De Mercedes GLE is zo subtiel als een baksteen

Auteur: , 18 Reacties

Wel lekker effectief dus.

De Mercedes-Benz ML was een van de eerste SUV’s in zijn soort. Een auto die die je kocht voor de stoere looks, de hoge instap en de vierwielaandrijving voor mindere weersomstandigheden. Niet zozeer omdat je een raszuivere terreinauto nodig had, maar omdat je er eentje wilde, maar dan zonder diens nadelen. Van de ML zijn drie generaties verschenen (W163, W164 en W166). Bij die laatste generatie onderging de auto tijdens de facelift een naamsverandering. De ML heet sindsdien GLE.

Ondanks die naamsverandering is een aspect gelijk gebleven aan de ML en dat is de C-stijl, die heel kenmerkend afloopt. De achterlichten komen van de DS3 Crossback vandaan (of was het andersom) en de uitlaten lijken niet héél erg functioneel. Maar het meest opvallende aan de nieuwe GLE op deze foto’s moet toch wel het front zijn. Als Shrek bekend zou zijn met het concept ‘premium-SUV’, dan zou dit zijn auto zijn. Voornamelijk omdat de mond van de Ogre model gestaan heeft voor de vorm van de onderbumper. Althans, daar lijkt het op, zo in het vleesch.

Wil je bewegende beelden zien? Check dan deze video waarin @Wouter de GLE haarfijn de revue laat passeren. De GLE wordt in het begin enkel geleverd als GLE 450 4-Matic. Als je ‘450’ hoort, dan weet je dat er geen 4,5 liter motor onder de kap ligt en dat is in dit geval ook zo. Het is namelijk een drie liter V6 met drukvulling en een kleine elektromotor ter assistentie. Helemaal modern dus en perfect voor de moderne Mercedes-Benz rijder (op leeftijd).18 reacties

V6?
@Dickie: ik dacht ook 6 in lijn
Die (witte) lijn op de C-stijl is serieus uit de tijd en doet het hele ontwerp oneer aan.
@cossiekiller: die witte lijn is de C stijl en maakt dit tot de Mercedes GLE, de eerste M klasse had het ook al. Bovendien maakt dit het ontwerp sterker en origineler dan alle andere blokkendozen SUVs.
@mashell: Weet ik wel. Maar ik wil gewoon zeggen dat het lelijk blijft. Spuit ze dan zwart.
@cossiekiller: waarschijnlijk heeft die witte lijn ook nog wel iets met de constructie te maken qua stevigheid aangezien de D-Stijl heel dun is.
@cossiekiller: bestel hem in het zwart en neem getinte ramen en je probleem is opgelost :)
De achterlichten zijn echt spuuglelijk. Geven de hele auto een tuttige look, net als bij de nieuwe a-klasse. Zonde
@silverscope: helemaal eens! Kan ze ook niet mooi vinden.
@silverscope: Het klopt ook gewoon imo niet. De voorkant hoort gewoon niet bij de achterkant. Lijken wel 2 verschillende auto’s aan elkaar geplakt
Wat een gedrocht. De nieuwe modellen worden steeds boller.
Elke generatie was een verbetering en zo ook deze. Ik vind de C stijl wel markant. Goed dat ze bij dit ontwerp blijven. Mooi interieur ook.
Nou doe mij maar de nieuwe X5 (ook niet moeders mooiste) in plaats van dit gedrocht. Lijkt werkelijk op een verhoogde en uit elkaar gerekte A-klasse.

Had nooit gedacht dit te zeggen, maar ik vind de Q7 ineens echt een knap ding!
@sjaakbonestaak: of de huidige GLS.
Leuke Ssang Yong!
Nog eens een bevestiging, dat Europese SUVs steeds softer en softer eruit zien.
Lelijke achterkant
Zolang die C-stijl zo blijft, zal ik een GLE nooit mooi vinden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).