Deze 16 Porsches gaat Jerry Seinfeld verkopen

Auteur: , 37 Reacties

Oud, nieuw, viercilinders, twaalfcilinders, straatlegaal, racers, met dak, zonder dak. De enige overeenkomsten tussen de verschillende auto's die Jerry Seinfeld gaat verkopen zijn het merk, de onberispelijke staat en de verwachte opbrengsten: torenhoog.

Jerry Seinfeld Collectie

Weet je nog, die drie bijzondere en retedure Porsches die Jerry Seinfeld gaat laten veilen? Meneer blijkt grote schoonmaak te houden, want hij doet nog eens dertien andere Porkers in de verkoop. Geen alledaagse 944’s of goedkope 996’jes met spiegeleikoplampen, maar stuk voor stuk pareltjes.

Wat te denken van een Porsche 917/30 Can-Am Spyder met 1580 pk (!) sterke luchtgekoelde twaalfcilinder met twee turbo’s? Of -als peekaas minder je ding zijn- een zeldzame 597 Jagdwagen. Wordt je anders misschien warm van een Porsche Carrera GT Prototype? Ook de 718 RSK, de auto waarnaar de viercilinder 718 Boxster is vernoemd, is present.

Wat heeft Jerry nog allemaal voor moois in zijn garage staan dat hij dit allemaal kan missen? Voor het geld hoeft hij het niet te doen, aangezien de komiek naar schatting nog vele miljoenen op zijn bankrekening heeft staan. Daar komen in ieder geval de nodige dollars bij, want klassieke Porsches zijn booming.

Betalen kan ik ze niet, maar ik heb wel een favoriet: de 718 RSK. Met welke ga jij het liefst een kopje koffie halen?

Porsche 917/30 Can-Am Spyder (1973)

Porsche 550 Spyder (1955)

Porsche 718 RSK (1959)

Porsche 356 A 1500 GS/GT Carrera Speedster (1958)

Porsche Carrera GT Prototype (2000)

Porsche 962C (1990)

Porsche 911 Carrera 3.0 IROC RSR (1974)

Porsche 993 3.8 Cup RSR (1998)

Porsche 356 B 2000 GS Carrera 2 Coupe (1963)

Porsche 964 Turbo 3.6 S Flachbau (1994)

Porsche 356 A Speedster (1957)

Porsche 997 GT3 4.0 Cup “Brumos Commemorative Edition” (2012)

Porsche 597 Jagdwagen (1958)

Porsche 997 Speedster (2011)

Porsche 911 Speedster (1989)

Porsche 911 (1966)37 reacties

De 993 RSR is mijn favoriet. Maar het zijn allemaal fantastische exemplaren inderdaad!
@993gt2: van mij ook!!
Dat gaat duur worden denk ik.
Holy shit zeg! Dat de beste man rijk en autoliefhebber is wist ik, maar dit? Godallemachtig…
Je zou zeggen dat dit zijn stomste beslissing ooit is, maar Joost zal weten wat ie nog meer in zijn garage heeft staan.
@viezefreddyw: Stomste beslissing ooit? Zo ver ik weet is hij al Porsche fan sinds hij doorgebroken is begin jaren 90. Dus de meeste van deze auto`s heeft hij al een paar prijsstijgingen geleden gekocht. Iets kopen dat je mooi vindt, jaren van genieten en dan voor 4/500? procent winst weer verkopen aan doorgedraaide investeerders. Moa dat is in mijn ogen nou niet bepaald een stom iets. Helemaal niet als je er toch nog tientallen hebt. Enige dat ik kan verzinnen dat niet leuk is, dat het van liefhebber naar hoogstwaarschijnlijk investeerders gaat.
@KUYL: Ik denk dat hij bedoelt dat het dom is om deze auto’s te verkopen…
@KUYL: Tuurlijk, mister Seinfeld gaat hieraan flink en flink verdienen, maar ik denk niet dat dat voor hem essentieel is. Het gaat er mij om, zoals @kapitein al aangeeft, dat hij deze auto’s gaat verkopen. Het zijn zulke speciale auto’s, zo ga je ze echt niet meer tegenkomen. Ik kan me ook niet voorstellen dat hij nóg veel meer speciale modellen heeft van Porsche of welk ander model dan ook.
@viezefreddyw: Volgens mij heeft hij er wel echt nog veel meer. Google er maar eens op. Anyways. Als hij er niet vaak meer in rijdt, wat natuurlijk vooral met het circuit spul kan, dan is dit wel een heerlijk moment om te verkopen. Ook voor Seinfeld wel gewoon lekker om af en toe een aantal tientallen miljoenen aan cash te kunnen bijschrijven.
Gaat hij een nieuwe collectie beginnen?
@martijn11: Spykers idd ;-)
De carrera Gt prototype graag!
@spykerboy: of de 962C
@spykerboy: die is wel leuk om naar te kijken.
Gelukkig maar, want je kunt er geen meter mee rijden. Because prototype.
@awesome: is echt niet de eerste of enige proto die wel rijdt
@awesome: je moest is weten wat allemaal kan als je veel prive terrein hebt of naar een circuit toe gaat…
Porsche 964 Turbo 3.6 S Flachbau graag. Wat een ding!
Hij is meer dan 100 miljoen waard. Maar waarom zou je die wegdoen?
@rolov
Meneer Seinfeld zijn geschatte vermogen is $ 800 miljoen dollar, aldus de website van Forbes.
Maar je hebt gelijk, dat is ook meer dan 100 miljoen… ;)
Ik kan niet kiezen😢

