Clarkson over de F1: “Ze kunnen allemaal opdonderen”

Auteur: , 39 Reacties

Jeremy heeft gelukkig niet alleen kritiek, maar ook wat goede ideeën.

Clarkson

EV-hater en liefhebber van broem-broem geluiden Jeremy Clarkson stond al nooit echt bekend om zijn fijne genuanceerde meningen, maar nu de Brit ouder en rijker is geworden, is het hek helemaal van de dam. Via Drivetribe maakt de bekendste autojourno ter wereld in iets meer dan drie minuten de hele Formule 1 met de grond gelijk. Hij kijkt naar eigen zeggen liever naar een plant die groeit dan naar de races van tegenwoordig.

En dat is volgens Jeremy geen goed teken voor de sport, want hij houdt niet van planten en wel van racen en auto’s. Als híj op de zondag dat de Grand Prix van Silverstone wordt verreden liever naar het tennis op Wimbledon kijkt en zijn zoon liever naar krekels, dan is er iets goed mis, aldus de maat der dingen.

Natuurlijk staat Jeremy niet geheel alleen in het verkondigen van deze mening. Stiekem zitten we toch weer naar een seizoen te kijken waarin we al vrij snel wisten dat Mercedes en Hamilton weer kampioen zouden worden. Uiteraard valt er voor de ‘puristen’ alsnog genoeg te beleven, maar je kan je ook voorstellen dat het voor de casual fan allemaal een beetje saai wordt, zeker na GP’s zoals die van Frankrijk.

Zoals reeds beloofd, heeft Jeremy ook een aantal goede ideeën om de sport te veranderen. Het roer moet radicaal om. Het begin is om de stewards in de prullenbak te gooien, want volgens Jeremy willen de fans coureurs zien die gevaarlijk rijden. Sterker nog, coureurs mogen van Jeremy vijf punten krijgen voor elke keer dat ze een gevaarlijke move uitvoeren. Om dit te faciliteren moeten auto’s ook sterker worden en tegen een stootje kunnen. Tenslotte mag het format ook flink op de schop wat Clarkson betreft. Zelfs als dat betekent dat er zestien races per dag komen. Vervolgens heeft Jezza nog wat choice words voor iedereen die het niet met hem eens is:

And if Ferrari don’t like that they can fuck off as well, in fact Mercedes can fuck off, they can all fuck off, because I want that sport to be exciting again. Let’s turn it into a proper sport again and not some health and safety exercise.

Waarvan akte. Check de volledige rant hieronder.

Dank Vincent voor de tip!39 reacties

Geef hem groot gelijk. Hij geeft zn mening zoals hij dat alleen kan.
@mab: Zeker. Je kunt het je nu lastig meer voorstellen maar er was ene tijd dat mensen zelfs waarde hechtten aan die mening.
Was het tijdens de periode Schumacher zo spannend? Bak herrie meer, maar verder… En als hij dat nou drie wedstrijden geleden had gezegd…
@brammetjedeb: Eind jaren 90 begin 2000 was gewoon nog top.
Laatste kampioenschap van Schumacher zag je al dat de auto te belangrijk begon te worden.
Nu is de auto gewoon met afstand het belangrijkste.

