Deze Maserati’s hebben maar één versnelling

Auteur: , 19 Reacties

Vervelend dat fietsen nu juist slechter is voor het milieu.

Wanneer je een Maserati hebt is het laatste dat je wilt doen een blokje om met de fiets. Tenzij het écht niet anders kan. En zelfs dan is het nog een twijfelgeval. Gelukkig is er nu een aantrekkelijk alternatief waardoor Maserati-rijders misschien toch overstag gaan.

De Italiaanse autofabrikant nam fietsenmaker Montante in de arm om een viertal single speed fietsen op de markt te brengen. De fietsen zijn ieder gebaseerd op een iconische Maserati uit de geschiedenis van het merk. De vier fietsen nemen ieder karaktertrekken (voornamelijk gericht op de kleurstelling) over van de 250s, 450s, 3500 GT en de Ghibli. De single speeds worden ieder in gelimiteerde oplage geproduceerd, met een hint naar het bouwjaar. Dit betekent dat er van de eerste drie ieder 1957 stuks worden gemaakt, terwijl er 1967 stuks van de Ghibli-fiets gemaakt zullen worden.

Het is niet de eerste keer dat de twee Italiaanse bedrijven samenwerken. In 2011 klopte Maserati ook al aan bij Montante om een vintage single speed fiets op de markt te brengen. De vier nieuwe fietsen zijn met een prijskaartje van 1.475 euro een stuk goedkoper dan de AMG-fiets. Houd er wel rekening mee dat je dan constant een drietand in je achterwerk hebt.19 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Fixed gear fietsen… Is een bekerhouder voor je kopje tarwegras optioneel leverbaar?
@E34M5Touring: idd, zie de hipster nou niet direct in een Quattroporte stappen. Ik snap de associatie die Maserati hier wil leggen ook niet helemaal.

Misschien een voorbode op een enorm dikke V8 en elektromotor gekoppeld aan een direct drive versnellingsbak? Wat is konings-ei in het Italiaans? 😉
@e34m5touring: Hij heeft een schijfrem en in het artikel staat single speed, dus wellicht is het geen fixie maar heeft hij een freehub. Oftewel: gewone Pickwick groene thee is afdoende.
@jochempie: Ok ok, voor je bekertje Skyr dan.
Iets voor Joel Beukers
@carspotter058nl: wie?
@esprit84: Joel Beukers
@esprit84:

Google is your friend
@hubert:

Shit, heb even gegoogled….
Tip aan anderen : NIET DOEN!
@Hubert: ik neem aan gehoorbeschadiging?
Strak fietsje, maar heb zelf liever een mountainbike.
met een spoor van modder vanaf je onderrug tot aan je kruin, heb je meer SUV beleving dan de een gemiddelde Lavante.
Niet te gebruiken als sportfiets, maar ook totaal niet geschikt voor dagelijks gebruik. Eigenlijk alleen nuttig om als designstatement op te hangen in het trappenhuis van je grachtengordelappartement.

Jammer, een mooi merk als maserati verdient een mooi frame, afgemonteerd met een mooie groep van Campagnolo.
Laat mij maar verder rijden op mijn stalen Merckx met Campa groep.
Snap niks van dat single-speed geneuzel.
@e28forever: ik snap ’t ook niet. Tenzij je echt een hekel hebt aan een fijne cadans en weinig hecht aan de levensduur van je knieën,kan ik geen goede reden bedenken om met een vast verzet te gaan fietsen.
@dondeboer: Ik heb het allemaal (race, fixie, mtb, randonneur) net als bij auto’s heeft allemaal zijn specifieke charmes.
@pallas: Tja, het zal wel met zoiets zijn als met horloges. Een kwarts van drie tientjes loopt beter gelijk dan een automaat van 10k, maar toch heeft dat meer charme.
Maar zelf heb ik niets met single speeds, dan zou komen liever een mooie vintage willen. Een groene met beige stuurlint. Met versnellingshendeltjes aan de stang. Net zoals m’n vader vroeger had.
@dondeboer: ik knutsel wel aardig aan leuke vintage koersfietsen en randonneurs. Sommigen eindigen als singlespeed, sommigen worden netjes opgeknapt met een heerlijke vintage feel. Ik vind m’n singlespeeds heerlijk en behoorlijk onderhoudsvrij. Derailleurs hebben net even wat meer aandacht nodig. Ik vind dat voor alles wel wat te zeggen is. Alleen heb ik dan weer minder met die moderne dingen met geforceerde retrofeel.
Gelukkig maken ze mooiere auto’s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).