Al weet ik wel dat ik het terreinwagentje niet hoef te hebben.
Voor mij de 597 graag, geinig wagentje.
Wedden dat hij spijt krijgt!
@toniominestrone: wedden dat hij er achter is dat ferrari beter is😏
997 speedster voor mij!
De laatste!! Ook een fantastische kleur!
En als ik hebberig mag zijn, ook de Carrera GT en de 911 Carrera 3.0 IROC RSR (1974) en de 550 en de… Oe, dit maakt zeker hebberig… :)
@pkgek: Wist eigenlijk nooit wie zo’n 911 speedster kocht… Schjinbaar alleen personen die alles van Porsche al hebben… haha
Cool man, koop je een Porsche 597 Jagdwagen, denkt iedere leek dat je in een VW Kübelwagen rijdt. Ik kende deze trouwens niet, maar hij is geweldig.

Toch denk ik dat ik de pure, cleane Porsche 911 (1966) het mooist vind; zelf het feit dat-ie met wieldoppen is uitgerust i.p.v. Fuchs velgen, is hem vergeven.
Je kan je afvragen waarom hij ze verkoopt. Maar hij zal denk ik ook wel inzien dat hij er nooit zo veel geld voor gaat krijgen als nu. En ik vermoed dat hij deze Porsches uit zijn immense nooit (meer) rijd. Of dat hij op deze een beetje uitgekeken is. Dan is nu wel het moment op te verkopen. Als de bubbel dan barst, zoals iedereen beweert, kun je je centen tellen en ze misschien zelfs wel voor veel minder terug kopen als je dat dan nog wilt.
@kilum: Maar maakt dat geld nog wat uit voor iemand die volgens Forbes meer dan 800 miljoen dollar waard is?
Dit mogen bijzondere porsche zijn maar ik vind dit nou niet meteen de mooiste. Maar ik ben ook geen porsche kenner. Doen mij maar een 959
Ik ben totaal niet aan porsche, maar de can-am en 962c aub
Slim, prijzen zijn momenteel sky-high en de race wagens die hij verkoopt van zijn collectie zijn allemaal prachtig en fantastisch, maar voor een dagje gummen, heb je gewoon een week voorbereiding nodig om de wagens klaar te maken voor het circuit en sterf je als gewone sterveling duizend doden in zo’n 962C

Daarnaast heeft Seinfeld er nog wel een paar in zijn speciaal voor dit doel ingerichte schuurtje in Manhatten er nog wel een paar staan leunen zoals een 917 kurzheck.

En zo’n 356 heeft een onmiskenbare charme, maar is met zijn pruttelpotje als motortje nou niet echt prettig in het hedendaagse verkeer !
@desjonnies: Laten we een normale 356 niet met een 356 Carrera 2 of Speedster Carrera vergelijken, die laatste hebben een meer dan fatsoenlijk prutteltje (Fuhrmann motor), en daarnaast kom je met 130pk en 800kg (356 Carrera 2) redelijk mee in het hedendaagse verkeer.
@bart993:
Jongen, mijn rijke neef had in de zestiger jaren al een Carrera 2 met elektrisch schuifdak
Was van het Zweeds koninklijk huis geweest en is naar de States verkocht.
Tot op de dag van vandaag mag ik hem er NIET aan herinneren.
Die wagen had toen al illegale??/Halogeen lampen in zijn koplampen, daarvan was iedereen zwaar onder de indruk !

Hetzelfde geldt voor een vriend die racete met een latere echte Carerra RS, ja ik heb ze allemaal mee mogen maken en ook die werd spontaan verkocht aan een Yank, moest nog één race mee gereden worden.
Alleen de jagdwagen is lelijk genoeg om in mijn collectie te mogen komen.

Eigenlijk zijn ze allemaal te perfect voor mij. Stuk voor stuk auto’s die je net zo goed nieuw kunt bouwen en er vervolgens net zo uit zien. Niks voor mij dus. Nee, hoewel het bedrag ook daar aan de hoge kant was vind ik die alfa van eerder toch heel wat meer hebben. Dat is tenminste een echte oude auto.
Toevallig was ik vorige week bij Pon waar ik een boek zat te lezen over de historie van Pon. Toen werd die jachtwagen ook ergens genoemd, maar ik had er nog nooit van gehoord. Geinig ding, niet zo’n doorsnee kever.
964 turbo S, bijna de enige waar je nog echt mee kan rijden in dit lijstje.
Zo’n Jagdwagen.
Ik was in de veronderstelling dat alleen het Porsche-museum die had.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).