Deze Senna is niet veel duurder dan een Suzuki Celerio

Auteur: , 17 Reacties

Hoe dat kan? Lezen dan.

De Suzuki Celerio is een prima auto. Klein, betrouwbaar en (relatief) goedkoop. Toch is hij een van de minder populaire modellen in zijn klasse. Hij is, in zekere zin, een alternatief en vaak niet de eerste keuze. Wie een dergelijk bedrag te besteden heeft en maar niet kan beslissen welke auto het nu precies moet worden, bieden wij een andere optie: deze heuse McLaren Senna.

Uiteraard is dit geen doorsnee hypercar, dat is voor de prijs van een kleine, nieuwe Suzuki immers onmogelijk. Nee, we hebben hier weer eens een prachtig schaalmodel onder de loep liggen. Het mag geen verrassing meer heten dat dit exemplaar van de bijzonder vaardige vakmensen van Amalgam vandaan komt. Het oog voor detail dat het voor deze McLaren heeft gehad is simpelweg verbluffend.

Omdat Amalgam afgelopen zomer al eens met een soortgelijke Senna op de proppen kwam die eveneens op een schaal van 1:8 was gebouwd, vroegen we ons in eerste instantie af waarom het nu wederom met de Britse kanonskogel aan de slag is gegaan. De reden blijkt logisch: het schaalmodel van de Senna viel enorm in de smaak. In plaats van het model simpelweg opnieuw te maken, besloot het zichzelf een uitdaging te geven.

Hierom heeft Amalgam de McLaren nog fijner en preciezer in elkaar gezet, en heeft het de auto tevens een levensecht lichtpakket gegeven. Met behulp van een afstandbediening kan de koper van het schaalmodel, dat 12.610 euro kost, de lampen aan- en uitzetten. Daarnaast kunnen ook de elektrische deuren op afstand worden opengemaakt. Het model rust op een platform van ofwel carbon of leer met daaroverheen een dunne, doorzichtige laag acryl.17 reacties

Speelgoed om op een regenachtige zondagmiddag bij weg te dromen.
@dutchdriftking: het is zaterdag…
@michelschouten: Ja dat kan, maar mister driftking droomt er liever bij weg op een zondagmiddag maar wilde het even kwijt op zaterdagmiddag ;)
@michelschouten: het regent dan ook niet.
Doe dan toch maar de suzuki…
Ik kan even niet bedenken hoe groot 1:18 is ( in verhouding tot). Is dan zo groot als een skelter ?
@autopetje: Ongeveer even groot als een schaalmodel van een skelter van 1:4
@autopetje: Een Senna is zo’n 4,7 meter lang, dus dit model is ongeveer 60cm lang.
@autopetje: het gaat om 1/8 he, niet 1/18. Maar zoals boven staat, 60cm-ish. Alle ruimte voor wat detail dus, Amalgam maakt het zichzelf niet al te moeilijk :)
@autopetje: ongeveer formaat van die Bugatti en Porsche van Lego.
@ghost: dacht dat die niet zo groot waren. Ff gekeken, en toch 50cm lang indd… Maar goed, dit is dan relatief een aardig stuk groter. Vraag me af waarvan ze gemaakt zijn, hars of metaal. Ben dan vooral benieuwd naar het gewicht van zo’n ding…
het blijft toch speelgoed hahah
Misschien een goede rubriek: vind een mooie auto voor de waarde van het volgende debiele speeltje:
– deze 1/8 Senna
– die idioot dure sleutel van laatst
– etc
Ah ja , ik zie het nu staan , 1:8 Vond het al veel geld voor 1:18. Maar goed 1:8 is het nog steeds een bak met geld. Maar goed als geld geen probleem is heb je wel iets leuks naast je 1:1 Senna staan.
Duur spul, maar kennelijk wordt er desindanks genoeg verkocht. Projecten waar ze niet echt zin in hebben, wijzen ze op Brits-beleefde wijze af door een offerte af te geven op een niveau waarop je bijna de 1:1 versie kan kopen.
Kwijl
Een mooi schaalmodel van een niet zo’n mooie auto.
Super gedetailleerd, dat wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).