‘Comedians in Cars Getting Coffee is gejat door Seinfeld’

Auteur: , 44 Reacties

De succesvolle show van Jerry Seinfeld zou niet zijn eigen idee zijn.

Comedians in Cars Getting Coffee

De Amerikaanse regisseur Christian Charles heeft Jerry Seinfeld op het matje geroepen om zijn Comedians in Cars Getting Cofffee. De show van de beroemde comedian is sinds kort op Netflix te zien maar is al sinds 2012 op het web te vinden. In de show gaat Jerry precies dat doen wat de titel van zijn show zegt: hij gaat koffie drinken met een andere comedian die in zijn auto zit. Gasten in zijn show variëren van David Letterman en Jim Carrey tot President Obama (in de tijd dat hij nog president was). De show is een enorm succes.

Charles claimt nu echter dat hij het concept in 2002 aan Seinfeld heeft voorgelegd. In 2011 kreeg hij een telefoontje om een pilot op te nemen, maar toen Charles om geld vroeg voor het gebruik van zijn idee, bekoelde de relatie. Vervolgens zou Seinfeld de show zonder Charles’ medewerking in elkaar gezet hebben. Charles wil genoemd worden in de aftiteling van de shows, maar zoekt bovenal financiële compensatie. Volgens Charles verdient Jerry Seinfeld $750.000 per aflevering op Netflix, waar inmiddels 59 aflevering te zien zijn van de show.

De advocaten van Seinfeld zijn ervan overtuigd dat de zaak “nergens toe zal leiden”. Jerry Seinfeld is niet alleen een comedian, hij is ook een enorm autoliefhebber met een voorkeur voor Porsche, waarvan hij een flink aantal unieke exemplaren heeft. Hij verkocht ook al eens het één en ander overigens.

Bron: TMZ44 reacties

Die show van hem op Comedy Central was niet mijn ding. Beetje rare snuiter… Dit kan ook te wijten zijn aan het feit dat die show ouder was dan ikzelf haha.
@neleev: Je bedoeld de show Seinfeld? Ga je mond wassen. Beste sitcom….ever!
@sketcher: nope. Married with childeren dat is de betere
@fouadski: Opa’s…
@fouadski: Allebei fout! Frasier en Boston Legal zijn de beste!
@vonklausenburg: En Dad’s Army!
@vonklausenburg: O, en M*A*S*H*
@vonklausenburg: Boston Legal briljant! Jammer dat die niet op Neflix staat
@pallas: Helaas ja, gelukkig heb ik de volledige DVD-box!
@pallas: popcorn/torrent/alluc
@pallas: Ik injecteer de humor liefst direct in een ader: Jim Jeffries! –> te vinden op Netflix

PS: Boston Legal: super show!
@fouadski: Vond dat vroeger wel grappig maar niet fantastisch. Nu ik uhhhh married with children ben zou ik het eigenlijk nog eens moeten kijken.
@sketcher: Bel me dan even als je dochter Kelly 18 is!
@fouadski: Helemaal mee eens! Heerlijke humor.
@fouadski: cheers… nuf said
@sketcher: Haha. Die grap is grappiger dan alle grappen in de TV serie Seinfeld bij elkaar.
@mashell: Dus dat! Ik vind het gemiddelde Nederlandse tv-programma over dodelijke ziektes nog grappiger dan Seinfeld.
750.000 lijkt me mogelijk wat Seinfeld krijgt voor een aflevering om te maken, dat is niet wat hij eraan verdient. Zo’n topshow is het nu ook weer niet.
@maartenoosterbaan: als jij 750.000,- nodig hebt om drie Gopro’s in een geleende/gehuurde auto te hangen en twee kopjes koffie te gaan halen hoop ik niet dat je de budgetten bij de overheid beheert. Ik weet dat Starbucks prijzig is, maar zo erg is het nou ook weer niet.
@gulli: voor de gemiddelde YouTuber inderdaad niet nodig. Maar Seinfeld is dat niet dus die heeft producers, volgauto’s en hij moet de meeste auto’s huren en dus ook verzekeren voor filmen en nog wat vergunningen om te mogen filmen etc etc etc.

