BMW slijpt de sterkste 2 Serie Actie Tourer even bij

Auteur: , 42 Reacties

Maar liefst 224 pk en 385 Nm in een compacte MPV zijn niet mis.

Je zou het niet zeggen, maar de BMW 2 Serie Active Toureg (F45) is er al sinds 2014. Jazeker, de relatief compacte MPV is al weer 5 jaar oud. In 2018 werd de kekke MPV voorzien van een facelift, de zogenaamde ‘Life Cycle Impulse’.

Diverse BMW bazen zijn een beetje onduidelijk over de toekomst van de BMW 2 Serie. Aanvankelijk zouden de 2 Serie Active Tourer en 2 Serie Gran Tourer beiden het veld moeten ruimen, nu blijkt dat de Active Tourer wél mag blijven in de vorm van een heuse opvolger. Je zou dus kunnen denken dat BMW klaar is verder met de huidige 2 Serie Active Tourer, maar niets is minder waar. BMW heeft namelijk zijn krachtigste 2 Serie Active Tourer onder handen genomen.

BMW heeft kans gezien om het accupakket van de 225xe te verbeteren. De 225xe is een plug-in hybride met een 1.5 driecilinder benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor die de achterwielen van kracht voorzien. Een zelfde layout als Volvo bijvoorbeeld toepast met de XC90 T8 modellen.

BMW 225xe Active Tourer (F45) '19

Dankzij de verbeteringen van de accutechnologie is de actieradius op enkel en alleen de elektrische motor een stuk groter. Het is nu mogelijk om zo’n 55 tot 57 kilometer op de accu te rijden. Ook het verbruik is verder gedaald. Het gemiddelde verbruik is volgens de NEDC norm namelijk 1,9 liter op 100 kilometer. Eh, NEDC? Jazeker, vanwege ‘vergelijkingsdoeleinden’ zijn de specificaties omgerekend naar NEDC-waarden. Voor de vergelijking: de ‘oude’ 225xe verbruikte 2,1 liter per 100 km en stopte daarbij 49 gram CO2 uit. Met de uitgaande 225xe kon je 40 km op een tank rijden.

Die 57 kilometer actieradius en 42 gram CO2 per kilometer ga je in principe dus nooít halen. Gelukkig kun je op de laatste afbeelding de cijfers in zowel NEDC als WLTP vergelijken. Overigens gelden deze cijfers enkel en alleen voor de basis uitvoering van de BMW 225xe. Kies je een variant met grotere wielen (zoals de M Sport), dan stijgt het verbruik, de CO2 uitstoot en dus ook de BPM.42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik mag dan hopen de de opvolger er wat beter uit ziet.
@joejojo2012: hier op de Veluwe zie ik ze best veel, zijn vaak gepensioneerde mensen die een dagje komen fietsen of wandelen.
@potjak: deze reactie staat hier verkeerd en is een reactie op
@mzonneveld:
@joejojo2012: dat is de nieuwe 1 serie..
@joejojo2012: ik mag hopen dat er nooit meer eentje komt hierna. Wat een schijtlelijk hok.
Verkoopt dat ding eigenlijk wel? Zie hem maar weinig rijden voor een auto die al sinds 2014 op de markt is…
@mzonneveld: Ik zie ‘m anders best vaak. Al moet ik zeggen dat ik de huidige X1 veel zie rijden. Voor mijn gevoel worden ze vaker verkocht dan een Tiguan (zal niet zo zijn, maar toch).
@mzonneveld: kijk eens bij bejaardenhuizen.
Je koopt toch geen BMW met een drie cilinder hybride die eruit ziet als een mislukt maandag morgen model uit Korea? Koop dan gewoon een Prius als je auto rijden niet leuk vind en alleen van A naar B wilt zonder te veel gezeur.
@edward330d: De BMW i8 is ook een driecilinder hybride. Zou ik graag op de stoep willen hebben staan ;-).

