Deze stoere Mitsubishi is een doekje voor het bloeden

Auteur: , 12 Reacties

Beter niets dan iets.

Nog niet zo lang geleden namen we afscheid van een negental auto’s die sinds kort niet meer in productie zijn of op hun allerlaatste benen lopen. Een van die auto’s was de Mitsubishi Pajero. De auto was hier al niet meer leverbaar sinds vorig jaar. Ondanks dat de auto de laatste jaren geen rol van betekenis gespeeld, gaan we ‘m toch missen.

De Pajero was een belangrijke auto voor Mitsubishi. Niet alleen vanwege het feit dat er 670.000 exemplaren van verkocht zijn, maar ook in de autosport. De Pajero wist namelijk de Paris-Dakar rally 12 keer te winnen. De grootste terreinwagen/SUV van Mitsubishi is nu de Shogun Sport, ook wel Montero Sport of Pajero Sport genoemd.

Mitsubishi Shogun Sport '18

Ondanks die naam heeft de auto niet zoveel te maken met de Pajero. In technisch opzicht is de Shogun Sport bijna even stoer als de Pajero. De Pajero was nog een echte rauwdouwer dankzij het ladderchassis en deze Shogun Sport heeft ook een dergelijk chassis. Om de Shogun Sport toch wat stoerder te maken, heeft het merk de Shogun Sport SVP Concept. In samenwerking met Walkinshwaw Performance en Koni werd het onderstel herzien.

Mitsubishi Shogun Sport SVP Concept '19

Net als de Amarok van Delta 4×4 werd de Shogun Sport SVP Concept aanzienlijk verhoogd. De spoorbreedte nam toe met 4 centimeter, zodat er ruimte is voor de 18″ lichtmetalen velgen met enorme BF Goodrich A/T banden. Verder is de Shogun Sport SVP Concept voorzien van PIAA verstralers. Zowel op de grille als, geheel volgens de heersende trend, op het dak. Enkele details bij de koplampen, achterlichten en spoiler zijn zwart gemaakt, volgens Mitsubishi. Niet dat we een fan zijn van het zwart maken van chromen accenten, maar de Shogun Sport heeft zoveel chroom dat het waarschijnlijk een verbetering zal zijn. Sterker nog, al het chroom rond de grille is te veel van het goede.

Mitsubishi Shogun Sport SVP Concept '19

Onder de kap veranderde er niets. In het vooronder tref je een 2.4 viercilinder turbodiesel aan. Deze levert 185 pk en 430 Nm. Ondanks dat het officieel nog een concept is, wordt de belangstelling gemeten. Mocht er voldoende animo voor zijn, zal Mitsubishi het als een pakket kunnen gaan aanbieden.12 reacties

Een echte derdewereldcruiser dit. Ziet ze heel veel in Zuid-(Oost) Azië. In het westen kompleet nutteloos maar hier is er weinig duurzamers te koop.
Een doekje voor het bloeden? Bedoelen jullie maandverband?
@janmetdelangeachternaam: Aan die achterlichten te zien is het al te laat voor maandverband
Wat is eigenlijk het voordeel om de verstralers te verhuizen naar het dak? Gevaar voor steenslag?
@millemiglia: denk vooral dat het de enige plek is waar die ledbalk fatsoenlijk past.
@millemiglia: Onder andere het voorkomen van schaduw op oneven terrein, aangezien je meer op het terrein schijnt ten opzichte van lampen op de bumper die meer over het terrein schijnen.
@millemiglia: het zijn geen verstralers. Die led balk is voor dichtbij. Komt vrij breed licht af waardoor je alles goed kunt zien op lage snelheid, en dan is enige hoogte dus beter. De verstralers zitten nog gewoon op de voorbumper.
Nogmaals de Pajero komt gewoon terug, wellicht niet in NL maar volgend jaar komt er een nieuwe in samenwerking met Nissan (Patrol)
@sketcher: daar heb je dus niks aan, er verdwijnt alsnog een auto van de markt. Het enige is dat je een andere auto dan met twee badges en bumpers kunt krijgen.
@lekbak: Daar zit wat in maar anders zou hij en wellicht ook de Patrol gewoon verdwijnen. De vraag naar dit soort auto’s is gewoon te klein op het moment.
@sketcher: ik weet het. Jammer, want dit soort auto’s kan tenminste echt iets. Het is daadwerkelijk degelijk spul wat iets toevoegt aan de wereld. In tegenstelling tot de SUV die gelijk zo krom als een banaan is omdat je hem los hebt moeten trekken van die molshoop waarop die vast is komen zitten. Laten we hopen dat die nieuwe pajetrol een degelijke machine word met echt ladderchassis…
Prima wagen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).