Daarnaast moet hij natuurlijk zelf wat verdienen en de gasten ongetwijfeld ook wat betalen.

Dus wat jij ziet als 3 GoPro’s is echt veel meer. Dat veel Youtubers dat niet doen betekend niet dat het niet nodig is.
@maartenoosterbaan: Netflix betaalte Jerry Seinfeld 100 miljoen dollar voor de rechten van de negen bestaande seizoenen van Comedians, een nieuw seizoen van Comedians en twee nieuwe stand-up specials. En dat staat dan nog los van het geld wat hij met de show verdiende toen het op Sony’s Crackle platform te zien was. Dan kun je best 750.000 euro per aflevering verdienen
@edge: Betaalte….. Jezus wat slecht, waar is die edit-knop als je hem nodig hebt?
@edge: als dat zo is heb je gelijk, maar goed….vind dat inderdaad veel te veel voor wat het is…
Amerikanen en humor… Tsja
@joostie: ze hebben Trump als president. Meer humor kan je als volk niet hebben volgens mij..
@generaalalfa: Dat is geen humor, dat is leedvermaak
@joostie: dave chapelle? eddie murphy?
Tja, zolang hij niks van zijn concept heeft vastgelegd, wordt het lastig denk ik.

Bovendien: er is een heel scala aan tv-programma’s die mekaar beconcurreren, omdat ze hetzelfde doen.

Kijk vroeger naar Idols en Popstars, dat vrolijk gezamenlijk werd uitgezonden.
Van mij mag Netflix mijn abonnementsgeld wel wat beter besteden dan zulke krankzinnige bedragen neerleggen voor wat filmpjes waarin een paar Amerikanen een rondje rijden….
@trustmeiamanengineer: Haha, lijkt wel de kritiek op de NPO zo.
@granlusso: Als ze meelezen: De Curling Quiz mag wat mij betreft ook wel met onmiddellijke ingang geschrapt worden….
@granlusso: Met het enige verschil dat je vrijwillig een abonnement kunt nemen en bij de NPO verplicht wordt mee te betalen aan de ridicule onzin die ze weten te produceren. Vraag en aanbod zijn volledig zoek bij de NPO…
@vonklausenburg: er schijnt best veel vraag te zijn naar een programma waarin boerenvrouwen taarten bakken met een mol er in verstopt.
Lijkt me makkelijk te bewijzen. Er zal toch wel brief of email verkeer over geweest zijn. Zo niet dan is dat erg stom van meneer Charles. Wie schrijft die blijft.
Ja. Het is echt een uniek concept.
En als je bij de groep hoort die Seinfeld eigenlijk niet grappig vindt; dan is deze show zware kost.
Eéntje bekeken op Netflix. Tevens de laatste, vermoed ik. Ben ik de enige die zich ergert aan “komieken” die vooral heel hard om zichzelf lachen, om iets wat helemaal niet komisch is?? Jim Carry kan wel leuk zijn, maar als hij in zo’n programma over zichzelf vertelt, komen zijn grappen totaal niet over…..vind ik. Amerikaanse humor….toch anders.
Ik ben een van de weinigen die het wel te pruimen vond blijkbaar. Die met Obama was ook een eye-opener om het verschil tussen hem en Trump messcherp duidelijk te maken. Dan Dirty Money over oude gokbaas Trump die zijn rekeningen niet betaalt er achteraan en het plaatje is compleet.@stephane8200: Moet je eens de producenten van beide programma’s naast elkaar neerleggen: democraten. Je kan geen enkel programma uit de VS vertrouwen op politieke onafhankelijkheid. Ze zijn daar zo goed in het produceren om juist een mening over een persoon of partij te beïnvloeden. Het is niet alleen “guur rechts” dat daar in de media spelletjes speelt.
@vonklausenburg: inderdaad. Ik heb nog overwogen om ‘propaganda technisch gezien dan tenminste’ er aan toe te voegen.
@vonklausenburg: Dat hele Hollywood bijv, dat vind ik nog het ergste, dat schijnheilige links lullen rechts zakkenvullen continu
via Android app
Wat is dat toch dat het allemaal ineens Cars and Coffee moet heten..
@stfu: Ineens = over een periode van 10 jaar.
Kramer > Sven Kramer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).