Tesla produceert eindelijk eens positieve kwartaalcijfers!

Auteur: , 15 Reacties

Zou het dan toch?

Tesla kwartaalcijfers

Tesla en kwartaalcijfers zijn niet elkaars beste vrienden. Toch heeft de Amerikaanse autofabrikant het tij weten te keren. Het bedrijf dat Elon Musk alsnog heeft aangehouden als CEO, bewijst met zijn cijfers van het derde kwartaal van 2018 dat ze wellicht tóch op de goede weg zijn. Dit kan wel eens de grote ommekeer in het verhaal van Tesla blijken te zijn.

Tesla heeft duidelijk een groot aantal ingrijpende aanpassingen doorgevoerd. Niet alleen hebben ze de distributie beter onder de knie gekregen, ook de productie zit op het juiste spoor. Voor wat betreft het aantal afleveringen dat Tesla in het derde kwartaal heeft gedaan, noteren ze zelfs een verdubbeling van het totaal van de drie maanden daarvoor. Liefst 83.500 exemplaren werden naar hun nieuwe eigenaar gebracht. Bij meer dan de helft deze afleveringen, 55.840 stuks, ging het om de compacte Model 3.

Nu we het toch hebben over de Model 3, op het gebied van productie ging het zeker ook niet verkeerd met dit toch vrij problematische model. Voor de verandering behaalde Tesla zijn vrij ambitieuze doelstellingen eens. Een tijd geleden sprak Elon Musk uit dat hij tussen den 50.000 en 55.000 exemplaren van dit model wilde produceren. Uit de officiële cijfers van het autobedrijf blijkt dat ze dit met vlag en wimpel hebben gehaald. In totaal rolden er liefst 53.239 stuks van de Model 3 uit de (geïmproviseerde) fabriek. Daarnaast heeft Tesla nog eens 8.048 exemplaren klaarstaan, die wachten om naar de klanten verscheept te worden.

We vergeten het tegenwoordig misschien af en toe, maar naast de Model 3 biedt Tesla ook nog steeds de Model S en Model X aan. Deze auto’s scoorden eveneens aardig. Tesla leverde respectievelijk 14.470 stuks van de Model S af en
13.190 stuks van de Model X. Tesla produceerde in het afgelopen kwartaal overigens 26.903 exemplaren van de Model S en Model X gecombineerd.15 reacties

Ik wens ze het hun wel toe, de timing is passend want de concurrentie staat ook niet stil en zijn aan een inhaalactie begonnen. Leuke tijden…
Elon zal wel balen dat hij uitgerekend sinds afgelopen weekend niet meer twitteren 😉
@chrisvonmeer: mag i niet meer twitteren dan?
Positief wat? Profit hebben ze nog niks over gezegd….
@basjaski: echt precies wat ik dacht. Auto’s bouwen was niet het eneige probleem…
@ko4n: 8,048 Model 3 vehicles and 3,776 Model S and X vehicles were in transit to customers at the end of Q3, and will be delivered in early Q4. Our overall target of 100,000 Model S and X deliveries in 2018 remains unchanged.

Our net income and cash flow results will be announced along with the rest of our financial performance when we announce Q3 earnings.
@stfu: Totaal niks zeggend dus. Goed gedaan.
wist ik al van vóór al die heisa, maar ze hebben toch maar enorm veel reclame gekregen daardoor.
@Jantje_555: Als je het al wist mag ik hopen je wat aandelen hebt gekocht toen ze omlaag schoten. Dan heb je nu lekker winst gemaakt. Wel knap jij dit al wist voordat tesla het zelfs doorhad.
@raym: klopt, ik ben zo rijk als de zee diep is daardoor. Heb me dan ook een G63 6×6 AMG Brabus aangeschaft.
Er wordt niet gesproken over hoeveel de positiviteit bedraagt. Zullen we maar aannemen dan 3,28€ winst, ook winst is?
Hoe voelt Jaapyio zich?
ikschrijfenkelovertesla
Maar nu staat zijn parking weer vol ….de problemen stapelen zich toch op!
https://www.tijd.be/ondernemen/auto/tesla-slaagt-in-verdubbeling-productie-model-3/10055036.html
Tesla produceert jaarcijfers? Ik hoop toch dat een 3 langer meegaat dan dat…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).