De eerste Nederlandse Tesla-politieauto is een feit

Auteur: , 63 Reacties

De politie komt je fluisterstil tegemoet!

Tesla Model S

Nederland is een land waar Tesla enorm goed verkoopt. Het land zit vol met progressieve, milieubewuste en en duurzame mensen, zoveel is wel duidelijk. Nu moeten we toegeven dat een Tesla Model S (rijtest) ook best een gave auto is: laag, breed en in de juiste uitvoering enorm snel.

In Nederland is de auto niet alleen populair bij de zakelijke rijder, maar ook in Amsterdam zie je ze geregeld als taxi voorbij komen. Een briljant idee, eigenlijk. Een Model S is lekker ruim. Niet alleen voor de passagiers op de achterbank, maar de kofferbak is de grootste in zijn soort. Ook is een elektromotor ideaal in de stad: de uitstoot vind niet direct plaats in een dichtbevolkt gebied. Daarbij is het rendement veel hoger dan bij een vergelijkbare diesel bij die snelheden. Kortom: topkeuze.

Geldt dat ook voor de Tesla-politieauto? Want ondanks dat onze overheid graag middelen beschikbaar stelt om milieuvriendelijker te kunnen opereren, hebben wij dat nog niet kunnen zien als het gaat om politieauto’s. Als het gaat om dure dienstwagens, zijn we natuurlijk bekend met de Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro.

Wat blijkt: de politie schijnt wel degelijk met een Tesla te rijden. De Tesla Model S in kwestie is een zogenaamde onopvallende surveillanceauto. Een beetje het ‘Blik op de Weg‘-idee. In plaats van twee bruuske agenten (standaard met Gronings accent) en een compleet camerateam, zitten er twee agenten in. Volgens ingewijden is het een auto van bureau Breda van de Landelijke Eenheid Zuid-West. Dit betreft een innovatieproject.

Tesla Model S

De auto werd gespot door een attente Autoblog-lezer. Hij kon bevestigen dat bij Breda deze Tesla Model S rondreed. Sterker nog, hij heeft gezien dat twee heren in uniform (agenten, red.) de auto aan het laden waren. Volgens Korpschef van de redactie, @Wouter is moet het vrij simpel zijn om ze af te schudden: een kwartiertje boven de 200 km/u moet voldoende zijn om deze auto af te schudden.63 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Met de hoogtes van de boetes tegenwoordig is deze investering zo terugverdiend
@chriscross: alleen jammer dat de politie geen Eurocent terug ziet van de geïncasseerde boetes.
@sirprize: wij betalen de staat en de staat betaald de politie
@theblazerunner: stam+t *
@theblazerunner: het aantal geïnde boetes heeft geen relatie met het “budget” van de politie, dus hogere boetebedrag betekent niet dat de Tesla snel terugverdiend kan worden. En dat was wel jou stelling.
@sirprize: *jouw
@sans: correct en tevens juist 👍
@sirprize: dat lees ik zo niet!
@chriscross: ik wil de kosten per km wel eens uitgerekend zien na 5 jaar gebruik.

Zou mij niet verbazen als dit een stuk goedkoper is dan een A6 3.0 TDI op de lange termijn
@phevtreb: goed kans van. Aan de andere kant, de auto’s worden nog wel eens als rijdende blokkades gebruikt, schadeherstel aan een elektrische auto, is dat gelijk of hoger?
@dutchdriftking: Schade is nu nog veel duurder bij een Tesla. Zijn speciaal gecertificeerde bedrijven voor nodig. Vooral herkalibreren van sensors vraagt dure apparatuur, opgeleide monteurs etc. Alhoewel je dat ook bij zelfrijdende brandstof auto’s gaat krijgen.
@phevtreb: een overjarige A6 met een aanbesteding is wel een stukje goedkoper inkoop dan een tesla. Zal zo maar de helft zijn. Ga dat maar eens terug halen in 5 jaar
Wordt het niet eens tijd voor ‘onopvallende uniformen’ zonder die groene strepen? Iedereen met een binnenspiegel in zijn auto (waarvan ik hoop dat het de meerderheid is) kan die agenten zo zien zitten.

Lijkt me verder dat deze auto niet van de politie zelf is, voordat iedereen weer gaat lopen roepen ‘dat we hier al onze belastingcenten aan verkloten’.
@720s: ook al zijn de agenten in donkerblauw gekleed herken je de agenten vrij eenvoudig, als er twee mannen met snor in een auto zitten weet je al hoe laat het is.
@mashell: een lederen pet daarentegen………
@720s: gezien de hoeveelheid ‘laat ik hem maar gewoon naar links gooien op de snelweg’ acties denk ik dat de meeste mensen de optie ‘binnenspiegel’ zijn vergeten aan te vinken.
@JoostvdWater: in combinatie met de knipperlichten op menig bmw 3serie, Opel en golf
@jpoers: is die optie verkrijgbaar op een 3-serie? Nooit geweten…….
@720s: De agenten kunnen gewoon een burger tenue dragen als ze willen. Wat onhandig is, is dat al je geweldsmiddelen op een andere manier mee moeten. Andere wapenholster aan je riem enz.

