BMW X5 M draait laatste testrondjes bijna ongecamoufleerd

Auteur: , 22 Reacties

De derde generatie X5 werd al meer dan een jaar geleden onthuld, maar BMW maakt geen haast met de M-variant. Toch kan het niet lang meer duren, we verwachten de X5 M later dit jaar. In de VS draait hij minimaal gecamoufleerd de laatste testrondjes.

De X5 M was vandaag (het is daar nu avond) in Death Valley onderweg met een nog nader te definiëren 2 Serie Coupé. De 2 is helemaal voorzien van camouflage, maar lijkt een redelijk doorsnee-model, met een normale dubbele uitlaat, geen verbredingen bij de wielkasten, extra tankklepjes voor een stekker of iets in die richting. Wat dit is, is anyones guess.

Kijken we naar de X5, dan ademt alles aan de auto M. De grote gecamoufleerde luchthappers aan de voorzijde, vier uitlaten, en kneiters van geperforeerde remschijven in de wielen, want je wilt niet weten wat twee remschijfjes voor te verduren krijgen als je met meer dan 2 ton aan SUV op de Autobahn vanaf 250 stevig ankert voor die Jandoedel die zijn Scénic met gele platen achteloos zonder te spiegelen naar links gooit. Ook op de Nürburgring zijn grote schijven rondom een pré.

BMW X5 M remschijf

We verwachten, net zoals bij de X5 F15 zelf, geen schokkende wijzigingen ten opzichte van zijn voorganger. Waarschijnlijk ligt dezelfde 4,4 liter V8 met twee turbo’s onder de kap, nu met 560 pk en 680 Nm, in plaats van de 555 pk en 680 Nm die zijn voorganger al sinds 2009 heeft. Uiteraard wordt het vermogen via AWD op de weg gebracht.

Wanneer BMW besluit de X5M te onthullen? Wie het weet mag het zeggen. Een grote show in een markt die er voor het model toe doet ligt voor de hand, in november is de L.A. Autoshow bijvoorbeeld. Maar misschien verrast BMW ons in oktober in Parijs al met zijn sterkste X5, hoewel we daar eerder een eDrive zouden verwachten. De tijd zal het leren.

Met dank aan koennn voor de foto’s!

UPDATE: ook Sjoerd kwam een gecamoufleerde X5M tegen, check zijn foto’s HIER!22 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Wellicht is die 2 een hybride variant, of een model onder de 220i/218d.
@RacerX: of een oud prototype dat ze nog hadden staan en nu mee gaat als begeleidauto.
@mashell: Of een gangbare 220/228 om de aandacht van de X5 af te leiden, wat te beoordelen aan onze reacties aardig gelukt is hahaha.
@RacerX:
De 2 is dan ook vele malen interessanter dan die zeecontainer.
Doet u mij maar een M235i.
@RacerX: nou ja. Hang 200 kg aan plugin-E-troep aan de 228i en je hebt een leasetopper in een hoop europese landen! Ja, niet in NL, dat weten we nu wel!
@racerx: volgens mij is dat een M2 @autoblog

Als ik zo naar de voorbumper kijk, zelfde als de m3/m4 bumper, M pakket voorbumper is anders..
@isobmw: Ik had uiteraard naar die optie gekeken, een M-duo zou logisch zijn, maar hij kwam op mij niet dik en breed genoeg over.

Nu kan het zijn dat er een nieuwe aandrijflijn nog in een oude verpakking wordt getest, maar uiteindelijk zal de M2 wel wat forser moeten worden. Maar dat was slechts een eerste ingeving.. Ik vraag me ook af wat die sticker op het zijraam is:

http://static.autoblog.nl/images/wp2014/sticker-2-coupe.jpg
@sir_smokalot: hij hoort inderdaad breder te zijn, maar misschien omdat het een test auto is heeft deze geen brede wielkasten, maar de voorbumper is sowieso dezelfde als de M4
http://www.2addicts.com/forums/attachment.php?attachmentid=936657
@sir_smokalot: heeft 2 uitlaten ik verwacht niet echt dat het dan een echte m2 zal zijn verstoort de motor prestaties
@henkhupelschoten: de 2 serie heeft 1 uitlaat met 2 eindstukken (het aantal eindstukken is van geen enkel belang). Maar ook 1 uitlaat is genoeg om de uitlaatgassen van 300pk te verwerken (zie Audi Q3).
@mashell: tja kwist niet dat de 2 uitlaatstukken vast zaten op 1 uitlaat maar goed haha maar is het niet dat bij de rs q3 volgensmij wel echt Twee uitlaten zitten is namelijk ook bij rs4/5/6/7 als je goed erin kijkt zitten er volgensmij wel 2 uitlaten in en concurrent gla 45 heeft er ook 2
Ik vind de vorige generatie x5 veel mooier dit gedrocht gaat nergens over maar dan nog doe mij dan maar een ml63 amg, gl500, range rover 5.0 supercharged v8 of binnekort de jaguar suv. Of een ander segment: s65 amg maar dan wel over de grens gaan kopen in duitsland
@henkhupelschoten: In alle opzichten is deze nieuwe generatie x5 mooier dan de Mercedes ML vind ik .
@agera: khad ook geen andere reactie van jouw verwacht -_-………
2 serie; testen van nieuwe carrosseriekleur? ;-) Mogen we nog niet zien natuurlijk!
Waarom zouden ze niet de jahre 30 m5 motor specs gebruiken? Dus zijn die specs die hier zijn opgegeven al zeker of is dat een schatting, want ik persoonlijk denk eerder aan die 600pk want zo’n jahre 30 en dat soort dingen is toch altijd een beetje een oefenmodel
BMW heeft een tijdje geleden een aantal nieuw motorblokken aangekondigd. Zo wordt voor o.a. de 328i, dat n20 blok vervangen voor een b48 blok. Wellicht dat dit ook in de 2 serie wordt getest.
@DonEmilio: je bent goed op de hoogte.
Maar dit blok zal voorlopig voorbehouden zijn voor de 3 en 4 serie
De X5 vond ik altijd al een mooie fraaie wagen sinds de introductie van de e53. Het grote verschil met de 2e generatie t.o.v. van de 3e generatie is, dat BMW deze laatste sjieker heeft proberen te maken wat ook gelukt is. De 2e generatie e70 was oogde juist dikker was opvallender en was gericht op sportiviteit.
Zowel de 2e als de 3e generatie X5 waren/zijn mooie bakken, ik denk dat BMW met deze laatste generatie X5 een breder doelgroep wil aanspreken.

Dit is denk ik de verkoopstrategie van BMW, nieuwe potentiele kopers aantrekken en mensen die een sportievere auto willen die hoger op zijn poten staat, doorwijzen naar de X6. Er is nu duidelijk meer verschil tussen de X5 en de X6 dan de vorige generaties.

De X5 is een heerlijk wagen waar ik altijd een zwak voor heb gehad, evenals de Lexus RX die gewoon ook een schitterende wagen is die ook goed rijdt.

De q7 oogt te log en lomp, de Touareg vind ik sober, de ML had een wat meer agressievere uitstraling mogen krijgen. Uit Europa vind ik verder alleen de RR Sport een fraaie wagen.
@agera: en geen hol dat iemand zich daar in interesseert
http://image.automobilemag.com/f/67265907 q100 re0/2014-bmw-m235i—web-first-drive—photos-by-bmw-18.jpg

Kijk goed naar de voorbumper van deze m235i en die 2er naast de x5, deze heeft een brede V vormig bumper, en de andere onderste boven brede V vorming, ik denk dat dat een M2 is
krijgt de x5m een v8?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).