Cayenne Turbo S helpt bij nieuw wereldrecord

Auteur: , 25 Reacties

Zeer vriendelijk, Porsche!

Porsche

Porsche is lekker bezig met de Cayenne Turbo S e-Hybrid. Het is zo’n auto die niemand daadwerkelijk nodig heeft, maar het is zeker bruut apparaat. Je hebt 680 pk tot je beschikking waarmee je de luchtweerstand bizar lang kunt trotseren. Wat dacht je van een topsnelheid van 295 km/u. In een Cayenne!

Een Cayenne Turbo S E-Hybrid is een SUV, met een enorme luchtweerstand, 295 km/u is een bijzonder hoge topsnelheid voor zo’n grote auto. De combinatie tussen frontaal oppervlak en die snelheid zijn gewoon ongekend. Achter die milieuvriendelijke Cayenne is het dus lekker slipstreamen.

Porsche Cayenne

Dat moet Neil Campell ook gedacht hebben. Hij pakte onlangs het wereldrecord zo snel mogelijk fietsen. De snelheid die Neil Campell wist te halen, zou niet in de stoutste coke-doorzeefde dromen van Michael Boogerd voorkomen. Campell haalde namelijk 174,339. Dat is de snelheid in mijlen per uur. In kilometers is het 280,57 kilometer per uur. Dat is sneller dan een Porsche 911 Carrera (996) nieuw wist te halen!

Porsche Cayenne

Nu is Neil Campell niet zo maar een rondje gaan fietsen. Hij bereikte de snelheid op Elvington Airfield in Yorkshire. Bekend terrein voor Campell, want daar reed hij vorig jaar het oude wereldrecord: 149 mijl per uur. Eveneens achter een Porsche Cayenne, een reguliere Turbo. Voor dit record had Campell de beschikking over een snellere Cayenne en een gewijzigde extensie aan de achterkant voor de optimalisatie van de luchtflow, zodat er zo min mogelijk luchtweerstand was.25 reacties

Volgende recordpoging in een vacuüm?
@BaRa: Vprige was van een Nederlander 268 km/h in 1995
Deden ze in 1978 ook al eens, met Jean-Claude Rude achter een, op een mooiere manier, aangepaste 935.
https://newsroom.porsche.com/en/history/porsche-record-attempt-jean-claude-rude-henri-pescarolo-bicycle-935-turbo-martini-1978-911-magazine-episode-7-15925.html

Rude haalde het niet om de streefsnelheid van 240km/u te bereiken, hij verloor de controle over de fiets, maar kwam er zonder letsel vanaf. Een jaar later overleed hij.

De 935 ging wel verder en won Le Mans in 1979 en daarna 4x het constructeurskampioenschap
Ja. Op deze manier haalt mijn ‘blauwe plaatje Vespa’ ook 280. En mijn oma in haar rolstoel ook.

Om met @lincoln te spreken; ik val op kleuterjongetjes en omdat ik betrapt ben tijdens handelingen die anderen obscuur vonden mag ik van de reclassering maar heel af en toe reageren ..

Is off topic, maar de waarheid over @lincoln moet gezegd worden. Vinden ook de kleuters.

Joe!!
@nicolasr: hou maar op..
@lekkaah: waarop?
@nicolasr: wtf heb jij gepakt
@nicolasr: Beetje absurd om iemand van zulke dingen te beschuldigen vind je niet? Of je moet bewijzen hebben dan is het een ander verhaal…
@dieselkameel: rechtspraak.nl
@nicolasr: En nu de link van de bijbehorende zaak;)
@nicolasr: Not sure if trolling… Hedde drugs op of snap ik het gehele verhaal gewoon niet? Je schreef ook artikelen voor Autoblog toch, dus hoopte op een iets vlottere pen ;)
@granlusso: schreef.. “waarvan akte” :)
@lekkaah: Het was ‘hij eruit of ik eruit’ .. En de uitkomst weet je ..

Kutproxy’s ..
@nicolasr: Een comment over lincoln maken en het voor elkaar krijgen nog grotere onzin uit te kramen dan lincoln zelf altijd doet.. Chapeau
@tiimoo: Waarom denk je dat hij niet meer binnen een straal van 150 meter van basisscholen mag komen .. Heb ik niet verzonnen hoor ..
@nicolasr: 🤦🏼‍♂️
@nicolasr: stuur de jurisprudentie van rechtspraak maar eens. Want jij kan helemaal niet weten of Lincoln dat was, dat namelijk niet in een vonnis vermeld.
@nicolasr: lincoln is niet toevallig je alter ego?
@nicolasr: was ook wel warm hè, de afgelopen dagen! Nu maar weer ff afkoelen.
Trapt ie dat ook zelf op gang?
Als je nu echt niets te doen hebt….
Je moet maar durven, 280 km/uur…

Dat is meer dan twee keer zo snel als mijn persoonlijke record dat ik gehaald heb met de fiets achter de auto, 132,64 km/uur…

Harder durfde ik niet, was bang dat de fiets anders misschien van de Twinny Load zou vallen.
@moveyourmind: Haha ik heb nu een beeld van voor me van dat jij dan heel angstig op die fiets op de twinnyload zat.
Knappe prestatie, maar is dus fietsen met een ‘hulpmotor’ van 680pk om de lucht opzij te schuiven…
Dan vind ik 124/144km/h puur op benenkracht (minder dan 1pk) toch indrukwekkender:
https://www.tudelft.nl/en/2016/tu-delft/jan-bos-travels-at-12473-kmh-in-speed-challenge-on-high-tech-recumbent-bike-designed-by-tu-delft-and-vu-amsterdam/
“Wereldrecord” hij is niet de snelste, dat is een vrouw (Denise Mueller-Korenek). Het wereldrecord staat ook als “wereldrecord mannen”, wat in de meeste sporten sneller is dan het wereld record vrouwen, maar in dit geval dus niet. Denise reed 183.932 miles/hr (=295,95 km/h!!!).
Leuk weetje daarbij, dit deed ze achter de auto die Fred Rompelberg in 1995 gebruikte voor zijn record (dat dus tot vorig jaar op zijn naam stond) van 268.831 km/h stond.
https://www.youtube.com/watch?v=CoUmgMhn2iY

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).