De F1 lanceert officieel kampioenschap voor gamers

Auteur: , 36 Reacties

Jij denkt dat je een potje kunt sturen?

De F1 lanceert officieel kampioenschap voor gamers

Liberty Media gooit het over een heel andere boeg dan Bernie Ecclestone, zoveel is duidelijk. De Amerikanen exploiteren de Formule 1 op een manier die de sport veel toegankelijker maakt. Jongeren -waar Bernie weinig mee had, want geen geld- worden daarbij niet overgeslagen.

De F1, Codemasters en Gfinity slaan namelijk de handen ineen voor een eSports kampioenschap dat wordt gebaseerd op de nieuwe F1 2017 game van Codemasters. Het kampioenschap gaat in september van start, net na de release van het spel. In deze eerste ronde wordt een kwalificatie gehouden waarin de snelste 40 rijders eruit worden gepikt. Daarna zullen de halve finales plaatsvinden tijdens een live event in de Gfinity Arena te Londen op 10 en 11 oktober. De top 20 van deze ronde gaan weer door naar de finale.

Tijdens de laatste race van het echte seizoen in Abu Dhabi, zullen de snelste gamers het tegen elkaar opnemen in een event met drie races. De winnaar kwalificeert zich automatisch voor de halve finales van het volgende seizoen én deze racer krijgt een eigen character in F1 2018 met als titel “Formula 1 eSports champion expert”. (via apparata.nl)

Soortgelijke initiatieven kennen we natuurlijk van Nissan, dat coureurs rekruteert door middel van virtuele racekampioenschappen. Ook schreven we onlangs over McLaren. De renstal probeert onder rappe gamers geschikte testcoureurs voor het echte F1 team te vinden. Deze coureurs mogen nauw samenwerken met engineers en losgaan in de hypermoderne simulator.36 reacties

Dat zou toch dom zijn, om jongeren over te slaan omdat ze geen geld hebben.. De zestig jaar daarna hebben ze wel geld, en zijn ze wellicht fan van de F1…
Bernie weet dat hij toch niet nog 60 jaar zal leven.
@87tb: Natuurlijk, maar hoe ouder je wordt, hoe meer je over je nalatenschap gaat denken.
@Jochempie: Mwah, heb daar met de tegenwoordige jongeren generatie een beetje mijn twijfels bij of ze later wel een hoop geld gaan hebben gezien al dat tijdsverspillende gegame en social media geleuter op mobieljes. Hard serieus werken is vreemd geworden.
@venividivici: tja eens en oneens. Ik mag graag even gamen in mijn vrije tijd, en heb hier ook een deel van mijn jeugd zeker aan besteed. Echter werk gaat voor. Probleem is dat de jeugd niet gemotiveerd is om te werken want pappa haalt wel een abbonementje voor de telefoon die mamma betaald. Net als de kleren. Doordat ze niet hoeven te werken ontbreekt later dicipline, en worden het mensen met werkdagen van 9.00 tot 16.00. Ze voelen zich te goed voor werk waarbij ze zouden kunnen zweten of vies worden.
En daarnaast : watheb je nog nodig deze dagen naast een internetverbinding en een telefoon?
Ome bernie was gewoon een ouwe gek!
@ghost: haha yea right, misschien een potentaat maar een gek zeker niet. Alleen al de start van zijn imperium zegt genoeg over de slimheid van deze man
Dan waarschijnlijk wel de jongeren met een playseat, een beamer opstelling en goed race stuurtje.
@torsen: er zijn pro gamers met een stuurtje van 80€. Die zijn goed omdat ze geen krachten voelen. Dan zijn er simracers die willen het zo realistisch mogelijk en betalen rustig 4-5k voor een stuurtje. En de rijksten onder ons schaffen nog een bewegende stoel en cockpit aan voor 15-45k…
Mooi allemaal! Ik heb toevallig de eerste ronde van Mclaren gezien vd week. Dat zijn echt de beste simracers op aarde. Ben benieuwd of de nieuwe F1 ook voldoende diepgang bied voor zulke pro’s. Ach er zijn ook mensen die tonnen verdienen met warcraft dus why not. F1 2016 is echt onmogelijk om een eerlijke competitie te starten. Tenzij je bonuspunten kan verdienen met een hoge ping of schade door AI!
@fmgarcia: De AI in F1 2016 is echt dramatisch slecht en maakt het jammer genoeg inderdaad onmogelijk een leuk seizoen met vrienden en AI te rijden. Er is elke race wel iemand die er door zo’n gekke AI af gebeukt wordt. Vooral de blauwe vlaggen jongens achteraan (Nasr, Wehrlein, Ericsson, Magnussen en Palmer) weten niet hoe ze iemand er normaal voorbij moeten laten. Maar ook Raikkonen, Rosberg, Vettel en Hamilton zijn niet bang om je eraf te beuken om maar hun ideale lijn aan te houden.