Vaak wordt er gekozen voor het gemak.
Verrassend, extra opletten! Wel mooie tip van @Wouter hahaha
via Android app
@imarinos: uit ervaring kan ik zeggen dat ie dan zeker niet leeg is.
@stfu: Ik was dat ook niet van plan, maar moest erom lachen.
@imarinos: waarom extra opletten? Lap jij alle regels aan je laars als je in de auto zit?
@sirprize: 90% van de regels
@sirprize: niet allemaal hoor. Ik heb altijd keurig mijn gordel om, bel handsfree en geef richting aan als ik van rijbaan wissel… maar ik hou wel van een beetje doorrijden. Daarbij anticipeer ik op alle weggebruikers zodat ik geen gevaar ben en let op politievoertuigen, nooit gedacht dat ze in een Tesla zouden rijden.
Jammer dat het geen P100D is. Het is ‘maar’ een 100D
via Android app
@poppetje: in 4,3 s naar de 100 is ie snel zat joh.
@poppetje: Als je ziet hoe agenten met hun auto’s omgaan is de 100D een beter keus als het om de kosten van de banden gaat.

Overigens moet je over een flinke auto beschikken om deze 15 minuten voor te blijven. Plus dat geeft genoeg tijd voor de A6jes te tanken of de helikopter op te roepen.
@flutterby: Vertel, hoe gaan ze met auto’s om…?
Heb op de A13 bij Zestienhoven ook al een keer een vergelijkbare Tesla iemand aan de kant zien zetten die meermaals rechts aan het inhalen was.
@torsen: een andere tesla dus? :’)
@lekkaah: ik heb het kenteken niet onthouden dus dat weet ik niet.
Moraal van het verhaal; kijk uit voor witte Teslas.
Achtervolging op de auto pilot?? Die seksfilm zette mensen aan het denken natuurlijk
@davelepeef: autonoom boetes uitschrijven met een rijdende flitspaal. Hardware is al aan boord. Zo verdient de RoboTaxi zich nóg sneller terug.
Hier in Breda rijden ze al maanden in Tesla’s. Doorgaans rijden ze rond in de stad, iets met range ofzo…
Een kwartiertje boven de 200? Zie in Nederland maar eens een stuk weg van meer dan 50km te vinden waar je dat soort snelheden ongestoord kunt rijden…
@potver7:
Neem eens de moeite om uit je randstad bubbel te komen aub 😒
@stationcar: nou ik woon buiten de randstad, maar 50km aan een stuk is echt ver. Meestal is na 10km er wel iemand voorgeschoven die (terecht of niet) niet de laagvlieger niet zag aankomen.
@crosscabouter: dat is zelfs op de Autobahn al zo. 50km lang rijden 200 rijden lukt ook in Duitsland niet, daar zorgen de Baustellen wel voor.
@stationcar: knap dat jij weet dat ik in de Randstad woon … Hoe lang ia het geleden dat jij de snelwegen rond Breda, waar deze Tesla rondrijdt, hebt getest met 200 op de teller?
@potver7: A7 van Purmerend naar Groningen
@vetnek: en op welk stuk kun je daar onafgebroken 200 km/u rijden? En fan niet om twee uur ’s nachts graag…
@potver7: Vanaf Wieringerwerf tot aan Joure zeker
@potver7: nou.. vooropgesteld dat het van je auto afhangt kan je de 300 wel aantikken op de Afsluitdijk. Maar zelfs op een stukje A9 de tunnel in en uit lukt de 220 ook nog wel.
@potver7: de meeste rechter baan is vrijwel altijd vrij. Of denk je dat criminelen die op de vlucht zijn voor de politie een te hoog moraal hebben voor rechts inhalen en het gebruik van de vluchtstrook?
Achtervolging wordt leuk, denk dat een gemiddelde diesel een actieradius heeft die 2x zo groot is. Kwestie van blijven doorrijden totdat het bordje stop gedimd is….
@pcooperworks: Ze zullen dan vast ook geen andere eenheden bijschakelen.. je weet wel .. van die gasten in een 3.0 TDI A6 bijvoorbeeld.
Good doe me! Dit is een van de weinige auto’s waar ik me niet door laat uitdagen voor een wedstrijdje.
@aquila2097: good for me. Bips auto correct.
Hebben ze nog meer tijd om donuts te vreten als ze weer staan te laden
Weer een reden om je target Blue Eye aan te schaffen.
@ghost: leuk, kende ik nog niet.
Ben al wel een paar keer staande gehouden, maar zit daarmee nog lang niet aan de 1000 euro die jouw systeem kost. Voor de rest heb ik nu Flitsmeister.
@hehe: ik nu 2x in 2,5 week..telkens om hele kleine dingetjes, net geen meting maar toch staande worden gehouden. Ben dan nu al zat, en heb genoeg vrienden gesproken die het hebben, dus het is mij die 1000€ waard.
@ghost: jammer genoeg werkt dat niet in Spanje en Frankrijk.
@e550: wist ik dan weer niet, ik kom er ook bijna nooit. Jij wel begrijp ik?
Balen met een stekker.
Op naar de A16! Is weer eens wat anders dan met de Thalys proberen mee te komen :-)
Oud nieuws, ding rijd al 4 maanden rond in Breda en omgeving.
Ha-Ha-Ha! nou kan ik zelfs nog met mijn ecomobiel (Polo BM) deze legbatterij afschudden! na chippen loopt ie 210km/h, houd ie wel n kwartiertje vol! ook met halfvolle tank ghehe! doei, elektromobiel!
@midas: ik daag je uit, doe het!
@widodh: neeh, mijn kenteken is leesbaar van 2km afstand…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).