Deze unieke sleeper met V8 staat in NL te koop

Auteur: , 31 Reacties

Goedkoop is relatief natuurlijk, maar deze sleeper is écht uniek!

Net als de vriendin van Daniel Ricciardo weten wij een goede Honeybadger wel te waarderen. Niet zozeer de teammaat van Max Verstappen, maar échte Australische auto’s. In basis zijn er maar twee: de Ford Falcon en de Holden Commodore. Grote sedans met grote motoren voor een redelijke prijs. Eigenlijk zijn die Holdens de ideale auto’s. Net even wat verfijnder dan Amerikaanse auto’s, maar niet zo saai als Zweedse auto’s of zo klinisch als Duitse auto’s. Kortom, wij lusten zo’n monster wel. Het probleem is alleen: in Australië rijdt men aan de andere kant van de weg, waardoor het stuurwiel ook aan de verkeerde kant zit bij hun auto’s. Dat is niet zo handig.

Holdens

Gelukkig heeft General Motors ook hele goede dingen gedaan. Zo was het ooit min of meer de bedoeling om van de Holden Commodore een soort wereldauto te maken. Weliswaar een in Australië geproduceerde auto, maar leverbaar over de gehele wereld. Ze zijn een heel eind gekomen, overigens. Zo hebben de Amerikanen de beschikking gekregen over de Pontiac G8 en Chevrolet SS. Die auto’s zijn linksgestuurd en zouden dus door een enthousiasteling naar Nederland geïmporteerd kunnen worden.

Pontiac G8 GT '07

Dat is een van de oplossingen. Wat je ook kan doen is veel makkelijker en veel leuker. Deze Chevrolet Caprice staat namelijk gewoon in Nederland te koop! Eh, Caprice? Die vierkante Amerikaanse sloep? We hadden het toch over Holdens? Jazeker! Zoals gezegd was het een soort wereld-auto en werd de auto ook verkocht als, onder andere, Chevrolet Caprice Royale. De Caprice Royale was in feit een Holden Caprice, wat weer een luxere en grotere versie was van de Holden Commodore. De auto staat echter op hetzelfde ‘Zeta’-platform als de Commodore. In het geval van de Caprice kreeg je standaard ook de leukste motor mee, de ‘L98’-V8. Zes liter aan pure, atmosferische heerlijkheid met 355 paarden die via een automaat de achterwielen aandrijven.

Chevrolet Caprice Royale '07

Waar een Commodore SS of HSV GTS er overduidelijk snel uitziet, is dat bij deze Chevrolet Caprice Royale absoluut niet het geval. Zie het als een soort Opel Senator: groot en luxe zonder premium-aspiraties te hebben. De donkerblauwe kleur van deze Caprice Royale maakt de auto nog ingetogener. De Caprice Royale heeft geen spoilers, splitters of vouwen in de motorkap. Niemand zal vermoeden dat er een ‘6.0’ onder de kap ligt! De auto komt oorspronkelijk uit de Verenigde Arabische Emiraten en heeft sinds 2007 slechts 62.900 km gelopen. Uiteraard is de auto voorzien van alle luxe die destijds gangbaar was, tot aan de TV-schermen in de hoofdsteunen aan toe. De prijs van al dit moois? Slechts 16.950 euro. Dan heb je absoluut een zeer unieke auto voor de deur staan. De advertentie bekijken doe je HIER.

Chevrolet Caprice Royale '07

Met dank aan Bryan voor de tip!31 reacties

I’m gonna make you an offer you can’t refuse, Caprice?
@w0o0dy: “Caprice” I see what you did here
@mistermini: everybody sees what he did there.
Jammer van die Impala achterlichten. Verder wel een tof ding! Motor even op Corvette spec zetten en je hebt 420pk. Mooi spul.
Interieur heeft wel wat van een Passat….
Geinige sleeper!
Wauw, “ingetogen” is hiermee opnieuw gedefinieerd… Erg fraai, dit.
Allemaal wel supermooi en aardig, maar wat gebeurt er als je schade rijdt? Een kapotte voorruit of een kleine aanrijding vooraan? Begin maar…
@nasty: het is heel simpel,, gewoon niet botsen..
@kennone: soms zijn de gevolgen groter als iemand jouw raakt, dan jij hén. Vergelijk het met jou op je fiets. Als iemand jou platrijdt is er meer schade, als dat jij tegen een deur rijdt.
@nasty:
Koop iets met ANWB keuring, 3 NAP passen, BOVAG garantie, dealer garantie en daarbovenop ingezegend door de lokale clerus Angela Merkel en de Paus.
Van een verkopert die het gevoel uitstraalt dat hij je vriend is.
Op zo een mooie dure auto-boulevard.
@nasty: In Amersfoort zit een GM dealer. Die kan je daar echt wel mee helpen. Duurt wellicht iets langer. Maar t’is niet het einde vd wereld.
@e34m5touring: briljant antwoord!
@nasty: Wij hadden daar de Camaro ook lopen voor onderhoud etc. Erg goede ervaringen mee.
@e34m5touring: en als het wel het einde van de wereld is kan je altijd nog Floortje Dessing om hulp vragen
@chriscross: Nou dan google ik het wel als je het niet erg vind. ;)
@chriscross: ruimte zat voor Floortje in die wagen!
Huh foto 18? Of ben ik blind
@porschepdk: stiekem een C-klasse van gemaakt😝 haha goed gezien, denk dat het nog weinig mensen is opgevallen dat op foto 18 een andere grill gemonteerd is en er lijkt een ( cadillac? ) logo op te zitten?

Verder best een gaaf ding!
@porschepdk: Haha, goeie spot! Lijkt wel een Merc grille.
Doe mijn dan maar een S80 V8
@rudyv: nadeel dat die “normaal gesproken” de aandrijving op de vooras heeft, en daarom de v8 in de breedte ipv lengte. Die yamaha klinkt wel fenomenaal
kopen en direct de fohn erbij, dat kenteken aan de zijkant er direct vanaf! Dan pas is het een echte sleeper!
Cool ding! Moest vast heerlijk zijn om te rijden.
Leuk blok, verpakking er omheen is behoorlijk saai
@graafke: Dat is nou net het hele idee van een sleeper…
Ben ik dan de enige die dit echt helemaal niks vind?
Alles aan dit ding ziet eruit alsof alsof ze een checklist hadden van wat erop moest en bij elk punt de goedkoopst mogelijke optie hebben uitgezocht.
afkomstig uit de zandbak, dus hij bliept boven de 120, en de voorkant is gezandstraald… (om nog niet te spreken over wat techniek daarvan te lijden heeft)
@krissie: Als die die km stand klopt denk ik niet dat hij met een gemiddelde van 6000 km per jaar erg geleden heeft.
Hoe zit het eigenlijk met het importeren van een auto uit de VAE? Qua douane/importheffingen zal dat misschien nog wel lukken, maar is het niet heel lastig om zo’n auto hier langs de rdw te krijgen? Aangezien er geen Europese type goedkeuring voor bestaat?
Er zijn diverse filmpjes op YT te vinden waarmee ze 300 halen met dit type, daar ga je vast vrienden mee maken op de Autobahn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).