De SUV-grondlegger van Hyundai is weer up-to-date

Auteur: , 9 Reacties

De grootste van Hyundai is weer lekker fris en fruitig.

Oké, de Hyundai Santa Fe is niet helemaal de SUV-grondlegger, want zijn debuut in 2001 volgde de voorbeelden van fabrikanten zoals BMW en Mercedes. Maar het feit dat Hyundai de Santa Fe ver voor de SUV-hype in de prijslijsten had staan is goed genoeg om hem één van de grondleggers te noemen. De robuuste Hyundai trok zelfs de aandacht van ons Nederlanders, al dan niet massaal werd de Santa Fe hier redelijk verkocht. Het was een robuuste wagen die liet zien dat X5 lovers ook voor minder zo’n wagen kunnen krijgen.

Er zijn zelfs mensen die de Tucson (rijtest), het kleine broertje van de Santa Fe, zien als de auto die in 2004 de hele SUV-voor-elke-grootte-markt in beweging zette. Beide SUV-broers zitten ondertussen op hun derde generatie, maar waar de redelijk verse Tucson het nog lekker volhoudt zijn de jaren van de Santa Fe geteld. Generatie nummer vier is daarom aan de beurt: de volledig nieuwe Santa Fe debuteerde in Genève. De auto is ontworpen volgens de nieuwe Hyundai-SUV-huisstijl die we al zagen op de Kona. De Santa Fe heeft wat weg van zijn kleine broertje, maar is een flink stuk groter.

Ten opzichte van zijn voorganger is hij gegroeid, maar die voorganger had een “Grand” versie en die is juist weer groter dan de nieuweling. Wel is generatie vier groot genoeg om standaard te komen met een derde zitrij. Het zal dus gewoon weer een hele praktische, robuuste familie-SUV worden. Hyundai breidt het aanbod aan slimme gadgets uit, met vooral de focus op veiligheidshulpjes.9 reacties

Best een fraaie bak, al oogt ie zo op het eerst van buiten wat minder extravagant als de vorige.

Deze nieuwe lijkt ook minder makkelijk lang mee te gaan qua design, heb ik het gevoel. Liever de vorige:)
@granlusso: idd.
Op zich een mooie auto. Maar toch ben ik meer van het Europese ontwerpstijl, ondanks dat veel moderne auto’s op elkaar begint te lijken.
Ik vermoed dat de firma Heras de voorkant heeft ontworpen.
@thomassnelweg: heb ze best goed gedaan dan.
Zonde dat zilveren plastic op de achterkant
Komt alleen als diesel naar Nederland
@lekkerlinksrijden: bijzonder, aangezien er merken zijn die aangeven te stoppen met diesel en diesel langzaam uit het straatbeeld zal verdwijnen. Denk niet dat het de slimste keuze is om alleen diesel te gaan leveren…
Ziet er best aardig uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).