Deze feature komt nu ook naar de Tesla Model 3

Auteur: , 23 Reacties

De update staat al klaar voor de meeste Model 3-eigenaren.

Tesla Model 3

Het fenomeen “over-the-air-updates” is al een tijdje bekend. Net zoals je smartphone kan de fabrikant een update uitbrengen en je hebt nieuwe functies, een nieuwe interface of iets dergelijks in je auto. De nieuwste update voor de Model 3 brengt echter een functie die ‘verrassend’ is voor de Model 3.

De feature heet “Summons” en is al beschikbaar op de Model S en Model X. Dat deze feature wél naar de Model 3 komt is opvallend, omdat er bij dit model op veel automatische dingen wordt bespaard. En niet iedereen was even positief over Summons.

“Summons” komt van het Engelse woord voor oproepen. Want dat is de feature: de auto kan zonder bestuurder naar je toe komen of inparkeren. Een beetje zoals BMW al een tijdje doet. Maar goed, Musk zal niet pochen over een nieuwe feature als een ander bedrijf het al drie jaar gebruikt, dus Summons op een Tesla kan meer.

Zo leest de Tesla de omgeving en zal hij begrijpen waar je hem in wilt parkeren. Mocht de auto dus niet perfect uitgelijnd staan, of ziet de auto obstakels, dan stuurt hij ook bij. Zo kun je je auto in de kleinste parkeerplekjes krijgen, zonder dat je je hoeft te bekommeren om parkeerschade. Uitparkeren gaat op precies dezelfde manier.

Mocht je dit lezen en een Model 3 voor de deur hebben staan, de kans is klein doch aanwezig, ren dan niet naar buiten om hem te installeren, mits je het Enhanced Autopilot systeem hebt. Die geeft de auto de beschikking over extra autonome functies, zoals Summons. De meest basic versie zal dus geen Summons krijgen. Het is een geinige feature, maar waarschijnlijk niet echt onmisbaar.23 reacties

‘Zoals BMW dat al een tijdje doet’ Leuk de Model S heeft dit al 4 jaar…
@kevin1989: dat staat er ook (en model X)
@autoblogger: Maar niet hoe lang. En voor bmw wel. Dus op die manier wordt suggestie gewekt dat bmw dit bedacht heeft ofzo. Dus snap zijn comment wel
@crepito: snap ik, was meer om even beeld te geven van het feit dat deze feature redelijk bekend is (omdat iedereen het kent van de BMW 7 Serie met die sleutel). Bij Tesla dwarrelt het wat onder vergeleken met de andere features vind ik.
@kevin1989: Tesla sinds sep 2014 (firmupdate 6.0) en BMW sinds de laatste 7 serie, welke in juni 2015 is geïntroduceerd.. poepoe
Wat heb je er aan als je je Model 3 nog steeds niet hebt ontvangen??
@kennone: dan moet je het doen met een oide Volvo. Ofzo
@banaan7: die “oide” Volvo heb ik nog steeds 10 keer liever dan zo’n batterij genaamd Tesla.
@kennone: the future is exciting?
via Android app
@kennone: ze zijn volop aan het leveren hoor.
@stfu: heb er nog geen een zien rijden
@kennone: hier niet, in de US wel. Maatje van mij die in de US woont heeft m vorige week besteld (na die beruchte $2500) – levertijd 3-4 maanden, wat volgens mij keurig is.

Lijkt er dan toch echt op dat de Elon Musk trein gaat denderen..
Welke Model 3?
Nu nog een delivery modus..
Gaaf! Kan je je Tesla 3 net als Kit uit de Knightrider oproepen met je smartwatch…

“Michael, I am coming as soon as I can, but I am still sitting in several cardboard boxes in some warehouse waiting for months to be assembled. Michael… please help me, I am affraid, it’s so dark here in the cardboard box and the silence in this place is so spooky”
@moveyourmind: kit was toch best k*t..
@moveyourmind: briljant!
Zucht, weer zo’n moderne titel. Zelfs de staatsomroep doet het tegenwoordig al. Ipv informeren wat er in het artikel staat moet je nu persee klikken om iets te weten te komen. Beetje jammer zo, want de rest van het artikel is best wel prima.
@lekbak: dat is echt met stip mijn grootste ergernis over de nieuwe lichting redacteuren (eigenlijk sinds Smoke hier weg is), die hebben volgens mij de boodschap meegekregen om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken. Sterker nog, ze maken er zoveel gebruik van dat ze het zelf niet eens beseffen.

De meest gebruikte vormen zijn “8 auto’s die xxx hebben” en “zoveel verdient Lewis Hamilton nu”. Die laatste is gecreëerd om een information gap te maken die zij dan opvullen met hun artikel. Het legt de macht bij de tekstschrijver en dwingt jou tot klikken om het mysterie dat ze hebben gecreëerd op te lossen.

Het is mijn grootste reden om geen kroontje meer achter mijn naam te zetten.
Begrijp me niet verkeerd, ik kom hier graag (check elke dag meerdere keren of er nog nieuwe artikelen staan) maar ik vind dat Autoblog te goed is om zich van dit soort goedkope truuks te bedienen.
Mits->tenzij
De functie heet “Summon” zonder “s”. En zelf heb ik het hoop en al 3 keer gebruikt. In plaats daarvan zou ik liever hebben dat ik de ramen kan openen/sluiten via de app of fob. Dat kan dan weer niet :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).