Eindelijk maakt LEGO een fatsoenlijke Ford Mustang

Auteur: , 43 Reacties

Dat werd tijd.

Het is vrij ongelooflijk, maar toch is het zo: LEGO heeft eigenlijk nog nooit een goed bouwpakket gemaakt voor een Ford. Hoewel de Amerikaanse autofabrikant door de jaren heen wel degelijk een aantal legendarische auto’s heeft gemaakt, heeft de speelgoedfabrikant zich er slechts eenmaal aan durven wagen. Het resultaat was een lachwekkend kleine Fastback, als onderdeel van de Speed Champions-reeks. Deze week wordt daar verandering in gebracht.

LEGO heeft deze week namelijk aangekondigd met een fatsoenlijk bouwpakket voor de Ford Mustang Fastback uit 1967 op de proppen te komen. Het bouwpakket mag dan misschien nog niet zo gedetailleerd zijn als een creatie van LEGO Technic, als Creator-set komt de auto in ieder geval goed tot zijn recht.

Het bouwpakket bestaat uit precies 1.471 stukjes en zal binnenkort op de markt komen voor 139,99 euro. De Fastback is ondanks zijn grootte (340 mm, 140 mm, 100 mm) redelijk gedetailleerd. LEGO heeft de auto o.a. een motorblok, een nitrotank en een net interieur gegeven. Wie het apparaat daarna nog wil aanpassen, kan dit doen door een uitwendige supercharger op de motorkap van de Mustang te plakken, of het dak te vervangen. Overigens kan zelfs de achteras versteld worden.

De LEGO Creator Expert Ford Mustang is vanaf 1 maart 2019 verkrijgbaar bij alle LEGO-winkels of online.43 reacties

Leuk voor de kleine man. Wanneer te koop?
@artje: vanaf maandag alleen verkrijgbaar bij de Intertoys!
@artje: kleine man? Mooi niet!
@artje: mweh. Ik ben toch echt bijna 2 meter. Zou ik niet echt klein noemen.
Erg fraai en goed lijkend ook. Leuk ook dat je deze zelf nog kunt ‘tunen’. Alleen had ik deze liever nog in een meer period original kleur gezien, bijvoorbeeld de kleur groen waarmee Ford over de Mustang uit Bullit had uitgerust

Oh, en fiks die typo in de titel even.
@RRRobert: even wachten op een Ali-versie van Lepin oid, dan kun je vast een aantal andere kleuren kiezen. Dat is bij de Chiron ook zo.
@stalensnuitje: Pauper met je goedkope Lepin
@venividivici: maak je druk op zaterdagavond joh, neem jij toch lekker een blauwe?
@stalensnuitje: Ik neem gewoon niks! Ben van de Technic.
@venividivici: Zoals het hoord. Technic is fantastisch.
@stalensnuitje: …zal ik waarschijnlijk ook wel doen. Zo heb ik de Mini, Kever en Camper Van ook voor 30-35 euro kunnen kopen. En kwalitatief doet het er niets voor onder. Daarbij kun je er zelfs ook nog een verlichtingsetje voor krijgen, dat je d.m.v. een micro-usb stekker kunt voeden via een powerbank.
@RRRobert: Maar de uren research, licentiekosten en creativiteit van Lego leg je dan lekker naast je neer.

Ik gun Lego die paar euro’s van harte!
@posthumus: Jij snapt h’m! Daarnaast als ik Lego wil dan wil ik Lego en geen goedkope namaak prut.
@posthumus: ten eerste, die Creator modellen zijn vrijwel allemaal MOC modellen, ontworpen door fans. Ten tweede, we hebben het niet over een paar euro, prijsverschillen van 50-80% komen voor. Dan praat je m.i. over woekerwinsten.
@RRRobert: Ja hoor… pauper 2 😂
@rrrobert: Creator modellen zijn geen fan modellen. Denk dat je in de war bent met Lego Ideas sets. Dat zijn fan modellen die daar ook de credits voor krijgen. Daarnaast zit er wel degelijk een verschil in kwaliteit tussen Lego en namaak lego. De ‘clutch power’ is het geheim van Lego, en geen concurrent doet dat ze na.
@rrrobert: Prima, fanbase onderhouden en supporten kost ook geld. En die Chinezen lachen zich rot, want zij kopiëren het origineel en verkopen je inderdaad een setje plastic steentjes voor 30-35 euro. Zij maken pas echt een “woekerwinst”. Maar goed… waar maak ik me druk om. Ik heb de VW Camper, Mini en F40 hier origineel staan en heb ze met veel plezier in elkaar gezet. Ik haal m’n lol eruit dat ik me verbaas hoe goed/leuk sommige details bedacht/uitgevoerd zijn gedurende het bouwen. Jij hebt vast net zo veel lol gehad met het in elkaar zetten van jouw modellen en haalt je lol eruit dat je een paar tientjes hebt kunnen besparen.
@rrrobert:

