Deze Mercedes X-Klasse is misschien wel de meest stijlvolle

Auteur: , 19 Reacties

Wellicht.

Als we het hebben over pick-ups, dan zijn er maar weinig modellen die dezelfde stijlvolle uitstraling hebben als de Mercedes X-Klasse. Waar dergelijke voertuigen veelal ruig en robuust zijn – het zijn immers werkpaarden – is de X-Klasse dit ook wel, maar in mindere mate. De versie die je bij Kahn Design op de kop kunt tikken, lijkt vorm helemaal boven functie te verkiezen.

Hoewel de X-Klasse van Kahn Design nog altijd voorzien is van bijvoorbeeld een laadbak en zichzelf hiermee flink handig kan maken, heeft het bedrijf achter deze pick-up er duidelijk voor gekozen stijl boven al het andere te laten gaan. Zo is het interieur bijgespijkerd, op talloze plekken binnenin de auto is nieuw, hoogwaardiger leer te bekennen.

Kahn Design heeft het uiterlijk van de auto eveneens niet hetzelfde gelaten. Het bedrijf heeft de X-Klasse een nieuwe voor- en achterbumper en 22″ velgen gegeven en al het chroom van de auto gehaald. Met name die laatste modificatie helpt het voorkomen van de Mercedes.

Over aanpassingen aan de aandrijflijn wordt niet gesproken, maar dat zal wellicht iets te maken hebben met het feit dat dit een van de krachtigere varianten van de X-Klasse is. Het gaat hier namelijk om de X350d. Deze uitvoering heeft een drieliter V6 dieselmotor die goed is voor 258 pk en liefst 550 Nm. Standaard wordt de auto geleverd met 4MATIC-vierwielaandrijving en een zeventrapsautomaat. De versie van Kahn Design kost 48.999 pond (~ 55.000 euro).19 reacties

Dit komt me erg bekend voor! Oh wacht… https://www.autoblog.nl/nieuws/deze-mercedes-wielen-zijn-22-groot-130476
@michiel1: ik dacht al, ben ik in de war
@michelschouten: Blijkbaar leest ikschrijfookoverautos Autoblog niet.
@alfapeter: ongetwijfeld, hij leest namelijk zijn eigen schrijfsels vaak ook niet terug.
@michiel1: Nu nog een versie van jaapiyo, met gele pijl.
Elke keer als ik Kahn Design voorbij zie komen moet ik denken aan die docu/serie over z’n bedrijf en hoe geweldig Mr. Kahn zichzelf vond.
@drdre1: ja indd en alleen daarom al zal ik nooit iets van Kahn kopen.
@drdre1: ik denk altijd aan dat programma met die 2 clowns die voor meneer Kahn een auto mochten aanpassen, en als ie goed was werd t een productiemodel. Hoe duidelijk kan je laten blijken dat er een team van 20 engineers en 50 designers meewerkt aan je project?
@drdre1: ik moet denken aan star trek bij die naam.
Glazenwassers staan in de rij!
Een ‘Kahn-design’ de meest stijlvolle noemen??

Jeetje…
Dit is toch een Nissan?
@dotternetta: zo is dat…maar stil zijn tegen Mercedes (En Fiat, Renault, Mitsubishi, etc)
Eerste wat ik dacht: wat een lelijke velgen..
Wat een ontzettend fraaie auto. Elegant, sierlijk, mooie daklijn. Italiaanse flair ten top! Eh… oh… wacht, verkeerde topic. Dit artikel gaat over een praktische Japanse bedrijfsauto die voor veel geld onpraktisch is gemaakt.
Het is een keer leuk als je in de buurt bent van Leeds Engeland om langs show room.te gaan
Verrek…. Michael Jackson heeft z’’n jasje laten liggen op de achterbank.
@autopetje: hiiihoeeee (knijpt in kruis)
@enjoypunani: slof,,,slof,,,slof i iiii ( moonwalk)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).