Deze Chevrolet EV-stationwagon gaat ons stilletjes voorbij

Auteur: , 14 Reacties

De elektrische stationwagon, die kenden we verrassend genoeg nog niet.

Chevrolet Menlo

We leven in een maatschappij waarbij je dingen meer dan ooit niet in een hokje moet plaatsen. Als het gaat om je innerlijke gevoel, dan snappen we dat volkomen. Auto’s in hokjes plaatsen is juist iets wat wij omarmen. Lekker overzichtelijk. Als je een Mercedes-dealer binnenliep in het verleden, kon je kiezen tussen klein of groot, stationwagon, cabrio of super-de-luxe, even globaal gezegd. Nu is dat heel anders. Er is groot, midden, klein, groter, kleiner en daar nog weer tussenin. Van alles is een cabrio, coupé en vierdeurs coupé. Van alle maten is er ook een SUV en daar weer een coupéversie van. Kortom: niches. Alles moet gevuld worden.

Chevrolet doet daarom iets verrassends. Zij willen een ruime EV aanbieden in China. De elektrische auto is zo meegaand met de huidige nichetrend, dat er een hele logische carrosserievariant nog niet ingevuld is. De stationwagon! Bij zo’n beetje elk merk dat een stationwagon aanbiedt, wordt meer en meer gekozen voor een gelijkwaardige SUV. Begrijpelijk, maar toch zou je verwachten dat er nu van elke auto een elektrische versie komt. Maar een elektrische stationwagon – met uitzondering van de eenmalige RemetzCar Model SB en de nog niet officiële Volkswagen I.D. SPACE VIZZION – is er nog niet. Nu wel. Ontmoet de Chevrolet Menlo EV.

Oké, het is een stationwagon op hoge poten. Net niet een SUV, zo je wil: het doet denken aan een verlengde Subaru XV Crosstrek. Maar denk je even de plastic meuk weg, dan staat hier gewoon een nette estate. En dus elektrisch. Specificaties vallen tegen: er wordt gesproken van een 410 km groot rijbereik. Klinkt netjes, maar er wordt gemeten met NEDC. De nieuwere en betere WLTP-cyclus snoept daar een paar tiental kilometers vanaf. Verdere details worden zo snel mogelijk bekend gemaakt, maar reken niet dat de auto naar ons toekomt. Het gaat om een ontwerp exclusief voor China. En aangezien Opel hun banden met Chevrolet en GM doorsneed voor PSA, krijgen we ook geen elektrische Opel-stationwagon.

Chevrolet Blazer zevenzits

Een andere exclusieve auto voor China is de zevenzits versie van de Blazer. Deze nieuwe ‘middenklasse’ SUV is een soort Tiguan van Chevrolet: zie dit als een Blazer Allspace. In China houden ze van een beetje extra ruimte op een klein platform, daar past deze nieuwe Blazer perfect bij.

Beide auto’s worden getoond op de Auto Guangzhou-beurs van 2019, die eind november plaats zal vinden in de gelijknamige Chinese stad. Nou maar hopen dat iemand de stille hint van Chevrolet heeft begrepen en we snel kunnen genieten van een elektrische stationwagon.14 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Jammer dat hij niet komt. Dit is precies wat ik mis in het huidige aanbod EV’s. Ok, het hoeft niet zo’n opgehoogde te zijn maar een nette elektrische stationwagon zou ik wel willen hebben.
@tenaci: in de Model S kan je 700 liter kwijt en in de Model 3 550 liter. Persoonlijk zie ik niet waarom je dan het hogere verbruik van een station voor lief neemt.

Jij een beetje autoliefhebber wil toch ook wat harder rijden dan 130 km/u en nog steeds zijn bestemming bereiken?
@flutterby: zonder “jij”… waar is de edit knop?
@flutterby: Een edit-knop voor de eerste 5 min zou best wenselijk zijn.
@flutterby: Ja dat klinkt op papier allemaal heel leuk. Maar wedden dat je geen hoekige wasmachine met een Model S kunt vervoeren? Het gaat niet alleen om de liters, maar ook om de deuropening, inrichting van de bagageruimte en laadvermogen. Dat snap jij toch ook wel…
@goed_koopman: dat moet wel lukken hoor, alleen in de Model 3 niet. Daarvoor zal je de trekhaak nodig hebben, maar hoe vaak neem je een wasmachine mee? Bestel online, ze tillen hem naar zolder, sluiten hem aan en nemen de oude weer mee. Bij een verhuizing is enige vorm van een aanhanger/bus/vrachtwagen ook geen overbodige luxe. Eigenlijk is een trekhaak vrijwel altijd superieur aan een station, mits gepland.
@flutterby: Telkens als één van je studerende kinderen naar een nieuw kamertje verhuisd een bus huren is nogal overkill. Ik had een Outback. Daar paste alles in. Zonder waggelende aanhanger. Gewoon met wasmachine, vloerkleed en yucca met 130km/h van A naar B. In mijn huidige Fünfer (meer liters!) zou ik een wasmachine eerst doormidden moeten zagen. Maar op papier past het prima ja. I rest my case.
@goed_koopman: serieus betekent op kamers tegenwoordig je eigen wasmachine?! Dan snap ik wel dat de studiefinanciering geschrapt is.
Die zilveren…. zou d’r doen…!
Die bovenste foto doet denken aan SAAB.
Die zwarte is best wel mooi.
De Blazer is niet verkeerd. Maar er kan maar 1 Blazer zijn: en dat is de K5 Blazer! T liefst t 70s-80s model!
Maar gelukkig hebben wij Opel😂
Ik mis nog een niche. De station cabriolet. Voor wanneer je laat kinderen krijgt… en toch last krijgt van een midlife crisis. Ideaal. Dat ze daar nog niet op in zijn gesprongen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).