BMW M1 en M1 Procar van Lego knallen op je beeldscherm

Auteur: , 21 Reacties

Ook de 'oudere jongere' wordt hier blij van.

Het is een trend aan het worden: gave auto’s waar Lego vervolgens een schaalmodel van maakt. Nu zijn deze nooit zo trouw aan de realiteit als een schaalmodel van Minichamps of AutoArt, maar dan mis je het punt. Het is het feit dat je het model zelf in elkaar kan zetten, waardoor de feestvreugde wordt verhoogd. Alleen welke modellen moet Lego op de markt gaan brengen?

Simpel, daar is Lego Ideas voor. Daar kunnen gebruikers hun projecten laten zien. Als er voldoende animo voor is, neemt Lego het model in (beperkte) productie. Het idee van vandaag heeft al 500 van de benodigde 1.000 supporters om door te gaan naar de volgende ronde. Het gaat overigens niet om één model, maar twee modellen. Het gekozen onderwerp kon niet gaver, want de BMW M1 is en blijft een absolute legende. Zowel de straatuitvoering (oranje) als de M1 ProCar raceauto (de witte) kunnen met recht iconen worden genoemd.

In tegenstelling tot veel Lego projecten lijken de M1 en M1 ProCar ook echt op hun voorbeelden. Dankzij het gebruik van Lego-steentjes ben je redelijk beperkt. Gelukkig kent de M1 veel strakke lijnen. Voor de oranje M1 waren 986 onderdelen nodig. Voor de M1 ProCar waren nog meer steentjes nodig: 1.059 stuks. Althans, dat heeft de maker uitgerekend. Het zijn namelijk nog renders. Als dit M1-project doorgaat naar de volgende ronde, zijn er 10.000 supporters nodig, alvorens Lego overgaat tot productie.21 reacties

Leuk speelgoed toch? Jammer dat het allemaal zo duur moet zijn.
Freude am Bouwstenen!
Waar kunnen we tekenen?!
Bestaan er nog voorwerpen waar geen lego variant van is?.
@mikje90: Een fatsoenlijke Lotus Exige, maar daad ben ik druk mee bezig. Wordt iets van 2300 steentjes in Technic uitvoering.
@mikje90: dildo’s ben ik nog niet tegengekomen..
@ghost: be careful what you wish for…
http://www.mollena.com/wp-content/uploads/2008/10/kinky-lego.jpg
@rollingstoned: ooo shit, 50 shades of Lego!
En dan geen link naar de betreffende pagina van Lego Ideas, maar enkel interne links die werkelijk niets met het artikel van doen hebben. Nu ja, dan maar zo: https://ideas.lego.com/projects/5852916d-692e-4bac-929a-a19a1ff3d415
Quanto costa? Blijft toch wel één van de mooiste en tofste bimmers IMHO.
@rollingstoned: Jouw naam is hilarisch toepasselijk.
Laatste zin van het stuk met 10000 supporters slaat nergens op, want ook al worden het er meer dan 10000 dan nog kan Lego het als ‘Not Approved’ kwalificeren.
@venividivici: klopt, herroepingsrecht heet dat. Bijvoorbeeld als Lego vermoed dat het niet gaat slagen, niet haalbaar is op front van afzet, kwaliteit, speelbaarheid, prijs/betaalbaarheid, etc. Of indien hetgeen ontwikkeld niet aansluit bij Lego’s visie (bijv. Oorlogsmaterieel wordt niet aangeboden door Lego) of als de licenties dusdanig duur zijn(in dit geval BMW licenties).
@ghost: hopelijk komt deze er wel. BMW heeft een licentie voor de technic GS motor afgegeven dus er is hoop
@nielsemans: zo werkt het niet. Je geeft dat toestemming voor dat ene model, in dit geval de GS. Voor de M1 zal dit wederom moeten worden aangevraagd en het kan zomaar zijn dat BMW zegt, dat kost dit en dat, en dat dat niet in verhouding staat tot de verkoopprijs omdat BMW simpelweg te veel vraagt voor de merkrechten.
@ghost: nee zeker waar Maar een eerste stap is gemaakt en als de GS een succes is dan is de kans groter dat BMW ja zegt dan wanneer je een bedrijf blanco benadert
@nielsemans: zeker, cold calling is altijd een stuk lastiger. Maar zeg eerlijk; Lego belt jouw bedrijf out of the blue en vraagt om een samenwerking…denk dat het best wat met je doet.
Als dan koop ik m zeker.
Deze wil ik wel hebben eigenlijk. Weet iemand hoe duur hij is en of hij nog verkocht wordt
@supercarboy: anders lees je het artikel eerst even…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).