De basis van deze offroad-camper is een oersterke Duitser*

Auteur: , 19 Reacties

*Of nou ja, er zit een Duitse badge op.

Matzker X-Klasse

Net na kerstmis gaven we jullie elke dag inzicht in de statistieken van Autoblog. Zo ook de plaatjes die jullie veel hebben aangeklikt in 2018. Wielrenster Puck Moonen haalde de top tien, maar verloor het tegen een aantal campers. Conclusie: jullie houden van campers. Mooi, dan starten we het jaar goed met een gave kampeerwagen.

De MDX offroad-camper van Matzker KFZ Technik GmbH baseerde zich eerst op de altijd betrouwbare Land Rover Defender, omdat Matzker nauw samenwerkt met het Engelse merk. Maar ze maken één keer een uitzondering voor een prachtig staaltje Duitse engineering. Oh nee wacht, hier komt nog een grap over dat het stiekem gewoon een Nissan Navara of Renault Alaskan is. En het is waar: de X-Klasse is inderdaad net zoals die twee een werkpaard, waar vooral de functionaliteit uit de Nissan en Renault is overgenomen zonder daar de welbekende premium-kwaliteit aan toe te voegen. Maar ergens is de X-Klasse wel cool. Hij oogt lekker dik en hij zal niet als een GLE 63 AMG Coupé het al warm krijgen bij een plasje water langs de weg. Nogmaals: het is een feit dat de X-Klasse wat minder premium oogt. Maar een pickup moet werken, niet mooi zijn.

We dwalen af. De functionele X-Klasse werd toegevoegd aan het portfolio van Matzker om een vrij gave offroad-camper te bouwen. De X-Klasse hoeft niet je ding te zijn, maar geef toe: het is best een gaaf ding.

Matzker offroad-camper

Goed, de vorige X-Klasse camper was iets stijlvoller, maar de Matzker MDX is ontworpen om je verder te brengen dan ooit. Verwacht daarom geen marmeren badkamervloer, of een badkamer an sich. Wat je wel mag verwachten is een uitklapbaar dak zodat je gewoon kunt staan in het achterste compartiment. Op het dak van het bestuurdersgedeelte vind je een reservewiel en een gereedschapskist, zodat je nooit vast hoeft komen te zitten.

Mercedes-fans.de meldt dat het geheel wel met een flink prijskaartje komt: 180.000 euro. Dat is duur, maar dan kun je wel overal ter wereld naartoe en dan nog verder. Oh, en ter compensatie voor het missen van een granietvloer, kun je wel een graniet-achtig keukenblad krijgen. Premiummaterialen in je X-Klasse: het kan.

Matzker camper19 reacties

Een Nissan met een ster op de neus!
Het zal wel aan mij liggen, maar voor €180.000 vind ik de buitenkant van die opbouw er maar goedkoopjes uitzien. Hadden ze voor dat geld niet iets beter de vormen van de auto aan kunnen houden?

En dat zo’n schoenendoos er “stoer” uitziet, is natuurlijk een slap excuus. De X-klasse ziet er zelf met zijn afgeronde vormen ook aardig bruut uit.
EUR 180.000,- voor een Nissan….. dat heb je zelfs voor een GT-R niet nodig
Doe maar een landcruiser 70 serie
@appeltaartislekker: maar die krijg je als diesel nieuw niet op Nederlands kenteken
@dickie: Grijze import toch wel? Ik meen me te herinneren dat ik vorig jaar nog een bedrijf tegen ben gekomen die ze nieuw aanbied. Incl de ouwe 6 in lijn.
@lekbak: Ik weet wel een bedrijf die ze nieuw met de 4.0 V6 kan leveren. Het kost wel wat zo’n ding, bijna €50.000 ex btw.
@appeltaartislekker: helemaal mee eens….. spreek ik uit ervaring
@hzj78: nice, heb je er één?
Hou het bij perroneneauto’s jongens, want jullie hebben geen verstand van campers. Dus post er dan niks over! Dit is namelijk een uitermate waardeloos ding. Een tent op het dak is drama, altijd herrie en kou. Daarbij kun je in de bewoonde wereld buiten de met bejaarden gevulde camperplaatsen nergens overnachten zonder een bekeuring te riskeren…
@adamgas: Ik vind het juist heerlijk om in mijn Toyota met hefdak te slapen… idd hoor je alles en kan wat koud zijn maar er zijn geneog mensen die dat heerlijk vinden. In de woestijn, tussen de wilde dieren , ik ijsland kijkend naar het noorderlicht… gelukkiger kan je mij niet maken. Ik denk niet dat deze auto dezelfde doelgroep heeft dan jij voor ogen heb… alleen een overlander/ wereldreiziger zal waarschijnlijk nooit de Mercedes X klasse kiezen
@hzj78: Zelfs voor een wereldreis zou ik dit niet kiezen. De beste camper lijkt niet op een camper. Stealth is het beste. Een standaard MB Sprinter 4×4 zonder uiterlijke kenmerken van een camper is met afstand de beste camper waar je het meeste lol aan hebt. In het geval van een afzetunit is het trouwens helemaal geen camper. Dan betaal je gewoon 12 maanden belasting en hoge verzekering.
@adamgas: Ik heb een hefdak op mijn camper en ik kan je zeggen dat met het hefdak open het niet warmer is in de camper dan met het hefdak dicht, hooguit in de zomer wat koeler. Daarnaast is het compact en creëert praktisch veel sta-hoogte, dus het lijkt mij dat je zelf vrij weinig kaas gegeten hebt van een pop-top, of kamperen.
Ik pak voor dat geld wel een oude Unimog met opbouw van Bliss Mobil, heb je nog een mooi NL product ook.
@2wheeler: En loop je bij elk karrespoor te kutten omdat je je eigen weg moet maken door je formaat. Waardoor elke blufsuf die wel op de sporen kan rijden je voorbij gaat…
@lekbak: tja dat dan weer wel, dan maar een mooie Zetros 6×6, boender je door alles heen😉
Gebaseerd op de slechtste pick-up van het moment, de nevara. Dan nog liever een volkswagen amarok…
Overpriced nissan, wat een hok
Hoewel ik het ook geen Mercedes vind, heeft Mercedes niet zomaar een ster op een Mercedes geplakt. Dit filmpje legt dat goed uit:
https://youtu.be/THs3dZHVycM

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).