‘De Lexus CT 200h is de milieuvriendelijkste auto’

Auteur: , Geen reacties

Volgens een Duitse verkiezing is de Japanse auto de milieuvriendelijkste uit een lijst van zo'n 400 deelnemers.

'De Lexus CT 200h is de milieuvriendelijkste auto'

Deze auto’s staan allemaal op de ‘Auto-Umweltliste’ en worden beoordeeld op verbruik, uitstoot en geluidsniveau. De Lexus CT 200h bleek daarin voor de derde keer de overall winnaar. Zelfs kleintjes als de VW Up!, Seat Mii en de Skoda Citigo op aardgas haalden het niet bij de prestaties die de Lexus neerzette.

Het is een feit is dat de CT 200h een relatief milieuvriendelijke auto is, maar juist op het gebied van geluidsproductie en uitstoot hadden we eerder een elektrische auto in de hoogste regionen van deze ‘verkiezing’ verwacht. Volledig elektrische auto’s en EV’s met range extenders zijn echter op een aparte lijst geplaatst. Vandaar dus dat een potentiële kanshebber als de BMW i3 niet in dit verhaal voor komt.

Terug naar de Lexus. Vooral op het gebied van geluidsniveau scoorde de CT 200h flink wat punten. Het verbruik van deze auto ligt op 3,6 l/100 km bij een uitstoot van 82 gram CO2 per kilometer. Bij die cijfers valt de Lexus nu nog binnen de 14%-bijtellingscategorie, maar vanaf volgend jaar zal dat net als voor veel andere populaire leaseauto’s 21% worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).