Circuit Assen vindt “elektriciteitskast” van dorstige bezoekers TT-race

Auteur: , 36 Reacties

Waar een wil is, is een weg.

Als je wel eens naar een groot evenement gaat, dan zul je ongetwijfeld op de hoogte zijn dat een consumptie niet bepaald goedkoop is. 10 euro voor een simpele hamburger, 5 euro voor een pilsje, het tikt gauw aan op die manier. Op een of andere wijze je eigen voer en drank meebrengen is sowieso goedkoper, maar het vergt iets meer werk en is daarbij ook riskanter. Een stel inventieve bezoekers van de TT Assen heeft zo’n prestatie recentelijk toch met succes volbracht.

Vandaag heeft het TT Circuit Assen, dat bijna twee weken geleden het decor was van de jaarlijkse MotoGP-race, een bijzondere vondst gedaan naast de baan. Bij het opruimen van het terrein voor de DTM-wedstrijden van volgend weekend stuitten medewerkers op een onbekende elektriciteitskast. Bij nadere inspectie bleek het om een neppe kast te gaan, die juist gebruikt werd voor het opslaan van bier.

De lolbroeken die de bedenkers van deze stunt waren, hadden ook nog eens bedacht een brief in de kast te leggen met daarop de volgende mededeling: “Wegens de hoge SPANNING tijdens de race, willen we graag een smaak van het vertrouwde bier.

Hoewel het TT Circuit Assen de stunt van ‘Bert en Ernie’ lijkt te kunnen waarderen, is het in zekere zin een reactie op het huidige beleid van de organisatie. In tegenstelling tot het verleden mogen bezoekers tegenwoordig het terrein niet meer betreden met bijvoorbeeld een meegebrachte coolbox.

Autoblog heeft nog contact gezocht met het circuit om uit te vinden of er meer informatie over dit verhaal is. Tot de teleurstelling van de redactie was dit niet het geval. Desondanks zijn we benieuwd of Bert en Ernie een nieuwe trend hebben gestart.

Beeld: TT Circuit Assen op Facebook36 reacties

Geniale actie! De kast zal ondertussen wel verwijderd zijn.
Stille tocht waardige gebeurtenis ..
Al met al ..
Bert en Ernie mogen nog wel even de spellingscontrole inschakelen…
@stefanvts16v: Nadat het kastje af was, hebben ze denk ik hun eigen bier opgedronken…
@stefanvts16v: brief is geschreven nádat het bier op was…
Werkelijk BRILJANT, deze actie.

Ik ben inderdaad ook wel benieuwd of dit zal leiden tot een soort van ‘wapenwedloop’ met de organisatie van evenementen.
Dit is toch geniaal! Een gratis biertje van mij voor de genie achter dit idee.
@dutchdriftking: de genie?
@tazmania: ja, je weet wel, die mannen die bruggen leggen bij de landmacht…
@tazmania: De gene ? ;-)
Erg creatief!

Volgende keer wel de brief opstellen alvorens het nuttigen van de biertjes.
Was het niet bij de Bathurst 1000 dat mensen al maanden van tevoren bier en andere feestverbeterende zaken op het campingterrein begroeven?
@vaakbenjetebang: das bijna overal zo, vooral op evenementen zoals coachella.
@gwnbmw: Zal wel van de scene afhangen denk ik. Op metal- en core-festivals eigenlijk nog nooit zoiets gezien in 25 jaar.
@vaakbenjetebang: Het is ook wat lastig zoeken als de mosh pits en wall of deaths je om de oren vliegen :-) :-)
Dus… je zet dit neer voor het evenement, vol bier?
Jammer dat ze het niet weer hebben weggehaald, zodat het niet ontdekt was.

Ik heb nog wel een oplossing….

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/91deWQ%2BYzPL._SL1500_.jpg
@dracae:

Ik denk dat je door de security afgeknald wordt .
@Hubert: en terecht. Dat ziet er uit als een bomvest. Er is een dusdanig overschot aan festivals en evenementen in Nederland dat het heel lastig is de exploitatie rendabel te krijgen. Het proberen te ontduiken van de daarom inmiddels volkomen absurde horecaprijzen wordt door de organisatie dan ook als een daad van terrorisme gezien.
@mashell: Teveel festivals ? Wat een onzin, die festivals zitten gewoon stampus-vol, dus omzet draaien is helemaal geen issue; het heeft gewoon met de uitmelk-cultuur (het kan en mag, dus doen we het) te maken. Daarnaast hebben we het over race-circuits, niet over een willekeurig dorpsfestival …
Geweldige creatieve aktie! Alleen al als dikke f*ck you naar die vuile bierprijs uitzuigers op evenementen!
@venividivici: beter een duur biertje dan een duur kaartje EN een duur biertje…
@venividivici: die hoge bierprijs drukt de prijs van de kaartjes wel weer. Dat geld gaat namelijk gewoon in de grote pot voor de organisatie. Je betaalt het dus sowieso.
@lekbak: Ja ja, jij gelooft ook nog in Sinterklaas zeker?!
@venividivici: lol, jij denkt dat die hamburgerkarren en biertenten met een halve ton winst het weekend afsluiten? Dream on… Al deze dingen horen gewoon bij de begroting en dat is allemaal nodig om zo’n weekend door te laten gaan.
@lekbak: Onzin! Aantal jaar geleden ging zo’n weekend ook door met lagere (consumptie) prijzen.
@venividivici: ja joh, iedereen word er stinkend rijk van…
@lekbak: dat is voor velen die een pret studie als “evenementenorganisatie” gedaan hebben toch wel de droom: je organiseert een feestje en wordt er ook nog rijk van. Door de vele festivals en evenementen werkt dat alleen nog maar met absurde horeca prijzen (zoals zes euro voor een flesje water).
Dit is geen autonieuws!
@T16: je bent zelf geen autonieuws!
@gulli: Klopt, ik heb een bierbuik.
@T16: maar kan die rollen…???
Keurig, top gedaan! Zag ‘m al voorbij komen op de socialmedia kanalen van het circuit.
In tegenstelling tot het verleden mogen bezoekers tegenwoordig het terrein niet meer betreden met bijvoorbeeld een meegebrachte coolbox.


Dit mag gewoon nog hoor. Alleen alcohol mag niet. Maar daar zijn ook oplossingen voor te vinden, zoals nu blijkt.

Neem zelf altijd eten en drinken mee, paar coolpacks en bevroren flessen water houden alles heerlijk koel. Nog nooit problemen mee gehad
@luittinke: fles cola half vullen met cola en de rest met Bacardi.
@emping: Onder andere. Maar het rusico bestaat dan dat de fles wel geconfisqueerd wordt, omdat hij niet ‘afgesloten’ is.
Over verdere smokkelmethodes laat ik mij hier niet uit (Maar denk aan platte veldflesjes, dubbele bodems en ‘verborgen vakjes’ onder andere)
Overigens heb ik al enkele jaren geen drank meer gesmokkeld. Dat neem ik de avonden er voor wel in de stad. Zondag lekker in de GeertTimmer de races kijken met fris, nootjes en bolletjes ham en kaas.
Jaren geleden hadden ze op het TT terrein al eens een koelkast ingegraven, en een paar dagen voor de race er heel koud bier in gedaan. Dit gebeurd dus al veel langer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).