Bugatti Veyron onverkocht op veiling, populariteit tanende?

Auteur: , 30 Reacties

De Veyron wordt door velen als dé maatstaf in supercarland gezien, maar is alleen bereikbaar voor de allerrijksten. Dezelfde elite lijkt de quad-turbo hypercar uit Molsheim echter de rug toe te keren, eergisteren haalde een exemplaar op een Parijse veiling het minimumbod niet.

Toen de Veyron in 2005 werd geïntroduceerd, 6 jaar na het originele 18/4 Concept, hield de hele wereld zijn adem in. Of je er nou van houdt of niet, het is een tour de force waar je ‘u’ tegen zegt, punt.

De eerste batch van 300 coupés vloog redelijk probleemloos de deur uit, maar vervolgens stokte de verkoopmachine. Bugatti beet zijn tanden aardig stuk op de Grand Sport, waarvoor 150 exemplaren gepland stonden. Misschien is het de targaconstructie die minder populair is, misschien is de auto zelf ondertussen gewoon te ‘oud’. Er is sinds 2005 immers aardig wat leuks van andere supercarmakers verschenen.

Hoe dan ook, de Grand Sport is nog lang niet uitverkocht, maar Bugatti maakt er verder ook geen haast mee. Zodra alle orders ingevuld zijn zullen ze met de opvolger van de Veyron komen, eerder niet.

Eergisteren boden de veilingmeesters van RM Auctions in Parijs een rood-zilveren Grand Sport (1.000 pk) met crèmekleurig interieur aan. Het 2010-exemplaar (chassisnummer 18) met minder dan 1.300 kilometer op de teller en voorzien van onder andere een “669” motief en een rits andere speciale opties eindigde de avond onverkocht, met als hoogste bod € 850.000,-.

Bovenstaande is toch tekenend voor de huidige positie van de Veyron. De hypercar lijkt een deel van zijn oude magie en glans kwijt te zijn geraakt, terwijl mannen als Christian von Koenigsegg en Horacio Pagani (video van de man en zijn Zonda HIER) de allerrijksten van de wereld met plezier vanuit de Bugatti-showroom naar hun eigen bedrijven leiden. Of tuners die een hele potente GT-R kunnen leveren, voor wie daar wild van wordt.

Misschien zijn het de exorbitant hoge running costs, misschien is het wat anders dat de potentiële klanten huiverig maakt, die afweging is voor iedereen weer anders. Gelukkig lopen niet alle miljardairs bij het VAG-concern weg, Facebook-baasje Mark Zuckerberg blijft de Duitsers trouw, zij het in een iets andere prijsklasse.

Bugatti mag zijn handjes in Nederland samenknijpen met Michel Perridon, de Quote 500-topper heeft inmiddels maar liefst 3 exemplaren in zijn bezit: een coupé, een witte Grand Sport, en een WRC-edition. Het zou kunnen dat de laatste nog niet geleverd is, maar hij komt er wel.

Tot slot: de eerder aangehaalde 18/4 Concept is tot en met 9 februari te zien op de Salon Rétromobile te Parijs. Het is voor het eerst sinds zijn debuut op de Tokyo Motor Show in 1999 dat de auto in de openbaarheid wordt gebracht.30 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Populariteit tanende?
Welke populariteit, die dingen zijn nog aan de straatstenen niet te slijten, niet zo gek dus dat ze het gebruikt ook niet te verkopen zijn.
1 van de weinige auto’s die echt vrijwel hetzelfde is als de concept.

OT: ik heb de hoop voor de Veyron al een vrij lange tijd geleden opgegeven, gewoon te duur! Als alle mensen die er 1 kunnen betalen er 1 hebben wordt het steeds en steeds minder tot ze bijna niks meer verkopen.
Er is ook weinig aan veranderd sinds 1999, ben zelf ook niet heel fan van de veyron. Pagani en koenigsegg maken mooier spul.
@stefanos:
Toch is het een wereldprestatie van Bugatti… een auto die er hetzelfde uitziet als 15 jaar geleden nog steeds verkopen. Kunnen weinig merken zeggen, vooral in deze tijd van snelle ontwikkeling.
Het is ook niet echt de meest mooiste kleurencombinatie voor een dergelijke Bugatti.
Dhr. Perridon is het bewijs dat je met het verkopen van low-budget spul rijk kan worden. (Trust)

Ot: deze Veyron spreekt me helemaal niet aan. Geen mooie combi qua kleurstelling en het is geen coupé. Dus al zou ik hem kunnen betalen…
De populariteit van de Veyron is helmaal niet tanende, dan ding is nooit populair geweest.
Alleen die rapperts en sjeiks die elke andere hyper- en supercar al hebben, kopen zo’n ding omdat ze nog een beetje geld overhebben en niet weten wat ze daarmee moeten doen.
Tsja, voor het vermogen hoef je het meer te doen… De huidige generatie hypercars (wat een kut term trouwens) komen akelig in buurt. Wat dat betreft wordt de Veyron ingehaald door de tijd. Zoals dat uiteindelijk voor iedere auto geldt. Het heeft te lang geduurd om de totale productie te verkopen. Het zijn er in totaal toch maar 400 ofzo?