Je bent een uiterst gewaardeerde en kundige autoblogger ..
Maar denk alsjeblieft 2x na bij wie je je geld wil achterlaten ..
Dit was de ultieme Eleanor geweest, mits in die kleurstelling..
Er is hier iemand op autoblog.nl ( ben effe je nickname kwijt ) met een heel leuk YouTube kanaal met deze meuk ..

Zouden jullie die misschien eens in het zonnetje kunnen zetten ..
@lincoln: Bespeur ik nou een beetje positivisme van Lincoln?
@okdoei: gadverdamme
@okdoei: Vroegûh, toen @Lincoln nog negatief was.
@lincoln:

Hebbes .. @fisto heet die gast ..
@lincoln:

YouTube kanaal heet “Petey bird” ..

Echt een aanrader ..
@lincoln: haha, dat klopt! Thanks!
Mooierdan de verschillende Lego Technic modelauto’s
Toch volgende maand maar even langs de intertoys gaan ;)
@sanderp: uh.. Intertoys doet het niet meer..
@donjunior: goh…
@sanderp:

Laat ze maar doodvallen bij intertoys ..

Bij aliexpress en Action heb je 10x zoveel plastic grafbende voor hetzelfde geld ..

Weer een winkelketens naar de klote ..
Jaaaaa .. lachen hoor ..
@lincoln: Wat niemand zich realiseert, is dat Intertoys de kleine gezellige deskundige speelgoedwinkel, zoals Meijer en Blessing, de nek om heeft gedraaid. Gevalletje slechte karma?
Gaaf!
Moet toch niet moeilijk zijn voor het ontwikkelingsteam van LEGO om klassieke Amerikaanse voertuigen in productie te brengen. Vierkante blokjes, vierkante auto’s…
@chriscross: ik wacht nog op een lancia delta
@rolov: daar heb je maar twee blokjes voor nodig joh :)
Lego heeft al heel wat Fords gemaakt. Met name in de Speed Champion-reeks, maar in de Harry Potter serie is er ook nog de Ford Anglia. Leukste is misschien echter wel de Ford Taunus uit het Lego System, lang voordat minifigures een ding waren en lego-bouwwerken ruwweg een schaal van 1:87 hadden.

https://vignette.wikia.nocookie.net/lego/images/c/cb/268_668_Ford_Taunus.jpg

Tot zover deze bijdrage van een AFOL…
Ik vind hem lekker. Wel fors aan de prijs in de vergelijking met de mini en Ferrari..

..mijn vermoeden is overigens dat Lego bij voorkeur oudere modellen kiest omdat deze rechthoekiger zijn en dus beter te maken met de (vrij rechte) Lego-steentjes.
@ghost: Klinkt logisch, maar toch zijn ze onlangs nog met een VW Kever op de proppen gekomen. (Ja, en een Londense dubbeldekker bus, dus dat is inderdaad lekker oud/vierkant)
Over mislukt gesproken.., heb gisteren toevallig de LEGO Technic 42096 Porsche 911 RSR afgebouwd gezien.. ja oke het leek er een beetje op, maar die verhoudingen..pff.
@MercMeister: die is inderdaad spuuglelijk. In mijn ogen een van de mooiste beste raceauto’s, en dan maken ze er dit gedrocht van. De oranje porsche is beter geslaagd.
@koeckenbacker: Die 2 Porsches mag je ook niet vergelijken met elkaar. Die RSR is kleiner en valt onder de gewone Technic net als een hijskraan ofzo. Die hoort in elk geval niet bij de serie GT3 RS en Chiron.
Ik vind dit echt een super leuke set! Heel gaaf

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).