CBR: meer bewaking bij theorie-examens

Auteur: , 16 Reacties

Het CBR wil na een succesvolle proef meer bewaking bij theorie-examens. Detectiepoortjes helpen namelijk tegen fraude.

A, B of C?

Het CBR besloot drie weken geleden flink in te grijpen tegen fraude bij het theorie-examen in Amsterdam. Het plaatste detectiepoortjes en gaf medewerkers trainingen die douanemedewerkers ook krijgen om dubbelgangers te ontmaskeren. Het resultaat was dat er geen enkel geval van fraude meer plaatsvond. Dit komt doordat het nu onmogelijk is om opname- en communicatieapparatuur mee te nemen de examenruimtes in. Examenkandidaten reageren begripvol en zijn vaak al gewend aan detectiepoortjes doordat ze bijvoorbeeld op school of in discotheken al met deze poortjes te maken hebben.

In navolging van de succesvolle proef in Amsterdam heeft ook de vestiging Rijswijk inmiddels besloten poortjes en bewakers te plaatsen in de strijd tegen examenfraude. Daarnaast doet het CBR steekproeven met mobiele detectiepoortjes tot en met 13 juni om door het hele land fraudeurs uit te bannen. Bewakers controleren niet alleen met de detectiepoortjes maar ook met handscanners op verboden apparatuur.

De aanpak van fraude blijkt dus succesvol. Met een beetje geluk hoeft het CBR dus toch niet de examens volledig op de kop te gooien en kunnen de klassikale examens gewoon blijven bestaan.

UPDATE: fraudeur Sait van Altijdgeslaagd.nl vind het maar niks, al die beveiligingsmaatregelen. VIDEO!16 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
altijdgeslaagd.nl…

begrijp niet dat je niet even zelf kunt leren ipv zoveel geld daar aan uit te geven.
@MAB: -niet*
@MAB: wat ik dan weer niet begrijp is dat hij zo lang zijn gang kon gaan.
is wel te merken af en toe, in A’dam stikt het van de sait’jes die niet kunnen rijden en als je ze dan bijna aanrijdt omdat ze lopen te kutten wordt je uitgescholden en bedreigd
@bierbuik: Hij kon zolang doorgaan omdat niemand er iets aandeed, ambtenaren he. Ik heb daar geen ervaring mee maar ik geloof best dat er paar incidenten zijn waarbij dat gebeurt, vergeet niet dat niet elke turk of Marokkaan zo is.
Altijdgeslaagd.nl wat ben ik toch een fan van Sait. Wie geen zin heeft om zelf te leren betaald 1x gewoon iets van 100€ en dan heb je je theorie simpel
Doen ze nog steeds aan die malle strikvragen bij het CBR?
@norge: Ja kwam deze tegen bij gevaarsherkenning:
Meneer wilders komt aan bij kruispunt en er arriveert een marokkaan van rechts, wat doet u
A) U rijdt er frontaal in en roept minder minder minder
B) U geeft gas bij en dwingt respect af
C) remmen
@lamborgfan: wat doet hij*
Na al die jaren komen ze dan eindelijk in actie.
Jeej de theorie prijzen zullen lekker stijgen . CBR kan weer lekker smakken ..
Altijdgeslaagd.nl gebruikt geen afluisterapparatuur maar leert je gwn de theorie examen die jij op dat tijdstip zal ontvangen . dus 1=a 2=b zo wordt het ingestampt . Die poortjes kunnen je hersens toch niet tegen houden omdat jij de antwoorden al weet ?
Waarom plaatsen jullie niet de video dat hij een aventador gaat kopen. (eigenaar van altijdgeslaagd.nl)
@MAB: omdat die lambo nog steeds in de winkel staat.
@stayinyourlane: dat klopt, geloof ook niet dat hij die lambo aanschaft maar het is grappig wat voor een bullshit hij uitkraamt.
Te triest voor woorden dat dit nodig is.. Verpaupering.nl
Een klap geld neerleggen voor iets wat als je over minimaal tien hersencellen beschikt makkelijk uit je hoofd kan leren, om ver ervolgens geen reet van te begrijpen tijdens je praktijkexamen.Logisch.
Wie kan mij vertellen hoe Sait de boel oplicht dan? Zie dat altijdgeslaagd.nl wel eens voorbij komen op facebook. Leek me al geen zuivere koffie, maar begrijp niet hoe je de boel kan flessen daar? De vragen zijn toch elke keer weer anders?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).