Bugatti gaat aan de champoepel

Auteur: , 14 Reacties

Check HOE BLIJ die man is!

Bugatti

Auto’s en drank zijn niet een al te beste combinatie. Beide zijn onder de juiste omstandigheden geweldig, maar de combinatie kan niet. Dat weerhoudt sommige automerken er niet van om een link te leggen met drank, of nog erger: door het zelf te produceren. Zo brouwt Morgan zijn eigen bier en heeft Tesla plannen om hun eigen tequila te gaan maken. Daar komt nu een derde alcohol-auto-merk bij: Bugatti.

Bugatti is heel erg chic en daar past een uiterst luxueus drankje bij: champagne. Dat is niet helemaal toevallig, want Bugatti is gevestigd in Molsheim, redelijk dicht in de buurt bij diverse champagnehuizen. Alleen mousserende wijnen die voldoen aan de strenge regels van het (CIVC) Comité Interprofessionnel du vin de Champagne mogen de naam ‘Champagne’ dragen. Het merk van Bugatti heet heel toepasselijk ‘Champagne Carbon ƎB.01’.

Bugatti Carbon Champagne

Champagne Carbon ƎB.01 is een blend van Chardonnay (90%) en Pinot Noir (10%) druiven. Of het goedje te hachen is, is niet bekend. Een kratje van het spul bestellen zal vast een dure aangelegenheid worden. Volgens Stephan Winkelmann (CEO van Bugatti) is de Champagne Carbon echt mega-goed. “Bugatti en Champagne Carbon zijn avantgardisten in hun vakgebied, die beide hun kennis etaleren. Deze is vergaard door een grootse geschiedenis. Dankzij dat hebben beide merken een innovatief heden én toekomst.” Geen idee wat ‘ie ermee bedoelt, maar waarschijnlijk wilde hij even een momentje in de spotlights staan. En dat is gelukt. Proost!

Bugatti Chiron14 reacties

Die Stefan houdt wel van wat aandacht

OT: proleterig gedoe, ik sla over
Volgens mijn bescheiden mening ligt de Champagne streek veel westelijker bij Reims en ligt Molsheim (Bugatti) in de Elzas waar Gewürztraminer, Riesling, Muscat, Pinot noir en Pinot gris de meest bekende wijnsoorten zijn.
Hips!
@desjonnies: Met 400km/h lijkt alles dichterbij…
Zelfde spul als bij de F1 wordt gebruikt?
@drdre1: Ja en schandalig duur
@robindrenth: Jawel, met 3000 per fles best kostbaar. Maar aan de andere kant, tik 1 keer met je achterband tegen de neus van een andere F1 auto, en je hebt bijna 200.000 euro door de plee gespoeld.
@Jochempie: ook dat moet ergens mee weg gespoeld worden.
Ik snap de link wel met het merk Carbon omdat daar de halve auto van gemaakt is
@rob5nismo: Sherlock Award van de dag gaat naar jou!
@winkeb: no shit hahaha
Interessant doen met te dure flesjes wijn, dat is haast nog vermoeiender dan interessant doen met te dure horloges.
@rob: Thank you! Interessantdoenerij is zo kinderachtig! Allemaal bevestiging die een tevreden mens niet nodig heeft.
@Rob:

Meestal is het ook hetzelfde type wat van wijnen en horloges houd. Samenvattend als opvallend uit de hoogte, met een hoog “kijk mij eens” gehalte.
Gelukkig heeft winkelmann die stomme baard van hem weer in de ban gedaan. Tien keer beter zo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).