Zet Verstappen, Leclerc en Vettel in een Mercedes en het gat is bijna niet meer aanwezig.
Vroegah kon een Hill nog verassen met een Arrows. Nu gaat dat niet meer. \
Zelfs bij hetzelfde team was er vroeger een gat tussen de 2 coureurs, nu is dat minder.
@dees: u heeft de fw14 (b) nooit zien racen?
@vierkoloms: explain
@porker: als we het hebben over een auto belangrijker dan de coureur was de FW14 met al zijn electronica nagenoeg onverslaanbaar. Nigel Mansell is er kampioen mee geworden en Prost onderbrak zelfs zijn pensioen ervoor. Logische opvolger was Senna, totdat de FIA een stokje stak voor de active suspension etc etc.
De rest is geschiedenis.
@dees: behalve bij RedBull…
@dees: Toen was het gewoon een trein. Het is in deze periode veel competitiever geworden. De manier waarop we coureurs naast elkaar zien rijden was in de jaren 90 en 00 echt niet het geval. Sterker nog, het was een unicum. Ik moest dan ook lachen toen ik op basis van de beelden van 2008 met Hamilton vs Raikkonen op Spa mensen in de comments op Youtube zag roepen dat het toen nog echt racen was.
Ja, dit soort highlights zijn tof ja, maar het is een snippet uit wat verder gewoon een soort trein was.
Ik vind het geen goed onderbouwde Clarkson analyse, meer iemand die teveel roséetjes op heeft.
@piquet1986: het kwam er eigenlijk op neer en ik citeer: they can all fuck off.
@mikje90: lijkt mij heerlijk om te zeggen als je weet dat je een paar miljoen volgers hebt, dan weet je tenminste zeker dat de boodschap ook aankomt
@piquet1986: dronken mensen spreken altijd de waarheid.
@piquet1986: Is dat niet een oxymoron… “onderbouwde Clarkson analyse”?
Is dit nou een typish gevalletje van r/woooosh of zijn de schrijvers van AB niet zo goed in engels? Cricket is een sport namelijk…
@gwnbmw: WOOOOOOOOOOOOOOOSH!!1!
@jaapiyo: dus toch, verdorrie…
@gwnbmw: Je was me net 2 overs voor…
@jaapiyo Zijn zoon kijkt niet naar krekels! Cricket is de Engelse middelklasse sport bij uitstek. Beetje hele middag onbegrijpelijk schouwspel op het grasveld in het midden van het dorp. Doen ze hier bij mij ook wat graag die rare Engelsen…
@marcus: weet ik weet ik ;)
Wenkbrauwepileren punt nl
Clarkson moet eens de laatste race op zijn VHS videorecorder terug kijken.
Amen
Sorry voor mijn nivo maar als iemand zo vaak f*** zegt hecht ik nog weinig waarde aan zijn mening. Jeremy, neem er nog eentje en laat je rijden.
@realhustler: niveau
@realhustler: En jij noemt jezelf ‘hustler’? Vies woord inderdaad dat f*ck
De beste man heeft helemaal gelijk. Laten we terug gaan naar de tijd dat je mocht tanken wat je nodig had. Nieuwe/ andere banden geen probleem. Motor vervangen, gewoon doen. Die 1500cc motoren hadden meer dan 1000pk (BMW in de Brabham BT52). De site skirts zoals geïntroduceerd door Lotus in 1977 en verboden in 1979. De wagens zijn tegenwoordig veiliger dan ooit; er kan dus zeker meer spanning en minder regels worden teruggebracht. Denk dat het de sport zeker goed doet.
De boodschap die Clarksob heeft is goed, alleen hij brengt het heel verkeerd. De hoeveelheid f*ck off neemt de kracht van de boodschap weg. Ik zag de video eerder op de dag en het leek op een dronken tirade ipv op luchtige en JC-humoristische manier het probleem omschrijven met een humoristische tint aan de oplossing ervoor. Grote JC-fan maar dit was nergens goed voor
Wat wordt die man slecht oud … grumpy old man.
@frank2b: En dat terwijl alle voortekenen daar waren dat hij juist een aimabele oudere heer zou worden. [/end sarcastic statment]
@frank2b:
Mooie kerel, veel respect voor deze man.
Clarkson heeft driewerf gelijk. Politiek correcte onderworpen Nederlandertjes die zeuren over een paar fuck off’s zijn irrelevant.
Kom op jongens: ”en zijn zoon liever naar krekels” Clarkson zegt ‘is watching the circket’. The cricket refereert in deze context naar de sport niet het insect. Wel grappig trouwens dat Clarkson liever naar Formula E kijkt dan F1
@oxidizers: de beste moet je uitleggen…
@jaapiyo: Wat bedoel je precies?
De enige oplossing voor de F1 is volgens mij bredere circuits. Het is toch geen reet aan om naar file-rijden te kijken? Doorstroming aanpakken, net als op de snelwegen. Bredere circuits waar veel meer inhaalmogelijkheden zijn, en niet alleen in die ene bocht of dat ene rechte stuk. Asfalt erbij, en dan wordt het weer leuk.
Hij keek dus liever naar een echte wedstrijd dan naar een, middels ‘strategie’, geënsceneerde wedstrijd.
Maar dát kan natuurlijk niet meer gezegd worden in het Lunatic Asylum van vandaag de dag.
In rondje 14 met mediums naar binnen, inplaats van de Mercedessen binnen hengelen. Het volk juicht toch wel en degene die er hun geld mee verdienen zwijgen.
Jeremy Clarkson: De laatste persoon op Youtube die nog scheldt!
Eh, met “cricket” bedoelde hij geen krekels heren.. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).