De BMW 225xe rijdt prettiger dan een Prius en heeft een veel hoogwaardiger interieur. Het is in veel opzichten nog gewoon een ‘echte’ BMW. Omdat BMW de fout maakt door veel te lang aan die gekke RWD-layout vast te houden, is pas een 5 Serie een beetje geschikt als gezinsauto. Een 1 of 3 Serie zijn gewoon heel erg krap daarvoor. Zie het anders; als je een MPV nodig hebt, kun je ook bij BMW terecht ;-)
@willeme: Vind ik dus ook. Ik zou het geen straf vinden om een Gran Tourer te rijden. Maar ja, de portemonnee is daar niet vol genoeg voor…..
@willeme: om nu een i8 te vergelijken met een 225… In de i8 is de drie cilinder een range extender dus plat gezegd een nood aggregaat om te laden en een stukje te rijden. Bij de 225 is het de hoofdmotor. BMW is synoniem voor RWD voor andere aandrijvingen zijn er genoeg andere auto’s te kiezen. Een 3 serie blinkt niet uit in ruimte maar is als gezinsauto goed te gebruiken.

Ik vind de 2 serie nu eenmaal niet zo goed passen binnen de BMW groep dan zou ik liever een X1 of X3 nemen.

@edward330d: Dat BMW synoniem is voor RWD snap ik niet echt, ze verkopen voornamelijk xDrive modellen en nu met de 1 Serie, X1, X2 en deze Tourers ook veel FWD auto’s. Alle topmodellen hebben tegenwoordig al vaak standaard AWD. Op de FWD modellen kun je ook AWD krijgen. RWD lijkt wat dat betreft zijn langste tijd te hebben gehad (wat gezien de nadelen ook logisch is).
@willeme: BMW is legendarisch in de RWD dat moge duidelijk zijn. Daar komt bij dat bijna alle AWD auto’s de aandrijving voor 70% op de achterwielen loslaat…. Omdat dat nu eenmaal fijner rijdt en stuurt.

@edward330d: Natuurlijk heb je gelijk. Een 530d Touring is een bijzonder fijne auto. Daar kan een 225xe niet tegenop, natuurlijk.

Maar van alle MPV’s, is het wel een hele fijne. Het is een ander concept auto. Mercedes heeft er ook eentje in zijn gamma (B-Klasse). Daarbij vinden mensen het geen probleem, terwijl Mercedes ook veel RWD-modellen heeft.
@willeme: uiteindelijk zijn we het toch wel een beetje met elkaar eens…😜 en uiteraard zal de 2 serie de bmw genen hebben en een fijne rijders auto zijn met de voordelen en ruimte van een mpv.

Bij Mercedes is comfort en ruimte meer een paradepaardje waardoor een mpv zich daar makkelijker tussen kan positioneren.
@edward330d: Nope, bij de i3 is de (optionele) verbrandingsmotor een range extender. Bij de i8 is de ICE gewoon onderdeel van de aandrijflijn. Met andere woorden: zit gewoon aan een versnellingsbak gekoppeld, drijft de wielen aan en is permanent ingeschakeld in sportmodus.
@racerx: excuse me ! je hebt helemaal gelijk… I8 gelukkig wel volledig RWD en klinkt heerlijk dank zij de speakers aan boord
@edward330d: bijna juist… De i8 is AWD parallel hybride achteraan en een elektrisch aangedreven vooras
@phdg: u heeft gelijk 😅.
@edward330d: voor de rest heb je wel gelijk vind ik en moet BMW in de sportievere regionen blijven en ook liefst RWD want AWD is nog altijd het bewijs dat FWD niet deugt 😜
@edward330d: gelijk heb je, ik heb ook lekker de aandrijving achter icm atmosferische V8. Heerlijk! Moet wel zeggen dat ik niet zoveel meer in de auto zit maar op de motor, desondanks is het genieten elke keer dat ik tóch 4 wielen nodig heb.
@racerx: oeps, dacht dat je refereerde naar je eigen auto (330d)
@edward330d: rare reactie; alsof BMW alleen zou moeten maken wat bimmerfans graag zien… ze zouden in no-time zwaar verliesgevend zijn. Het gros van de autokopers weet niet eens welke wielen aangedreven worden en waardoor precies.
@406_v6: hoezo rare reactie? Bmw heeft zich altijd gepositioneerd als sportief en stoer merk…. Dan is dit gewoon een vreemde eend in de bijt toch?

