De Memminger Speedster is bijna net zo tof als memmen

Auteur: , 38 Reacties

Deze platgeslagen Kever is geen Porsche.

Slechts weinig grappen zijn afgezaagder dan de scherts dat een Porsche 911 een platgeslagen Kever is. Toch zit er in deze schampere opmerking over het icoon uit Zuffenhausen natuurlijk een kern van waarheid. Er zijn behoorlijk wat parallellen tussen de twee modellen. It’s funny, because it’s true! De kruisbestuiving tussen Volkswagen
en Porsche kent inmiddels een lange historie. Soms speelt Porsche hier zelf ook mee. Wat te denken van de sportuitlaat op de nieuwe 991.2 (rijtest):

Kever
991-2

Duitser Georg Memminger uit het Beierse Reichertshofen is kennelijk ook wel fan van Volkswagen’s met Porsche-invloeden. Met zijn eigen bedrijf stort Memminger zich al een jaar of twintig op het restaureren/restomodden van Kevers. Hierbij hanteert hij een concept dat je zou kunnen vergelijken met hetgeen Singer gebruikt voor oude 911jes. De Kevers mogen van Georg best nog wat beter zijn dan ze ooit waren toen ze nieuw de fabriek verlieten.

De nieuwste creatie van Memminger is de Speedster. Dit lichtgewicht van 800 kilo beschikt over een 2.7 liter grote viercilinder boxermotor met 210 pk. De krachtbron heeft Memminger zelf ontwikkeld op basis van Volkswagen’s Typ 4-motor en is in het midden van de auto geplaatst. De wielbasis van de Speedster is echter gelijk aan die van de normale Kever.

Qua design en techniek zijn er duidelijk wat Porsche-genen in het DNA van de Kever gestopt, mogelijk met behulp van de CRISPR-technologie. De twee ‘bulten’ achter het passagierscompartiment zijn duidelijk geïnspireerd op die van de 918 Spyder (rijtest) en ook de remmen komen van Porsche. Dat laatste is geen overbodige luxe gezien de pk-gewichtsverhouding van de auto en het gebrek aan elektronische gizmo’s om je op het rechte pad te houden. Al met al een leuk bommetje dus, deze Memminger Speedster. Mocht er genoeg interesse bestaan voor de auto, is Georg niet te beroerd er een stuk of twintig van te bouwen.

Dank iedereen voor de tips!38 reacties

Prachtig vind ik dit. Rij liever hier in dan in de zoveelste Ferrari. Veel exclusiever en het design is ook gewoon mooi wat mij betreft.
@centric: veel plezier
@centric: Ja, echt een prachtbak, een beetje het beste van beiden werelden; en zie er zelfs een beetje CGT in aan de achterkant !
Dan toch liever echte memmen, maar dan moet ik even verder kijken dan Autoblog.
Geweldig dit!!! Hierin zou ik best willen rijden echter mijn bankrekening alsmede mijn vrouw houd me tegen.
@rhellema: Zijn haar memmen nóg beter dan deze?
@granlusso: vind ik wel ja…nee je krijgt geen foto😂
@rhellema: kinderachtig..
@rikus: ik ben onverbiddelijk
@rhellema: prima. Zal het onthouden, stel dat je ooit een foto van mijn hond wil.. Kun je dan ook lekker op je buik schrijven.
@rikus: dat is het risico wat ik neem. En tegen die tijd kunnen we desnoods foto’s ruilen.
@rhellema: Hè verdorie
@granlusso: proof or it didn’t happen!

met je vrouw met je het ook niet over autoanschaf hebben, behalve als ze zelf ook benzine in het bloed heeft natuurlijk 😊
Wat een gaaf ding!
Verschrikkelijk barbie-hok…doe mij maar een Singer! Dat mensen dit echt mooi kunnen vinden. Of liever hier in rijden dan de ‘zoveelste’ Ferrari. Bij een Wiesmann kan ik dat snappen maar bij dit onding? Nee…
@skinnybmw: ik weet niet wat dit kost maar een Singer doet al snel een half miljoen in euro’s.
Ik denk dat dit vele malen goedkoper is.
@rufctr01: en dat is te zien ook…
@skinnybmw: relax, het is mooi weer, pak een biertje en hou even in gedachten dat smaken verschillen.
@dondeboer: Bedankt voor deze wijze les.
Gaaf maar dan liever als een dichte käfer.
Probeer em dan iig leuker te maken dan een Audi TT ..

Absoluut beter dan de zoveelste lease Porsche iig ..
@lincoln: alles, maar dan ook letterlijk alles is leuker dan een TT dus dit product ook.
@rhellema:

Dat klopt ..
Toch ben ik er aan gehecht ..
Al geloof ik niet dat ik er nog een km mee ga rijden ..
@lincoln: je kan hem aan de muur hangen als boekenkast, het schijnt dat de waarde van je huis dan met een factor 300 stijgt.
@rhellema:

Mag van de baas geen auto’s meer in huis zetten ( ook niet voor tijdelijk) of onderdelen in de vaatwasser pleuren ..
En gelijk heeft ze
@lincoln: onderdelen moet je gewoon het bad/douche voor gebruiken…dat noemen ze multitasken.
@rhellema: nou… multifunctioneel multitasken
@bara: verdorie, de editor filtert het verschil-teken eruit. Dan maar met tekst. Multitasking is niet hetzelfde als multifunctioneel.
Op de plaatjes hierboven lijkt het nog wel wat, maar in het echt…

https://goo.gl/images/9Ubhb1

Het oogt toch een beetje clownesk. Iets waar de Kevers van Memminger vaker last van hebben. Haalt het zeker niet bij het werk van Singer. Dat zijn ware kunstenaars. Die weten ondanks alle aanpassingen altijd heel dicht bij het origineel te blijven.

In plaats van deze Speedster zou ik liever een Ruska Buggy hebben. Die heeft natuurlijk ook een beetje dat Speelgoedachtinge, maar heeft inmiddels wel de oldtimerstatus bereikt en is een mooie representant van de seventies, vrijheid blijheid.
@moveyourmind: ik krijg er een beetje een Chevy SSR gevoel van. En dat is karakteristiek, maar niet mooi. Zelfde voor deze creatie.
Heel vet maar nog leuker met een gt3 blok erin
Wat een gaaf ding!
Ik vindt dit juist wel weer leuk.Kans dat je een 2e naast je hebt staan bij het stoplicht is 0,0.Bijna 3 PK per kilo,levensgevaarlijk.Zelfs Koenigsegg heeft dat niet
@Alfarobert: uhm, met 800 kilo zou ie dan toch echt 2400pk moeten hebben…
@Alfarobert: Umm… check je rekenwerk nog even :)
Even de site van Memminger bekeken. Die hebben echt hun best gedaan iets moois te ontwerpen.
http://www.feine-cabrios.de/
https://youtu.be/NDdA05p0DsE
In grote lijnen lijkt het wel een streetka
Heb wel mooiere beetles gezien. Deze vind ik maar meh.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).