Ik heb de beta van F1 2017 afgelopen maanden mogen spelen, inclusief de laatste 2 weken de toegevoegde AI. En zoals dat eruit zag zal het echt een verademing zijn om dat te spelen. De AI leek in ieder geval in die paar races die ik heb gereden goed rekening met je te houden. Zelfs als ik verkeerd remde in de binnen bocht, hielden ze in om een crash te voorkomen (wat in sommige gevallen alsnog een voordeel voor mij was, omdat ik er dan voor zat en ze er alsnog niet langs konden). Vooruitzicht voor F1 2017 is goed (ook gevoel in auto met stuur is absoluut verbeterd), dus wacht er met spanning op :-D
@quincy: zijn er trouwens andere Autoblog lezers die F1 2017 voor de PS4 gaan halen? Misschien kunnen we een competitie met elkaar starten :-) De Autoblog F1 Championship!
@quincy: Ja lijkt me opzich wel lachen. Snap!!! zei die backbone!
@fmgarcia: Mijn gebruikersnaam op PlayStation is TigerHunt (met de hoofdletters zoals geschreven ;-)) Als je me toevoegt kunnen we kijken wat we kunnen regelen als ie uitkomt.
@quincy: ps4 en pc zitten niet bij elkaar in? Indien dat mogelijk is ben ik ook geïnteresseerd!
@peug206: Er is voor zover ik weet nog niets bekend over cross platform multiplayer voor F1 2017 nee. Helaas :-(
@peug206: @thierryvth @sportevo @quincy. Nou ik heb f1 in download op PS4. Ik voeg Quincy nu alvast toe! Laten we eens samen spelen. Helaas geen cross-platform volgens mij. Ik ben Fmgarcia9 op psn.
@fmgarcia: Ik was afgelopen weekend een weekendje weg, dus heb nog geen kans gehad de game te kopen of downloaden. Maar ga er vanavond eens voor zitten ;-) Als ik de uitnodiging dan al binnen heb, zal ik die ook meteen accepteren.
@quincy: Ja ik ben er vanavond wel even denk ik. Online is een drama nog soms..
@quincy: Dankje. Ik niet echt met spanning door de deceptie van het laatste deel. Online race ik vaak tegen ghosts omdat het totaal onstabiel is. Geen fun in ieder geval zoals ik dat wel beleef met AC en PC. PC 2 ben ik heeeeel erg op aan het wachten! Mijn ruggengraat zegt nu al wel dat ie vrijdag as rond een uur of 2 zal breken..
@fmgarcia: driving physics zijn volgens game previews nog steeds niets vergeleken bij AC en Iracing, heel jammer, voor mij nog steeds het belangrijkst en zeker omdat ze met een online gamer rating komen wat inhoud dat iedereen die klappers maakt en op het gras bivakkeert straks eindigen in 1 room gezellig met zijn allen destruction derby
@thierryvth: Klopt, het is geen sim racer zoals AC of iRacing of zelfs een PC. Dat is overigens voor mij ook niet waar ik naar op zoek was. Ik vind vond (en vind nog wel voor een deel) de sfeer in F1 2016 gewoon erg tof gedaan. Niet super realistisch, maar genoeg om een beetje dat F1 gevoel te krijgen.
Maar als je sim wilt moet je zeker niet voor F1 gaan.
@quincy: en met wat voor opstelling rij je dan? Ik bedoel, merk stuur, playseat etc?
@sportevo: Ik speelde eerst (voor een maand of 4) met een controller, maar vond het vanwege het aantal uren speeltijd wel waard wat geld uit te geven aan een stoel en stuur. Ik had een aantal eisen, waardoor ik op deze keuze kwam. Zo had ik beperkt budget (net verhuisd), wilde ik graag het Ferrari F1 replica stuur (van Thrustmaster) en wilde de stoel kunnen meenemen. Daarom heb ik 2e hands een Playseat Evolution (wit leer versie) in combinatie met de Thrustmaster T300 (versie met dubbele pedalen) gekocht. Het F1 stuur heb ik nieuw gekocht, omdat die 2e hands erg moeilijk te krijgen was en daardoor net zo duur als nieuw. De servo (stuur motor) ben ik erg blij mee en voelt goed en kan ik nog uitbreiden met T3Pro pedalen (met koppeling). Qua stoel ziet ie goed, maar zit je wel rechtop (is ook toerwagen stoel). Vriend van mij heeft de Revolution, welke misschien wel iets beter zit. Alhoewel het wel iets minder stabiel is. Als ik de stoel niet wilde meenemen naar andere plekken en ik geld genoeg had gehad, had ik zeker de F1 stoel gekocht. Die heeft een realistische(re) F1 zit en zou erg stabiel zijn. Maar als je zoals ik rijdt voor de fun (niet serieus competitief in online competities), dan is de setup die ik heb prima ;-)
