Tweetal Koenigsegg Agera RS luidt einde van tijdperk in

Auteur: , 25 Reacties

Je was een geweldige hypercar.

Nelly Furtado zong het al in haar single in 2006, All Good Things (Come to an End). En inderdaad. Koenigsegg bracht ons met de Agera een zeer indrukwekkende auto. Zijn voorkomen, het geluid van de fluisterende turbo’s als er ook maar een beetje gas wordt gegeven en natuurlijk de ijzingwekkende prestaties.

Enkele maanden geleden werd bekend dat Koenigsegg afscheid gaat nemen van de Agera en dat er volgend jaar een vervanger op het programma staat. Uiteraard, geheel in de stijl van Marco Borsato, komt Koenigsegg met twee bijzondere Agera’s. Afscheid nemen bestaat niet.. zonder een speciaaltje te lanceren.

De twee laatste Agera’s die van de band rollen zijn de Agera RS Thor en de Agera RS Väder. Ze maken het trio van de Final Editions compleet. Je herkent de ‘Eggs aan de two-tone carbon ‘kleur’, een haaienvin voor extra stabiliteit op hoge snelheid en de nog brutalere spoiler. Beide varianten krijgen het Megawatt-pakket, wat betekent dat Koenigsegg de auto’s voorziet van 1.360 pk uit de 5.0 liter twinturbo V8.

De auto’s waren voor deze publieke aankondiging al verkocht en zullen dit weekend tijdens een Koenigsegg-event in Duitsland voor het eerst kilometers maken. Vervolgens staan de twee apparaten op het Goodwood Festival of Speed dat volgend week zal plaatsvinden.25 reacties

Ze nemen in ieder geval afscheid in stijl! Blijft een geweldig apparaat met dito prestaties. Ben benieuwd wat de opvolger gaat brengen.
Vraagje aan jezelf: stel je hebt 2 miljoen vrij besteedbaar inkomen. Zou je dan deze auto kopen?
@janjansen: ik zou denk toch (eerst) een Pagani Zonda kopen
@pindakoning: ja als ik dan maar 1 mocht kopen zeker. Liever koop ik voor die 2 miljoen gewoon 10 hele dikke wagens.
@porschepdk: ik zou voor 50 dikke wagens gaan.
@janjansen: ik zou zeker als eerste een Koenigsegg kopen! Ik vind ze helemaal geweldig!
@janjansen: nee. Heb nog niet voldoende gevoel bij het merk. Ook niet bij Pagani bijvoorbeeld. Ik zou toch eerst heel cliché een Ferrari in m’n tuin zetten…
@janjansen: nee, natuurlijk een hele loods vol E39’s en 159’s!
@janjansen: als ik 2 miljoen had.. had ik het aan een goed doel gegegven.. maar helaas..
@janjansen: als ik het absoluut aan 1 auto móest besteden, dan zou hij zeker in de top 5 staan! Maar voor dat geld kan ik tientallen leuke auto’s kopen; een R34, S2000, mk4 R32, Z4M, Starlet Glanza V, vorige generatie MB S600, V70R en het bovengenoemde ‘megawatt’ pakket voor in mn Micra!
@bierbuik: Je kan al dat geld ook uitgeven aan je bierbuik.
De prestaties zijn natuurlijk ijzingwekkend maar ik heb weinig met de auto’s. Ik kan ze niet echt mooi vinden. Moest ik zoveel geld stukgooien aan een auto zou ik langs gaan bij meneer Horacio.
@viezefreddyw: smaken verschillen, ik vind een Koenigsegg geweldig!
Waarom moeten er zo ontzettend veel verschillende uitvoeringen zijn van één model? Vroegâh had je gewoon een F40, een CLK-GTR en een McLaren F1 met af en toe een Special Edition (Lamborghini begon daar mee, volgens mij)…wanneer ik de youtube filmpjes kijk heeft de ene McLaren een geel randje hier en een ander carbon flipje daar en het zijn meteen Special Anniversary Editions. Flink uitgemolken alles tegenwoordig.
@skinnybmw: van alledrie de modellen die je noemt bestaan ook verschillende uitvoeringen LM/GT, LT/GTR, LM/SS/roadster. Ik begrijp je punt. Personaliseren is vrij standaard nu, kijk alleen al een Twingo, Adam of Fortwo.
@jochen: Klopt alleen zijn dat echt compleet andere versies dan de straatversie.
@skinnybmw: marktwaarde. ‘Er zijn er maar x van gemaakt’ dus die behouden hun waarde beter is het verkoopargument. Gezien de grotere productieaantallen tegenwoordig is een ferrari ‘al niet meer exclusief genoeg’..
Het is typisch Noord Europees design. Het ziet er degelijk uit maar spannend is het allemaal niet. Als ik al het geld zou hebben er voor dan zou het niet hoog op mijn lijstje staan.
@Rick-dos: heb je er al eens naast gestaan? Ik stond toch aan de grond genageld.
Heerlijk, heb dit zoveel liever dan zo’n Bugatti.
Misschien is dat een beetje het probleem. Ik mis een beetje emotie denk ik?
Echt geweldig! De eigenaar van Thor is dan_am_i (instagram) dacht ik. De beste man heeft een ongelooflijke collectie!
Kleine correctie, in de tekst staat dat er drie agere fe’s (final editions) zijn. Dat was in eerste instantie ook de bedoeling en de eerste hier van zou de one of one zijn. Maar koenigsegg heeft besloten dat die auto toch geen final edition is, naar het schijnt omdat de auto gelijk na ontvangst de verkoop is in gegaan. Dus nu zijn dit de enige twee die volgens koenigsegg een final edition is.
Misschien dat het aan de foto’s ligt, maar ik vind ze allebei eigenlijk gewoon lelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).