Deze Volkswagen Polo-reclame mag niet op tv

Auteur: , 26 Reacties

'Voor de veiligheid'.

Polo reclame

Van zo’n beetje elk denkbaar product zijn er reclames op tv en radio, de één irritant, de ander memorabel en weer een ander memorabel irritant. Voor autoreclames geldt eigenlijk hetzelfde, al wordt de aandacht van de kijker vaak getrokken met auto’s die ‘sportief’ rijgedrag vertonen. En als je er moeite mee hebt om een auto sportief neer te zetten, doe je zoiets als dit.

In Engeland heb je de ASA, de Advertising Standard Agency. Die beoordelen reclames en hebben strikte normen wat betreft het aanmoedigen van wangedrag. Zo is het moeilijk voor een autofabrikant om ‘sportief rijgedrag’ te vertonen, want als het ook maar een beetje aanmoedigt dat onverantwoord rijgedrag door de beugel kan, is het een gevaar voor de samenleving. Tenminste, dat vindt ASA.

De laatste overtreder was Volkswagen. De Engelse reclame voor de Polo (rijtest) mag niet meer op tv komen. Dit omdat er onverantwoord rijgedrag ‘aangemoedigd’ wordt. Check het zelf:

Polo reclame

Het idee achter de reclame is leuk bedacht, namelijk dat de auto zo slim is dat de jongen met zijn slechte reacties toch opgevangen wordt door de dodehoeksensor of City Braking. Het benadrukt echter wel dat de jongen niet vanzelfsprekend zijn spiegels goed checkt en laat reageert op spontane gebeurtenissen. Het is allemaal maar een reclame, maar die mogen dus niet aanmoedigen dat je je autonome functies maar als een tweede set hersenen gebruikt.

Een begrijpelijke keuze, maar misschien wel een klein beetje overdreven. Het benadrukt wel het probleem van ‘slimme’ auto’s: het zijn hulpjes, geen reddingsmiddelen. Je eigen zintuigen blijven toch de uitvoerende fase van veilig rijden.26 reacties

Dit is toch wel een mooie reclame voor de polo omdat dit nu overal besproken wordt dat deze reclame niet mag.
@erik2907: en kost naar verhouding lekker weinig zo. VW is blij met ze
Top reclame!
Ik krijg zo de f*cking kriebels van die front-assist piep…. bah! In mijn vorige Skoda ging ie om de haverklap af… je schrikt je rot om niks.. tenminste ik schatte in dat de ingreep echt te vroeg kwam
@4wheels: je zou natuurlijk je rijstijl kunnen aanpassen. Maar dat is natuurlijk voor losers die niet kunnen rijden.
@timh: als je je rijbewijs hebt zou je het eens moeten proberen. Is echt een ramp .

Mijn Mercedes knalt de waarschuwing rustig op een lege weg, ineens in het dashboard. Heeft die een vlieg gezien ofzo.
@pielemuis: ik heb mijn rijbewijs al een jaar of 10. De originele reactie ging niet over onterecht reageren op een vlieg maar te vroeg ingrijpen.
Maar ik begrijp uit de reacties dat de techniek nog niet helemaal klaar is om onder alle omstandigheden de juiste ondersteuning te bieden.

Dat moet inderdaad wel erritant zijn.
@timh: nieuwe features hebben ’t niet altijd bij het juiste eind, zelfs niet van “premium” merken. Bij willekeur vliegt die melding in het scherm bij bijvoorbeeld een verkeersdrempel of overstekende muggen.
@timh: nee. Die systemen gaan vaak af zonder waarschuwing (dus lege weg)
@timh: vreemde reactie op een wat blote reactie van mij… maar geloof mij, dat ding begint echt al te piepen als er een te hoge drempel genomen moet worden en dan sta je echt stil… in mijn nieuwe audi geen enkel probleem, vreemd toch?
Wtf is dit nou weer voor onzin?
Wat een zeurpieten zijn die Engelsen ze kunnen wel beter aan ander belangrijkere dingen letten, zoals de torenhoge criminaliteit in London. Dan zich zorgen te maken over een VW Polo reclame
@arias: zijn die “ze kunnen beter eerst” mensen nou echt zo simpel dat ze niet doorhebben dat verschillende mensen aan verschillende problemen gelijktijdig kunnen werken? Want door parallel te werken kunnen meer problemen opgelost worden. En zo is er een kans dat naast het grootste probleem dat het Verenigd Koninkrijk heeft, de verschrikkelijk voorspelbare albums van Coldplay, ook kleinere zoals de Brexit, de buitensporig grote financiële sector, de chaos bij de NHS, het drankmisbruik van jongeren en het niet onsterfelijk zijn van de Queen ook worden opgelost.
Deze werd ook niet toegelaten. Ik vond hem erg grappig!
https://youtu.be/Yi63paLAtsQ
Mag natuurlijk niet van die Britten omdat in de reclame het stuur aan de goede kant zit.
Is dat hetzelfde Engeland dat 300 jaar geleden nog filmpjes de wereld in bracht met onder andere Mr Bean die in een met touw op het autodak vastgebonden luie stoel met een bezemsteel zijn Mini bestuurd, en waarvan de herhalingen van de herhalingen inmiddels zo vaak uitgezonden zijn dat het gevaar bestaat dat mensen gaan denken dat op een dergelijke wijze deelnemen aan het verkeer de normaalste zaak van de wereld is.
@moveyourmind: Ja dat heeft hier toch niks mee te maken? Dat was vermaak, er zijn meer dingen uit Mr Bean die niet waargebeurd zijn! Maar das amusement, en dat misschien een andere boodschap als VW zou uit moeten dragen, om niet onnodig hard te rijden. Hoewel ik er verder ook niet direct iets kwaads in zie.
Ik maar denken dat Nederland een zeik land is..
Ach Volkswagen heeft wel eens grovere dingen gemaakt. https://youtu.be/Gv8SN_9VOCw
@dymf: lol! ja dat zou wel een dingetje zijn anno 2018
Hier is die gewoon op tv geweest een tijd geleden
Die Polo is net zo groot als die golf 5! Laatst genoemde overigens een stuk knapper…
Ik rijd ook met de vrachtwagen. Polo’s komen zo wel heel dichtbij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).