De Alaskan Formula One Edition is een badass speciaaltje

Auteur: , 4 Reacties

Kijk nou naar die racegenen van deze blepper.

Alaskan

Ah, de Formule 1. Sinds de naam bedacht is in 1950 spreekt de hoogste klasse van de autosport al tot onze verbeelding. Voor fans gaat het vooral om sportieve strijd, durf en eer. De eer van de mannen achter het stuur en het land dat ze representeren, maar ook die van autofabrikanten, olieleveranciers, bandenboeren, velgmakers et cetera. Voor die bedrijven vormt de sport zodoende vooral als een marketingtool. Win on sunday, sell on monday.

Om de band tussen het circuit en de auto’s voor de gritty streets te benadrukken, komen fabrikanten vaak met speciaaltjes die in naam en/of look refereren aan (het succes van) hun racebolides. Vaak levert dit erg smakelijke auto’s op, zoals de Renault Clio Williams of de Mercedes Project One. Soms wordt het echter ook een beetje potsierlijk, zoals bijvoorbeeld bij de Renault Alaskan Formula One Edition.

De Alaskan komt net als bijvoorbeeld de Renault Kadjar voort uit Renaults samenwerking met Nissan en is onderhuids een Mercedes X-Klasse Nissan Navarra. Bij de ‘F1-versie’ van de pickup zou je wellicht een dosis extra power verwachten, maar helaas, onder de kap huist nog steeds de bekende 2.3 liter grote diesel met 190 pk. Voor meer vermogen moet je even een chippie halen bij Brabus.

Wat is er dan wel anders aan de Formula One Edition? Nou, eigenlijk alleen de kleurstelling die (een beetje) lijkt op die van Renaults F1-auto. La tristesse durera toujours.4 reacties

je kan daar nog wat doorgestreepte pickups zetten, namelijk de Fiat Fullback, Mitsubishi L200, Isuzu D-Max, …
@jantje_555: Niet echt. Zowel de X klasse als de Alaskan zijn onderhuids een Nissan Navara. De L200 is door FCA ontwikkelt en kent de Fullback als gerebadged broertje. De Isuzu D-max is ontwikkelt door GM en is onderhuids een Chevrolet Colorado. Zowel de L200 als de Colorado (en dus ook de aanverwanten) hebben geen gedeelde techniek met de Nissan Navara of Nissan in het algemeen. Een model dat wel in het rijtje zou kunnen passen is de Nissen Frontier, deze is bijna gelijk aan de vorige generatie Nissan Navara
Wow Jaap, en dan gewoon ook effe van Gogh quoten! Nice!!!
Je moet toch een passend voertuig hebben om je Clio Williams met gereedschap en onderdelen naar het circuit te slepen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).