@quincy: ik heb dezelfde opstelling alleen dan met zwart alcantara. Gelukkig kon ik het Ferrari stuur wel redelijk geprijsd 2de hands kopen. Ben ook wel goed tevreden over de kwaliteit van het stuur. Werkt erg prettig.
@fmgarcia: Ik neem aan dat de kwalificatie’s via een timetrial gaan. Dan maakt de ping niks uit. De uitijndelijke races zullen op locatie in London en Abu Dhabi worden gedaan. Ook hier ga ik ervan uit dat via een lokaal Lan-netwerk gaat. Dan zal het met de lag en ping wel meevallen.
@wijsneus: Ja natuurlijk zit dat wel snor als Chase zich ermee gaat bemoeien. anyway thuis werkte 2016 vaak voor geen meter. De game is echt prachtig en alles erom heen ook leuk, maar als je gewoon bijna geen race kan uitrijden buiten je eigen schuld.. Ik verdoe mijn tijd liever met de echte sim’s. Natuurlijk is 2017 weer beter en ik ga me er zeker mee vermaken. En hoe zit het deze editie met setup @quincy @wijsneus? De vorige had nou niet echt veel diepgang. En de ontwikkeling vd auto moest je ook stoppen na 3 updates om niet alleen vooraan te rijden in career.
@fmgarcia: de beste sim racer is simpelweg Greger Huttu, daar hoeft niemand naar op zoek
@thierryvth: bwoa we gaan het zien over een paar weken. check die mclaren competitie op youtube. echt best vermakelijk als je van simracen houdt. Wat mij opviel was dat ze echt niet allemaal beschikken over lijpe simulatoren, stuurtjes of schermen. Gewoon mannetje met veel talent, tijd en een hoge bloeddruk. Ik vind het prachtig!
@fmgarcia: ik weet niet of je Greger Huttu kent maar ook al is er een one lap wonder onder de mclaren boys dan nog moet ik het zien.
iracing is ook de setup belangrijk en deze man wint al jaren zo’n beetje alles tegen de beste simracers
ben benieuwd
@thierryvth: Ja ik weet wie het is. Een geïsoleerde Fin en wordt ook Alien genoemd onder de pro’s. Ik sluit ook niet uit dat hij wint. Maar er zijn ook wel veel jonge talenten. Gregor is al wat ouder.
Zo is de sport afgegleden van een levensgevaarlijke sport voor “mannen met baarden” naar een “nert-sport” incl. “veiligheid software” die bijna volautomatisch rondjes draaien. Gatverderdarrie.
@sracert: Ja want iedere janlul kan een f1 auto rijden in het weekend. Toch prachtig dat dit kan tegenwoordig. Al zit ik ook niet te wachten op een simracer als boegbeeld voor de autosport. Wen er maar aan dat je steeds meer online competities op de voorgrond ziet treden. De echt snelle gasten krijgen kans zicht te bewijzen ! Alleen maar goed dat iemand met €500,- uiteindelijk ook in de racerij kan belanden toch. Niet dat je vader 35 miljoen per seizoen betaald! Ik wil de 20 snelste mannen in de f1 zien. Door deze mega lage drempel gaan we dat over misschien 5 a 10 jaar wel zien.
@fmgarcia: F1 was nooit een “spelletje maar een beroep van “leven of dood”. Helaas. Jim clark was ooit een arme vent zonder poen. Totdat hij werd ontdekt tijdens een “proefritje” en later betaald een van de allerbeste werd. dus poen was nooit nodig indien je over voldoende talent beschikte. Alleen was dat talent van vroeger voor heel weinig weggelegd, de crème de la crème zeg maar. Dat is tegenwoordig een stuk minder met de “Nivea creme smerende jankerds”.
@sracert: kom jij maar eens een rondje nordschleife doen op mn pc, komt qua feedback toch wel aardig overeen op de betere titels als ASC… voor iemand die het niet kan betalen om een echte f1 te rijden is dit toch zeer indrukwekkend soms…
@peug206: Ik speel sinds de lagere school geen spelletjes meer maar leef!. Dus de Nordschleife doen in een 917 of een GT40 prima, zet maar klaar ik kom.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).