Deze drie coureurs starten vanuit de pitstraat [updated]

Auteur: , 16 Reacties

Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Robert Kubica

De eerste race op het het stratencircuit van Bakoe was saaier dan een documentaire over drievingerige strandeenden. Waarschijnlijk wilde men tijdens die race nul fouten maken, waardoor het een enorme optocht werd. Gelukkig werden de races in Azerbeidzjan spannender en spectaculairder met de jaren. Deze week waren zelfs de vrije trainingen en de kwalificaties meer dan de moeite waard.

Een fout wordt op dit circuit hard afgestraft, daar kwam Charles Leclerc op pijnlijke wijze achter. Hij reed zijn Ferrari in de vangrails, die nét was gerepareerd nadat Robert Kubica zijn Williams erin had geparkeerd. De Pool kent tot dusver een ongelukkig begin seizoen bij Williams. Ondanks dat Kubica geen tijd had neergezet, kon hij als 19e starten. Het team van Williams heeft net besloten dat ze nog het een en ander aan de afstelling willen veranderen, waardoor Kubica vanuit de pitstraat start.

Hij is daarmee niet de enige. Ook Pierre Gasly start vanuit de pitlane. Dat was al langer bekend. Hij was te laat om zijn auto te laten wegen, omdat hij zich focuste op een pitstop simulatie. Omdat hij de oproep miste, krijgt Gasly de straf ‘starten vanuit de pitlane’ aan zijn broek.

Update: ook Kimi Raikkonen zal vanuit de pitlane starten. Vanwege een niet reglementaire voorvleugel is hij gediskwalificeerd voor de kwalificatie. De fin stond op een veelbelovende achtste plaats.

De Grand Prix van Azerbeidzjan start vanmiddag om 14:10.16 reacties

Dubbele handicap voor Kubica
@gertjan2012: de safety car zou hem wel eens een handje kunnen helpen…
@cloverleaf: denk als de safetycar langer als 3 rondes in omloop is dat die achter op de diffuser van de williams hangt
@cloverleaf: zeker, alles kan in Baku. Maar het tempo is er niet en het zal vermoedelijk ook dit jaar niet meer komen. Als ze überhaupt het einde van het seizoen halen.
@gertjan2012: het ging om de woordgrap ;)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
“Hij was nét te laat om zijn auto te laten wegen, waardoor hij automatisch de straf ‘starten vanuit de pitlane’ aanzijn broek kreeg.”

Hij was niet te laat, hij had opdracht gekregen om een pitstop te simuleren en heeft zich zodanig hierop gefocust dat hij niet de oproep bij de pitsingang zag met zijn startnummer op het elektronische bord.
@erik2907: precies, daarnaast krijgt zijn pitcrew die melding ook, zodat hij het ook over de boordradio zou moeten horen
@erik2907: lijkt me dat er iemand bij het team hem daar op zou moeten wijzen.
@erik2907: Hij had hem te laat opgemerkt, maar ik heb het even anders verwoord. Dank!
@Willeme: Gooi er maar een update in, Raikkonen is geschrapt uit de kwalificatieuitslag omdat zijn voorvleugel meer buigt dan is toegestaan. Ook hij start vanuit de pits.
@edge: We hadden hem op de korrel. Staat er inmiddels bij. Dank!
Ik hoop dat ze iets geleerd hebben van dewedstrijd van de F2, peper in de bips en opschieten als het fout gaat anders redden we de 2 uur niet. Damn wat was dat frustrerend. Aan de andere kant…. dan was N de Vries nog verder gezakt.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Helemaal mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).