Overigens vond ik de oorspronkelijke Veyron erg gaaf en heel chique. De ontelbare “special editions” hebben de Veyron naar mijn idee geen goed gedaan.
@poes: Inderdaad en de beste ‘special edition’ configureer je gewoon zelf.
Schrijft toch hard af joh.

Hoewel de Veyron natuurlijk een geweldig speciale auto is doet hij me echt niks, ik heb geen idee waarom. Maar het doet me gewoon niks.
De doelgroep voor deze wagens heeft geen interesse in een occasion met maar 1300km op de teller. Als je zoveel geld uitgeeft wil je nieuw en persoonlijk gemaakt.
Ik ben grote fan van de Veyron. Ook in deze kleur ziet hij er goed uit!
Leuk.ding en.was een.spektakel toen.hij uitkwam. Maar tegenwoordig is bv de p1 veel leuker. Pagani ook. De 918. Tja dan is.zo’n veyron echt ouderwets. En zeker geen.collectors item zoals de f1
@rolov: O jawel hoor, de Veyron wordt zeker wel een collectors-item. Hij is nu al in heel wat verzamelingen terug te vinden, en als hij ooit nog ‘ns uit productie geraakt zal de interesse bij verzamelaars alleen maar toenemen.
Had denk ik ook liever een andere kleurcombinatie gehad, maar toch, het blijft wel iets hebben zo’n Veyron. De concept heeft me ook een stuk beter passende velgen moet ik zeggen tegenover de huidige Veyron, naar mijn mening.
Doe mij maar een zonda of huara, veyron is zo overrated als mark rutte… T kan wel geweldig inelkaar zitten en 1000pk hebben maar emotie roept het niet op, het is net een audi wel goed maar niet speciaal, concern gerelateerd probleem zou ik zeggen!
@850t5r: Ik begrijp dat je er al eens in eentje hebt gereden?
@potver7: jep! Jij ook?
850.000 Euro vind ik niet echt weinig voor zo’n auto hoor, vraag me af wat het minimum was?
Als de auto nog nieuw te krijgen is (en dus volledig naar eigen smaak aan te kleden is), ga je toch geen bijna-nieuwprijs betalen voor een 5 jaar oude tweedehands?
@potver7: Ik weet niet hoeveel zo’n ding nieuw kost maar ik denk ruim over de miljoen. Ergens tussen 1,5 en 2 miljoen denk ik zelfs.
@kapiteinaudi: Nieuw kosten ze ongeveer 1.8 miljoen in Nederland, maar ik snap ook niet waarom je een Veyron 2ehands zou kopen..
Misschien heb ik het gedroomd, maar Perridon heeft zijn Grand Sport toch verkocht? Ik kan het bericht zo snel niet terug vinden.
@phaeton: dat is denk ik een droom want ik weet van niks
Wat zou RM als commisie reken; 10%? Dan waarschijnlijk nog 21% BTW erover, kom je op een niet misselijke €1.131.350,- en dan moet je hem nog importeren en een kenteken zou misschien ook nog wel fijn zijn.
Vind Bugatti Maar arrogant. Ze down alsof ze de nummer 1 Zijn maar alleen op snelheid zijn ze dat. En dan nog komen de meeste HyperCars van andere merken flink in de buurt. Een aventador zou mij blijer maken dan zo’n veyron
als ik de centjes had, wassie van mij. klaar.
Geen wonder dat hij gebruikt niet zoveel oplevert als een nieuwe… Het lijkt mij dat mensen die het kunnen betalen gewoon een nieuwe Grand Sport aanschaffen. Die paar ton extra maakt dan ook niet meer uit.
Ziet een wrapje eraan komen, Zwart fluweel doet lijntjes verdwijnen…
Er zijn meer veyrons verkocht dan zonda’s/huayra’s en agera’s, dat vergelijk met die twee (3) blijft vreemd als je puur naar aantallen kijkt. Volgens mij ligt bovendien de aanschafwaarde van een Veyron sowieso ruim boven die van de andere twee.
De wrc is toch al lang in Nederland en door jd custos voorzien van een beschermende wrap?
Diegenen die zo’n ding kunnen betalen zullen toch wel vrij gesteld zijn van belasting betalen dus dan kost ie nieuw nog minder als tweedehands

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).