@edward330d: BMW is gewoon een bedrijf met aandeelhouders en gaat voor winst voor de aandeelhouders; die winst wordt niet verzorgd door bimmerfans die minimaal een 6-pitter met rwd willen; maar door de grote verkoopaantallen van de door de fans min of meer verafschuwde 3 en 4-pitters in modellen al dan niet met fwd en een “minder aansprekend design”.
Dat BMW zich altijd heeft gepresenteerd als “sportief” merk betekent vlg mij niet dat dat in beton gegoten is; ook BMW past zich aan in een sterk veranderende wereld waar auto’s steeds meer autonome universele gebruiksvoorwerpen worden die de bestuurders een andere vorm van “Freude am fahren” gaan bieden.
@406_v6: de commerciële gedachte erachter snap ik wel maar dat wil toch niet zeggen dat dit toch een echte BMW is. Ik snap ook wel dat ze wat moeten want als je tegenwoordig meer dan 3 cilinders wil of een diesel je als crimineel wordt gezien. En omdat wij mensen een kudde dier zijn hobbelen we vrolijk achter elkaar aan.
@edward330d: haha. BMW heeft zich altijd gepositioneerd als conservatief merk. Wagens die bedoeld zijn om bejaarden in comfort tussen München en de Starnberger See heel en weer pendelen, dat is het hart van BMW. De sportieve ///M zaken zijn maar bijzaken om marge te kunnen maken. Eigenlijk is een 225xe meer een echte BMW dan een M3.
@mashell: u heeft ongetwijfeld de verkeerde Wikipedia pagina geraadpleegd? Bmw is van oudsher al een producent van motoren en voertuigen in het sportieve segment. Dat u de op leeftijd zijnde medemensen associeert met deze auto’s komt voornamelijk omdat, vooral vroeger ,deze mensen vermogend genoeg waren om zulke dure auto’s te kunnen bekostigen en te onderhouden.
Deze schrale bejaarden auto heeft exact de helft van het blok uit m’n 330i. Treurig. Die mensen hebben hun hele leven hard gewerkt om vervolgens op hun oude dag af te zien met een pruttelende 3 cilinder koffiemolen, die ook nog eens in onbalans is.
@cpp1: is anders best een lekker motortje. Heeft wat meer karakter dan een 13 in een dozijn viercilinder en loopt op snelheid wel mooi rustig. En zoals wel wellicht al wel weet, oude mensen hebben geen haast meer.
@mashell: vind je? Heb jaren terug gewoon voor de grap in 318i-tje proefgereden om te ervaren hoe erg het is om een 3 pitter onder de kap te hebben. De gladde BMW verkoper zei dat niemand het merkt 🤣. Bij het aanzwengelen van het 1500cc torretje kon ik m’n lach gewoon niet inhouden daar bij Story. Hele auto schud heen en weer uit onbalans en klinkt als een koffiemolen. Een halve L6 is niks in een BMW. Ook in die I8 vind ik het maar merkwaardig.
@cpp1: precies!!! Kreeg een 2 mee met 1.5 driecilinder. Trilt nog harder dan een vibrator.
Raar eigenlijk. Wanneer Ford een familie busje maakt met een beetje vermogen en een fijn onderstel dan moeten we het ding constant bejubelen (S-Max) en wanneer BMW exact het zelfde doet kunnen we niets anders dan zeuren. En nee, het is geen mooie ‘dikke’ BMW, maar hij is met M-pakket zeker mooier dan de S-max!
@dutchdriftking: not to mention dat Mercedes al vrij lange tijd de B-Klasse in hun arsenaal heeft, net zo truttig, en toch zweert elke ouder wordende Mercedes-rijder er al jaren bij. En daar hoor je bijna niemand over…
224pk bij sommige merken noemen ze dat een GTi .
40 km op een tank is niet veel
@mrrallycross: wordt een sport om steeds het volgende pompstation te halen 😂
@mrrallycross: De vorige deed dat op de accu.
Hoop dat de nieuwe er beter uitzien. De nieuwe B klasse lijkt wel een succes te zijn

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).