Deze fraaie Bentley kost minder dan een S3 Cabrio

Auteur: , 31 Reacties

Weet je meteen waarom 'ie zo goedkoop is.

Het meest gehoorde probleem bij dure auto’s, volgens de liefhebbers en puristen althans, is dat er te weinig mee wordt gereden. Een rijk persoon koopt (nog) een auto, en stalt deze in een garage om er af en toe mee te gaan rijden.

Dat is met deze auto duidelijk niet gebeurd. Het betreft een Bentley Continental GTC. De auto komt uit 2008 en heeft sindsdien 255.844 km afgelegd. Nu komen Bentley’s met een hogere kilometerstand wel vaker voor. Denk bijvoorbeeld aan de Continental Flying Spur met bijna een half miljoen kilometers op de klok.

Bentley Continental GTC '08

Naast kilometers onderscheidt deze Continental GTC zich met een gewaagde configuratie. Wie hem zo heeft samengesteld, is ons een raadsel. Het is echter wel apart en lekker zomers. De lichtblauwe lakkleur en donkerblauwe kap zorgen voor een chique uitstraling. Het interieur is wat bont, met donker houtinleg, lichte bekleding en een blauw (!) dashboard. Maar de auto kan het hebben, alhoewel meningen altijd verdeeld kunnen en zullen zijn. Maakt kletsen over auto’s alleen maar leuker.

Bentley Contintal GTC '08

Uiteraard zit alles erop en eraan. De 6.0 W12 is goed voor een gezonde 562 pk en uiteraard gekoppeld aan een automaat, die alle wielen van aandrijving voorziet. De prijs van dat alles is 59.500 euro. Dat is niet veel voor een Continental GTC uit dit bouwjaar, maar de kilometerstand is vrij zeldzaam waardoor het lastig is om te vergelijken. Voor de context, het is 6 mille goedkoper dan een nieuwe doch kale S3 Cabriolet. Deze Continental GTC is zelfs goedkoper dan deze imitatie op Chrysler-basis. De advertentie check je hier.31 reacties

Is net ingereden
Het idee is leuk, maar koop je niet heel veel werk? En je kan moeilijk op de golfclub de kilometerstand van je ‘nieuwe’ Bentley vertellen.
@dutchdriftking: Dat klopt, sta je echt gigantisch voor joker. Komt ook altijd weer terug tijdens de ledenvergadering. Wat een nachtmerrie zeg…
@dutchdriftking: volgens mij was er nog een AB-lezer die er een had met een hoge stand. Misschien dat hij zijn ervaringen kan delen.
Wel
Een grappige combi maar zeker geen aanrader voor ongeduldige types, probeer ‘m maar weer eens kwijt te raken…
@monaco: Erg irritant dat het niet mogelijk is om je reactie aan te passen. Dat kan m’n neefje nog wel in WordPress bouwen 😜
@monaco: wat vraagt ie
@lekkaah: Haha nou denk een tientje of drie per uur, omdat jij het bent he 😂
Als je dit mooi vindt EN je kent een handige monteur die voor een normale prijs dit weet te onderhouden, dan is dit een top wagen.
@gregorius: dat is een zeer terechte opmerking, het kopen is goedkoper dan hem onderhouden zeggen we in BE …. Een klein onderhoud kost bij Bentley meer dan het maandloon van de meesten onder ons. En dan spreken we niet eens over een boite die je moet vervangen …
@dwfc: waarom moeten die onderdelen zo duur zijn? Komt toch bij Volkswagen vandaan..
@e550: Omdat er Bentley op gedrukt staat. Je betaalt voor de brand.
Nieuw vergelijken met een 11 jaar oude wagen met 250.000 levenskilometers..het zou verboden moeten worden…
@ghost: je hebt gelijk. Nieuw gaat nog enorm afschrijven!
@ghost: Is zoals als een vrouw Ghost, hoe ouder hoe hoger de onderhoudskosten … dus regelmatig hernieuwen om je garantie te behouden :-)
@dwfc: hahahah !
Haha geweldig! Deze auto is van mijn vader. (het autobedrijf waar hij te koop staat ook) auto rijdt top en je merkt niks van de kilomerstand! Is dealeronderhouden en door ons bij eerste eigenaar in België ingekocht, daarna verkocht aan eerste Nederlandse eigenaar en nu weer in ons bezit. Haha leuk dat er nu een artikel over is. Gr
@sem234: je hebt in ieder geval reclame gemaakt voor die ouwe meuk.
@sem234:

Waren alle bestuurders vrouwen? Is zo’n eigenaardige kleur op zo’n wagen. Meer iets wat je op een Peugeot 206cc verwacht oid.
@Hupke: dus alles wat niet één van de standaard kleurtjes heeft, is van een vrouw?
250.000km mogen ze houden veel teveel voor zo’n auto de kosten komen later.
Bij Lincoln noemde ze dit de Wedgewood edition. Ik houd er wel van.
Stiekem best een mooie samenstelling zo.
Voor die km stand ziet de bestuurdersstoel er nog bijzonder goed uit.
Mooie samenstelling en de auto ziet er goed verzorgd uit
Prachtige kleurstelling naar mijn mening! Zeker de GTC versies zie je best regelmatig in deze kleuren combinatie. Kap laten zakken en vanaf Cannes naar Portofino flaneren!
VW Cabrio de Luxe
Bijzonder chique uitvoering zo.
Erg smaakvol samengesteld.

Helaas kom ik behoorlijk wat eurootjes tekort hiervoor, maar hij zou zo op de oprit mogen.
Voor wie het nog niet weet
Deze auto’s zijn behoorlijk bullit proof
Bij een normale rijstijl en normaal onderhoud kan deze auto nog zeker door tot de 750k
Daarnaast zijn veel onderdelen uit het VAG magazijn te trekken
Verder is het gewoon een auto waar een monteur met wat ervaring prima mee uit de voeten kan.
@p964cup: Alles kan, alleen tegen welke prijs…
@p964cup: dat is idd. zo maar dan toch maar best niet bij Bentley op onderhoud gaan.
Uurloon is in BE 120 + 21 % Btw
W12 = Phaeton motor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).