De ruige VW Atlas Basecamp is van het pad geraakt

Auteur: , 16 Reacties

Het is te zien.

In het land waar alles niet groot genoeg kan zijn voelt de Volkswagen Atlas zich als een vis in het water. De Volkswagen Touareg (rijtest) is in onze ogen dan absoluut geen kleine machine, hij moet wel degelijk zijn meerdere erkennen in de Amerikaanse Atlas. Om te bewijzen dat de zevenzitter ook prima mee kan komen naast het asfalt, heeft Volkswagen de gigantische SUV deze week onder handen genomen.

Volkswagen noemt het studiemodel vrij toepasselijk ‘Basecamp’. De Duitsers willen ons er van overtuigen dat reizigers met het concept overal kamp op kunnen zetten. Hierom gaf Volkswagen de auto een verhogingspakket van H&R waardoor hij 1,5″ hoger op zijn poten komt te staan, terreinbanden met velgen van fifteen52, een behoorlijke LED-lichtbalk en op het dak nog een groot rek. In combinatie met de industriële caravan en de matzwarte lakkleur maakt het een fraai geheel.

But wait, there’s more! Jawel, onder de kap van de Atlas Basecamp vinden we een 276 pk sterke 3,6-liter VR6-motor, die verbonden is aan een achttrapsautomaat en het vermogen verdeelt over vier wielen. Wel zo fijn, zo in het zand.

Jammer genoeg lijkt het niets meer dan een studiemodel te worden. Volgende week zal Volkswagen de Atlas tonen in New York, voornamelijk om de nieuwe en extra onderdelen op de SUV te tentoonstellen.16 reacties

De Atlas is hier (Canada) heel populair, deze Basecamp zou het hier prima doen! Zeker met de caravan erachter!
By far de chiqueste VW ever ..

En dat voor 27.500 euro ..
Mooi ding! Goede aanvulling op de standaard Atlas, mocht je in een gebied wonen waar dit handig is. Voor mij in het matzwart graag. Past wel bij het uiterlijk.
@skinny058: matzwart…. 2015 belde, het wil zijn favoriete wrap terug.
@awesome: En wat voor kleur heeft deze op de foto, denk je? Mat staat beter bij dit type auto’s dan glimmend, vind ik. Anders wordt het zo’n PC-hoofd tractor. Net als militaire voertuigen al tientallen jaren (ver voor 2015) hebben. Niet dat dit een militair voertuig is maar you get my point. Ben zelf overigens een voorstander van glimmend over het algemeen.
VR6…ik zeg muffler delete
Mooie auto, maar dan graag zonder vw motor
@baklava: Toyota dan maar?
@baklava: Op de Flinstones manier dan?
Goed voor de conditie.
Voor zo’n terrein heb je natuurlijk een “suv” met vierwielaandrijving nodig… #facepalm
@bara: exact, deze off-road doe ik nog met een doorgeroeste ford ka…
Alles leek mij leuk totdat ik die fietsen zag…blegh, ik haat fietsen. Liever slapen in de Atlas en een Quad achter in dat karretje!✌🏼
Pleur maar op de grond joh je fiets
SUV op basis van de Amarok?
Qua formaat moet de Touareg zijn meerdere erkenen aan de Atlas maar niet afwerking en bouw kwaliteit. Verder wel een stoere wagen die Atlas.
Ik zou hem wel willen hebben voor die Noord Amerikaanse prijzen!
276pk benzine… Dat gaat met zo’n gigantische auto niet goed rijden en toch massas verbruiken. Lepel de V8 tdi erin en gaan:-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).