, aldus Flasch.

De laatste keer dat er een echte supercar de BMW-fabrieken verliet was in 1981. Dan hebben we het natuurlijk over de befaamde M1. Dit model zag in 1978 het levenslicht en het was de eerste BMW met een middenmotor. Om precies te zijn ging het om een 3,5 liter 6-in-lijnmotor die 277 pk produceerde. De M1 was in staat om binnen de zes seconden de 100 te bereiken en beschikte over een topsnelheid van 259. De circuitversie deed daar uiteraard nog een paar schepjes bovenop en behaalde diverse racesuccessen. Dit alles maakt de M1 een van de meest tot de verbeelding sprekende modellen van het merk.

BMW M komt met zelfstandig model

Speculaties over een eventuele opvolger doen al sinds jaar en dag de ronde. Hoewel het dus niet per se een supercar met een middenmotor hoeft te worden, sluit Markus Flasch het ook niet uit. Hoe dan ook, we kunnen rekenen op een model dat speciaal door de M-divisie van BMW wordt ontwikkeld. Over het hoe en wat wordt er verder nog weinig losgelaten. Wel is het te verwachten dat de auto elektrisch wordt of op z’n minst deels elektrisch.

Qua carrosserievorm houdt de M-baas nog alle opties open. Eerder dit jaar gunde BMW M ons echter een blik in de toekomst met de Vision M Next, wat een echte sportwagen was. Als je goed keek, bevatte deze auto ook enkele verwijzingen naar de M1. Zou het dan toch…?13 reacties

Dik
Is @machielvdd nieuw? Zo ja aardig on fire👍
@g60gti: Thanks! Ik ben nieuw inderdaad.
Ze noemen de auto : BMW i-Nier
@dutchdriftking: oh oh oh wat slecht
@dutchdriftking: jij bent bij deze de dutchdriftloser!
@rhellema: je hebt hem echt “gefinest” (geroast) +1
Gezien de beslissingen van BMW de laatste jaren zal het wel geen lichtgewicht middenmotor atmosferische v12 hypercar worden. Een i8-achtige opvolger lijkt me gaaf, maar is dus niet erg waarschijnlijk zo te horen. Ik zie meer iets voor me als een fors AMG GT 4-door achtig topmodel met stevige hybride aandrijflijn oid. Of BMW, doe eens gek, en zet een kleinere, hard-core elektrische sportauto neer die sportief rijden combineert met elektrisch rijden.
De M1 staat niet bekend om z’n racesuccessen. Als raceauto was het een complete flop.
Wat een kamelenteen voorop 😝
Een i8 met de BMW s63 v8 uit de m5/8 zal ook niet verkeerd zijn!
Wat gaaf, net als AMG dus even los van de navelstreng.
Lijkt op een Murcielago maar dan veel lelijker

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).